De Afspraak Op Vrijdag

Juni 2018
44:00

15 juni 2018

Verlopen 3,0 33 x
In 'De Afspraak op vrijdag' van 15 juni heeft Ivan De Vadder staatssecretaris voor asiel en migratie Theo Francken (N-VA) te gast, samen met de hoofdredacteur van Het Nieuwsblad Liesbeth Van Impe en de voormalig directeur-generaal van Fedasil Bob Pleysier.  Ze bespreken het geruzie binnen de meerderheid naar aanleiding van het SWT-dossier en het Europees migratiebeleid.
42:00

8 juni 2018

Verlopen 4,0 20 x
In De Afspraak op Vrijdag van 8 juni ontvangt Ivan De Vadder Oostends burgemeester JohanVande Lanotte, Kati Verstrepen van de Liga voor Mensenrechten en journalist RikVan Cauwelaert. Deze week bespreken ze de Belgische intreding in de VN-Veiligheidsraad, het Europese migratiebeleid en de valse F-16-mails.
42:00

1 juni 2018

Verlopen 4,0 33 x
Ivan De Vadder nodigt wekelijks één politicus en twee andere gasten uit. Samen overlopen zij de politieke actualiteit van de afgelopen week. In deze aflevering zijn dat minister van Financiën Johan Van Overtveldt, socioloog Mark Elchardus en redactiedirecteur van De Tijd en L'Echo Isabel Albers. Ze hebben het onder meer over de aanslag in Luik, de dood van peuter Mawda en het Europese politieke landschap.
Mei 2018
40:00

25 mei 2018

Verlopen 4,0 43 x
In De Afspraak op Vrijdag van 25 mei ontvangt Ivan De Vadder minister van justitie Koen Geens, opiniemaker Noël Slangen en journalist Joël De Ceulaer. Ze hebben het over de de doodgeschoten Koerdische peuter Mawda, het bezoek van Facebook-baas Mark Zuckerberg en de nieuwe premier van Italië.
41:00

18 mei 2018

Verlopen 3,0 21 x
In De Afspraak op Vrijdag 18 mei ontvangt Ivan De Vadder vakbondsvoorzitter Rudy De Leeuw, hoofdredacteur Liesbeth Van Impe en opiniemaker Luckas Vander Taelen. Ze hebben het over de vakbonden, de betoging tegen de pensioenhervorming en de nieuwe AMerikaanse ambassade in Jeruzalem.
42:00

11 mei 2018

Verlopen 3,0 28 x
In De Afspraak op Vrijdag 11 mei heeft Ivan De Vadder Patrick Dewael (OpenVLD) te gast, samen met columnist Rik Van Cauwelaert enauteur Tom Lanoye. Ze hebben het over het gebrek aan ‘dash’ in de regering, de plaats van godsdienst in onze samenleving en de gevolgen van de Amerikaanse terugtrekking uit het nucleair akkoord met Iran.
43:00

4 mei 2018

Verlopen 4,5 23 x
Ivan De Vadder nodigt wekelijks één politicus en twee andere gasten uit. Samen overlopen zij de politieke actualiteit van de afgelopen week. In deze aflevering doet hij dat met Groen-voorzitter Meyrem Almaci, professor internationale politiek Jonathan Holslag en columniste Mia Doornaert. Ze hebben het onder meer over het eerste jaar van de Franse president Macron, het Feest van de Arbeid, het ontslag van de voorzitter van Partij Islam bij de MIVB en de speech van premier Michel over de toekomst...
April 2018
43:00

27 april 2018

Verlopen 3,0 13 x
Op vrijdag overloopt Ivan De Vadder de politieke week. In deze aflevering doet hij dat met oud-Europees President Herman Van Rompuy (CD&V) te gast, samen met redactiedirecteur van DeTijd/L'Echo Isabel Albers en opiniemaker Walter Zinzen.  Heeft Frans president Emmanuel Macron deze week nu definitief de plaats van Angela Merkel ingenomen als dé sterke figuur van Europa?  Waarom blijft het zo moeilijk om de begroting in evenwicht te brengen? En alle partijen maken zich klaar voor de uiterst belan...
40:00

20 april 2018

Verlopen 4,0 19 x
Op vrijdag overloopt Ivan De Vadder de politieke week. In deze aflevering doet hij dat met CD&V-minister Hilde Crevits, met politiekjournalist Bart Brinckman en met politicoloog Carl Devos.Ze hebben het onder meer over de controverse rond de ultraorthodoxe jood AronBerger op de CD&V-lijst en over de mogelijke vervanging van de Belgische F-16's.
Maart 2018
43:00

30 maart 2018

Verlopen 3,0 21 x
In De Afspraak op Vrijdag 30 maart heeft Ivan De Vadder sp.a-voorzitter John Crombez te gast, samen met columnist Noël Slangen en Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck. Ze hebben het over de affaire Meeuws, het oppositiewerk tegen de aankoop van de legervliegtuigen en de opmerkelijk rechtse koers van de Deense socialisten.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.