De Afspraak Op Vrijdag

2018
43:00

30 maart 2018

3,0 11 x
In De Afspraak op Vrijdag 30 maart heeft Ivan De Vadder sp.a-voorzitter John Crombez te gast, samen met columnist Noël Slangen en Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck. Ze hebben het over de affaire Meeuws, het oppositiewerk tegen de aankoop van de legervliegtuigen en de opmerkelijk rechtse koers van de Deense socialisten.
42:00

23 maart 2018

3,0 44 x
Op vrijdag overloopt Ivan De Vadder de politieke week. In deze aflevering doet hij dat met N-VA-politicus Peter De Roover, auteurKristien Hemmerechts en columnist Rik Van Cauwelaert. Ze hebben het over de (deels mislukte) herdenking van de aanslagen en over de F-16-discussie.
45:00

16 maart 2018

Verlopen 4,0 31 x
Op vrijdag overloopt Ivan De Vadder de politieke week. In deze aflevering doet hij dat met Mieke Van Hecke (lijsttrekker CD&V Gent), Bart Brinckman (politiek journalist bij De Standaard) en opiniemaker Rik Torfs. Ze hebben het o.a. zware beroepen, diversiteit in politieke debatten en de kritiek van Pieter De Crem op zijn partij CD&V.
40:00

9 maart 2018

Verlopen 3,0 18 x
Op vrijdag overloopt Ivan De Vadder de politieke week. In deze aflevering doet hij dat met Europees parlementslid Kathleen Van Brempt (SP.A), opiniemaker Luckas Vander Taelen en hoofdredacteur van Knack Bert Bultinck. Ze hebben het o.a. over de commotie rond het WK-lied, de verkiezingen in Italië en de Europese benoeming van Selmayr.
44:00

2 maart 2018

4,0 25 x
Op vrijdag overloopt Ivan De Vadder de politieke week. In deze aflevering doet hij dat met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken, met politicoloog Bart Maddens en met Karel Verhoeven, de hoofdredacteur van De Standaard. Ze hebben het o.a. over het onderwijsdebat, het dragen van de hoofddoek op school en Theo Francken op de Europese lijst.
42:00

23 februari 2018

Verlopen 4,5 31 x
In De Afspraak op vrijdag 23 februari overloopt Ivan De Vadder de politieke week met Gwendolyn Rutten (Open VLD), journalist Rik Van Cauwelaert en econoom Paul De Grauwe.  Ze hebben het over de hervorming van de erfbelasting en de schandalen rond de Brusselse PS.
42:00

9 februari 2018

Verlopen 2,5 13 x
In De Afspraak op Vrijdag 9 februari heeft Ivan De Vadder vicepremier Kris Peeters uitgenodigd, naast redactiedirecteur van De Tijd/L’Echo Isabel Albers en schrijver Geert Van Istendael. Ze bespreken het belang van lokale verankering voor grote Belgische bedrijven, zoals bijvoorbeeld Brussels Airlines. Moeten we het jammer vinden als die in buitenlandse handen vallen? Binnenkort kan er in Duitsland waarschijnlijk eindelijk een regering van start gaan, met opnieuw een coalitie van socialisten en...
44:00

2 februari 2018

Verlopen 4,0 20 x
In De Afspraak op vrijdag 2 februari ontvangt Ivan De Vadder Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA), auteur en opiniemaker Chams Eddine Zaougui en journalist van Het Laatste Nieuws Jan Segers.  Ze bespreken het integratiebeleid van minister Homans, de trip van premier Michel naar Rusland, en de verdere ontwikkelingen in het migratiedossier.
43:00

26 januari 2018

Verlopen 4,0 18 x
In De Afspraak op vrijdag heeft Ivan De Vadder de onafhankelijke politica van de Antwerpse sp.a-lijst Jinnih Beels uitgenodigd, ook Karl Drabbe van doorbraak.be en NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch schuiven mee aan tafel. Ze bespreken onder meer het probleem van de transmigranten. Is de hulp en het protest van de burgerbewegingen legitiem, of leiden hun initiatieven tot een opengrenzenbeleid en dus het einde van onze sociale zekerheid? Wat kan Europa doen? Met een Europese kieskring kunnen...
40:00

19 januari 2018

Verlopen 4,0 23 x
Ivan De Vadder ontvangt sp.a-politicus Bruno Tobback, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad Liesbeth Van Impe en de oud-rector van de KULeuven Rik Torfs. Het panel bespreekt de breuk van het Antwerpse kartel SAMEN en de gevolgen daarvan. Voor de onafhankelijke SAMEN-kandidate Jinnih Beels betekende het einde van het bondgenootschap dat ze plots politiek dakloos werd. Ze besliste intussen om toe te treden tot de lijst van de socialisten, maar nog steeds als onafhankelijke. Waarom wordt ze geen lid? ...
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.