Lili En Marleen

Augustus 2018
29:10

Aflevering 10

4,0 21 x
Lou vraagt Jef en Ida een tijdlang een varkentje voor hem bij te houden. De kans dat hij zijn vleesbonnen zal kwijt spelen als het ontdekt wordt, is te groot. Ida is niet zo te vinden voor het idee, maar Jef is meteen wild van Medaer. Dat Medaer echter voor problemen zal zorgen, staat buiten kijf.
31:02

Aflevering 9

3,0 14 x
Terwijl iedereen druk in de weer is met het nakende huwelijk van Nieke, gooit Rik het op een deal met Lou. Lou kan aan een lading Amerikaanse uurwerken geraken die tegen een goed prijsje kunnen doorverkocht worden. Een en ander loopt echter mis en Rik wil het trouwfeest van Nieke aflassen, tot er uit onverwachte hoek hulp komt opdagen.
28:53

Aflevering 8

3,0 21 x
Het bezoek van Rik aan de waarzegster Liesebel zorgt ervoor dat hij zo snel mogelijk uit zijn huis weg wil. Hij is er immers van overtuigd dat de Duitsers terug zullen komen, radioberichten hieromtrent spreken hem niet tegen. Jef en Ida tillen minder zwaar aan deze berichten en zien in Riks vertrek een verbetering van hun levensstandaard.
32:17

Aflevering 7

3,0 47 x
Rik heeft het moeilijk nu hij weet dat het huwelijk van Nieke niet zal doorgaan en hij bovendien nog 'bompa' zal worden. Zowel hij als moeder Lisa gaan op zoek naar de geschikte bruidegom en vader voor Niekes kind. Zotte Raymond, de keuze van Rik, wordt door Ida en Lisa gekeurd... maar te licht bevonden. Moeder Lisa daarentegen verrast het hele gezelschap als zij met een voorstel op de proppen komt.
28:58

Aflevering 6

4,0 16 x
Jef en Stravos doen verwoede pogingen om het kwartier waar Nieke na haar huwelijk zal gaan wonen te behangen. Dit verloopt echter niet zonder de nodige spanningen. Moeder Lisa probeert Spencer ervan te overtuigen dat ze een schriftelijke toelating van zijn commandant nodig heeft om de voorbereidingen voor het huwelijk te kunnen starten. Als de toelating van Spencers commandant uitblijft, beslist Rik zelf naar de kazerne te gaan.
27:24

Aflevering 5

3,0 19 x
Als Rik hoort dat minister Gutt een maatregel heeft uitgevaardigd waardoor iedere burger zijn oude geld moet inleveren en daarvoor in de plaats slechts tweeduizend frank nieuw geld krijgt, last hij meteen alle plannen af om een trouwfeest voor zijn dochter te organiseren. Moeder Lisa en Nieke vinden er wat op, maar niet alles loopt zoals voorzien.
31:42

Aflevering 4

4,0 14 x
Jef, Ida en Stravos repeteren aan een nieuwe sketch. Jef slaagt er niet in Ida te overtuigen van zijn zienswijze als regisseur. Het komt tot een hooglopende ruzie en Jef dreigt ermee om een vervangactrice voor de act te nemen.
23:31

Aflevering 3

3,0 24 x
Moeder Lisa doet, tot grote verbazing van Ida en Marleentje, verwoede pogingen om ervoor te zorgen dat Nieke en Spencer de kans krijgen om eens rustig alleen te zijn. Stravos wordt op de uitkijk gezet voor het geval Rik zou thuiskomen.
27:56

Aflevering 2

3,0 30 x
De sfeer in de buurt van de Koolkaai wordt grimmig. Mannen pikken het niet langer dat hun vrouwen en dochters worden ingepalmd door de goedogende Engelse Tommies. Bij een van deze levendige discusies in 'Het Papegaaike' wordt Rik gekwetst. Bij zijn thuiskomst maakt hij Nieke duidelijk dat het er bovenhands zal opzitten als zij durft aanpappen met zijn nieuwe handelspartner, de Engelse sergeant Spencer. Moeder Lisa betrapt een vrijend koppeltje in de poort...
26:33

Aflevering 1

4,5 45 x
Na de oorlog wordt er overal gepunderd en niet in het minst in de Antwerpse dokken. Ook Jef, Ida, Rik en Stravos proberen in alle haast de triporteur vol te laden met al wat ze ter plekke kunnen grabbelen. In de poort worden, naast de plunderbuit van Jef en Ida, ook de waren van Rik's nieuwe handelspartner, de Engelse sergeant Spencer, met een scherp oog geïnspecteerd. Een en ander schijnt echter grondig misgelopen te zijn.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.