Maya de Bij

Maart 2019
15:00

De barst

4,0 0 x
Tijdens hun spel breken Maya en Willy per ongeluk de schelp van Shelby. Ze moeten een manier vinden om de barst te herstellen voor het gevaarlijk wordt voor hun vriendinnetje.
10:00

Rosie de kluizenaarskever

3,0 0 x
Maya wil Mevrouw Rosie helpen. De oude dame verloor haar huis tijdens een storm. Ze wil haar broer zoeken die in een oude boom aan de andere kant van het meer woont. Maar haar geheugen laat haar af en toe in de steek en het blijkt moeilijk dan gedacht om de weg te vinden…
15:00

De nepwesp

4,0 1 x
Maya raakt bevriend met Syrphie , een zweefvlieg (een vlieg die er uit ziet als een wesp). Als de wespen de honing van een speciale boodschapper stelen, helpt Syrphie Maya de honig terug te krijgen. Ze doet zich voor als wesp tussen Stinger en zijn aanhangers.
15:00

Geen vrienden voor Dino

4,0 2 x
Maya ontmoet een lieve oorwurm, een echte kunstenaar die alles bewerkt wat hij tegen komt. Maar zijn kunst wordt niet geapprecieerd door de anderen, die niets liever willen dan hem uitsluiten. Maya wil hem helpen om door de groep aanvaard te worden.
15:00

Bijzonder proper

3,0 2 x
Maya en Willy zitten vol varroas, een soort bijenluizen. Heel de bijenkorf is ermee besmet. Ze vragen de wilde bijen in het bos om advies om van die lastige parasieten af te geraken.
10:00

De wilde bende

3,0 1 x
Filips neven komen naar de weiden. Wanneer ze allemaal samen zijn, veranderen ze eigenaardig genoeg van kleur en van gedrag. Maya merkt dat Filip ook verandert en ze is bang dat ze haar vriend zal verliezen. Ze heeft er alles voor over om hem terug te krijgen…
10:00

Maya snelt te hulp

4,0 2 x
Maya en Willy willen Max van het heerlijke fruit uit zijn boom laten proeven. Ze vliegen met hem naar de top van de boom, maar Max wordt in de vlucht opgepikt door een vogel. Maya organiseert een grootse reddingsoperatie met de hulp van de mieren om haar vriend te redden.
10:00

Bens bal

4,0 0 x
Een vlieg heeft de mestbal van Ben gestolen. Ze wil het als nest te gebruiken om haar eieren in te leggen. Het is jammer genoeg de bal die Ben wou tonen op de grote mestkevermeeting. Maya en Willy besluiten om Ben te helpen een nieuwe bal voor die vlieg te maken . Ben is opgetogen dat hij zijn vrienden kan laten zien hoe j...
15:00

De bijendans

3,0 3 x
Maya heeft moeilijkheden met het aanleren van de bijendans, die wel heel handig is om de juiste richting te vinden. Flip wil haar helpen en dankzij zijn lessen slaagt Maya er in het hoofd van de werkbijen een nieuw bloemenveld te tonen dat ideaal is om het nieuwe broed te voeden.
15:00

Geen rust voor Maya

3,0 3 x
Een ijverige krekel belet de hele bijenkorf te slapen. Maya en Willy gaan hem zoeken. Kris, de krekel doet gewoon een poging om Lila, een krekelvrouwtje mee naar het bal te krijgen, maar hij stuurt haar een foute boodschap! Filip belooft hem te helpen zijn instrumenten beter te gebruiken en zo kan Kris zonder problemen zij...
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.