De Mooiste Sprookjes Van Grimm

April 2018
58:00

Het meisje met de zwavelstokjes

Verlopen 4,0 7 x
Een weesmeisje wordt er op kerstochtend uitgestuurd om lucifers te verkopen op de markt. Ze mag niet eerder terugkeren naar het weeshuis voordat alle lucifers verkocht zijn. Niemand wil ze echter kopen, en om nog een beetje warm te worden steekt het meisje een voor een de lucifers aan. In het licht van de lucifers ziet het meisje haar overleden ouders...
59:00

Van de visser en zijn vrouw

Verlopen 4,0 5 x
Wanneer een arme visser een betoverde vis vangt en weer vrijlaat, laat de vis al zijn wensen in vervulling gaan.  Maar de vissersvrouw is echter niet snel tevreden en eist dat de visser steeds grotere dingen vraagt.  De vis laat al haar wensen in vervulling gaan, maar of de visser en zijn vrouw daar nu zo gelukkig van worden?
58:00

De duivel met de drie gouden haren

Verlopen 3,0 4 x
Verfilming van de sprookjes opgetekend door de gebroeders Grimm.
58:00

Roodkapje

Verlopen 3,0 5 x
Enkele mensen in het dorp hebben een wolf gezien, maar niemand gelooft hen. Ondertussen krijgt een lief klein meisje een brief van haar grootmoeder. Ze is ziek en heeft hulp nodig! De moeder van het meisje moet werken en kan nu echt niet weg. Dus gaat het lieve kind, dat Roodkapje genoemd wordt, zelf op pad door het bos. Dan moet ze natuurlijk wel heel voorzichtig zijn.
59:00

Hans en Grietje

Verlopen 4,0 5 x
De Sprookjes van de Gebroeders Grimm zijn de bekendste sprookjes van de wereld. iedereen kent De Prinses en de Kikker, Rapunzel, Repelsteeltje, De Schone Slaapster, Sneeuwwitje,... Deze mooie reeks zal ons terug doen wegdromen in de romantische sferen van deze Sprookjes.
59:00

Jorinde en Joringel

Verlopen 3,0 9 x
De ouders van Jorinde keuren haar liefde voor Joringel niet goed. De twee vluchten naar het woud om samen te kunnen zijn, maar een tovenares krijgt hen te pakken en scheidt het koppel. Zal Joringel zijn Jorinde ooit nog terugvinden?
59:00

De stuk gedanste schoentjes

Verlopen 3,0 11 x
Elke ochtend zitten er opnieuw gaten in de schoenen van de prinsessen. Een groot mysterie, want hun slaapkamer wordt elke nacht verzegeld. Hoe kan het dan dat hun schoenen 's nachts verslijten?
58:00

De sterrendaalders

Verlopen 3,0 4 x
Alle wevers uit het dorp zijn meegenomen naar het koningshuis omdat ze hun belastingen niet konden betalen. Ze moeten er werken tot hun schuld is afgelost. Ondertussen blijven hun kinderen alleen achter. Het meisje Mina gaat op weg naar de koning om een deel van de belastingsschuld te betalen.
59:00

Assepoester

Verlopen 4,0 2 x
Een lief meisje wordt slecht behandeld door haar stiefmoeder en stiefzussen. De twee zussen mogen naar een groot bal van de prins, maar Assepoester moet thuis blijven en poetsen.
58:00

De kikkerkoning

Verlopen 3,0 7 x
Een prinses laat haar gouden bal in een bron vallen. Een lieve kikker wil hem er graag uithalen, in ruil voor vriendschap.  De prinses vergeet echter haar belofte. Wanneer de kikker terugkomt, blijkt het geen lelijke kikker te zijn, maar een knappe prins...
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.