Loïc: Zot Van Koken

Laatste aflevering
12:38
Loïc: Zot Van Koken

Loïc maakt rijstpap. Rijspap met een plus. In de vorm van exotische mango en heerlijk frisse granité van limoen.

Loïc: Zot Van Koken herbekijken?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 5
12:58
Fair warning, als ge niet van champignons houdt moet je deze overslaan want ze zitten in het brood maar ook op het brood. Toast champignons à la Zot van Koken.
10:53
Welkom in de fopweek: is het een kroket? Is het een gehaktbal? Nope, het zijn arancinis. Gefrituurde rijstballetjes met een smeuïge surprise erin.
12:53
Loïc kiest voor knutselwerk als zoetigheid van de week. Hij maakt grappig versierde peperkoeken mannetjes. Om uit te delen of stiekem zelf op te eten.
12:25
Loïc presenteert zijn hoofdgerecht van de week: een malse lamsfilet met een supersmeuïge polenta en een heerlijk mediterrane ratatouillesaus.
12:04
Als voorgerecht, een mooi stukje vis: op vel gebakken zeebaars met een salsa en leche di tigre.
12:21
We landen eerst in Loïcs Italiaans Japanse speeltuin. Hij maakt karaage, Japans gefrituurde krokante kippenhapjes en torentjes van gemarineerde courgettes.
12:14
Kiezen is verliezen dat weet iedereen. Koreaans, Japans, Japans, Koreaans... Loïc kon niet kiezen. Hij had het gerecht ook Schnitzel van gehakt kunnen noemen. Maar Koreaans Japanse rice bowl klinkt wel beter, toch?
12:25
Loïc kent niemand die nee zegt tegen mozzarella tomaat. Het bordje dat hij serveert is een tomaat mozzarella à la Zot van Koken, met zelfgemaakte stracciatella en één, twee, drie soorten tomaten. Ja,
12:24
Soms is simpel meer dan genoeg. Een oester serveren als hapje... goed idee toch? Ze enkel open maken, dat is dan weer té gemakkelijk? Dus Loïc moest enkel een feestelijke bereiding kiezen. Dat lukte d
Seizoen 3
11:55
Een wellington van kabeljauw en gerookte zalm. De twee vissoorten worden gescheiden door een laagje tomatenconcentraat en flinterdunne courgetteplakjes. Een perfecte balans tussen verfijning en comfortfood.
12:01
Een roulade van buikspek, gevuld met een mengsel van duxelle en een stevige aromatische bom van truffel. Geserveerd met wintergroenten voor een aardse tegenhanger van de rijke smaken. Simpel, maar onweerstaanbaar. Viva Italia.
12:00
Zelfgemaakte malse sandwiches worden gevuld met een lekkere kreeftensalade, afgewerkt met mosterdzaadkaviaar en bieslook. Resultaat is een verleidelijk voorgerecht of een over-the-top snackbroodje.
12:20
Een makkelijke tiramisu met zelfgemaakte mascarpone en met een verrassende twist. De rijke combinatie van vanille en koffie smelt perfect samen met de zelfgemaakte boudoirs met speculoos vibes. Een feest voor zoetebekken.
12:16
Al dente rigatoni omhuld met een verrukkelijke mosseljus, witte wijn, room en Parmezaan. Gemonteerd met boter voor extra gulzigheid en een royale portie kaviaar om het helemaal indrukwekkend te maken.
12:17
Een weelderige versie van de klassieke vol au vent, gepresenteerd in een royale, sharing videe. Verrijkt met boschampignons, krokante kalfszwezeriken en grijze garnalen, is dit een luxueuze traktatie. Loïc's geheime tip: de snelste én lekkerste Hollandaise saus!
Seizoen 4
11:58
Loïc zet een zonnesalade met gegrilde halloumi op het menu. Daarbij maakt hij goddelijk lekkere msemen, een Marokkaans platbrood. Afgewerkt met gegrilde aardbeien en geroosterde hazelnootjes proef je
11:08
Vandaag op de barbecue: gegrilde asperges in een jasje van Prosciutto di Parma. Daarbij serveert Loïc op de grill gebakken zalm met een lekker citroenroomsausje. De kruidensalade maakt van dit gerecht
12:18
Een grote pan op tafel, een streepje zon, wat vrienden op een zomers feest. De rioja vervangtLoïc door een Limburgs wijntje, de calamares door zeeduivel en rode poon. Budgetpaella of de beste avond va
12:13
Loïc serveert falafel met Belgische smaken. Kikererwtyen worden vervangen door witte bonen en in de salade duiken lekkere gekarameliseerde appeltjes op. Sausje met Luikse stroop erbij: hmmmmm.
Archief