De Sintkrant

December 2017
09:00

Aflevering 11

Verlopen 4,0 12 x
Fred en Arlette spelen met hun oud speelgoed. Ze lopen op stelten en Arlette schiet met blaaspijp.  Guus (5), Klaas en Tijs schrijven brief aan Sinterklaas, Guus kan nog niet schrijven en daarom helpen zijn broers hem.  De buurvrouwen vonden een koekje op het dak . Zou de Sint hier geweest zijn?  Conchita en het domme buurjongentje Boris maken een lichtje van mandarijntjesschil en een theelichtje.
09:00

Aflevering 8

Verlopen 3,0 7 x
Fred en Arlette spelen nog steeds met hun oud speelgoed: ze liggen op hun buik en spelen het vlooienspel. Een goed spel voor wie niet graag opruimt! Conchita verkleedt Boris als stoomboot, gemaakt van wc-rolletjes. Ze zingen een liedje en spelen muziek met sambabal. Bij juf Sara schrijven de leerlingen een brief aan Sinterklaas. Jeliz legt uit waarom Sint en Piet nu precies komen. Toon Ladder zingt vandaag "Sinterklaas is jarig".
09:00

Aflevering 2

Verlopen 4,0 7 x
Fred en Arlette laten hun oud speelgoed zien. Fred verbreekt zelfs een record met zijn balletje-vang!In de klas van Juf Sara rollen de kinderen de rode loper uit voor de Sint.Conchita en Boris maken witte muizen van ei, spaghetti en wortel. Boris mag de worteltjes snijden.De buurvrouwen hebben een snurkend geluid en gehinnik van een paard opgenomen. Zou de Sint langsgeweest zijn?
10:00

Aflevering 16

Verlopen 3,0 7 x
Fred en Arlette spelen blaasvoetbal, daarna gaan ze bellen blazen en punniken. De Vraag van de dag: "Met welk vervoermiddel komt de Sint naar België?" Conchita en haar domme buurjongentje Boris maken gehaktballen. Boris leert dat je niet mag voetballen met gehaktballen.
09:00

Aflevering 15

Verlopen 3,0 8 x
Juf Sarah en de kindjes knutselen een wimpel om mee te zwaaien.  Conchita en het domme buurjongentje Boris gaan samen bellen blazen.  De vraag van de dag: Hoe heet de hoed van Sinterklaas?
09:00

Aflevering 14

Verlopen 4,0 10 x
Hoe beleven kinderen de komst van de Sint, en hoe bereiden ze zich erop voor?  Toon Ladder is een klassieke zanger met wel 4 armen, die heel graag Sinterklaasliedjes zingt. Hij heeft 4 zakdoeken en moet niezen.  Puck gaat zijn tuutje aan Sinterklaas geven. Hij pakt het in als cadeautje en maakt een tekening.  Conchita en buurjongentje Boris maken de stoombootofoon. Ze stemmen de flessen al zingend.
November 2017
10:00

Aflevering 13

Verlopen 4,0 10 x
Toon Ladder is een klassieke zanger met wel 4 armen, die heel graag Sinterklaasliedjes zingt. Toon heeft vier waaiers, snoep en cadeautjes vast. Conchita en Boris maken pannenkoeken. Ze moeten lang wachten en ze vergaderen over wat er op de pannenkoek moet. Juf Sarah vraagt zich af of de leerlingen sinterklaasliedjes kennen. De vraag van de dag: "hoe heet het paard van Sinterklaas?"
10:00

Aflevering 12

Verlopen 3,0 21 x
Kort rubriekenprogramma over allerlei dingen die met de Sint te maken hebben. Hoe beleven kinderen de komst van de Sint, en hoe bereiden ze zich erop voor?  We gaan knutserellen met Conchita en het domme buurjongentje Boris: ze maken een hoed voor het paard van Sinterklaas, van behangpapier.  Daarna maakt kok Mich "drolletjes" van Slechtweervandaag.  Juf Sarah vertelt het verhaal "overal roet", en de kinderen vertellen dat ze de Sint gehoord hebben op het dak.  De Vraag van de dag is: "Waar woo...
09:00

Aflevering 10

Verlopen 3,0 15 x
Aflevering 10 van De Sintkrant is uitgezonden op maandag 27 november 2017 om 15:31 uur en was te zien op Ketnet.
09:00

Aflevering 9

Verlopen 4,0 10 x
Aflevering 9 van De Sintkrant is uitgezonden op zondag 26 november 2017 om 15:32 uur en was te zien op Ketnet.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.