Maya de Bij

Laatste aflevering
12:00
Maya de Bij

Lara laat Willy geloven dat ze zijn vriendinnetje is. Eigenlijk wil ze dat hij wat koninginnengelei voor haar steelt. Maya probeert Willy te laten inzien dat hij gemanipuleerd wordt door het kleine lieveheersbeestje.

Maya de Bij herbekijken?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 2
12:00
Maya moet bewijzen dat ze haar plaats in de weide waard is, anders mag ze niet meer uit de korf. Lukt het haar om haar nu in de weide te bewijzen?
12:00
Willy is boos op Maya omdat ze hem onder druk zet en hem te vaak zegt wat hij moet doen. Om te ontkomen aan een oefening, besluit Willy te doen alsof hij gewond is. Maar Maya ontdekt dat hij tegen haar loog.
12:00
Een dief steelt de honingpotten van de korf. Maya ontdekt dat de dief Max is. Hij doet dit onder druk van een vreemd monster: de Honingvreter. Maya gaat op onderzoek om de zaak uit te klaren.
12:00
Er hangt een schaduw over de weide en de bijenkorf: hij komt van een vreemd voorwerp dat in een boom in de weide hangt. Iedereen is bang en moet blijven waar hij is... Maya, moedig als ze is, wil dat gevaar wel eens van dichterbij bekijken.
11:00
Willy valt in een bramenstruik. Hij ziet er helemaal paars uit. Tekla de spin denkt dat hij een babyspin is en beslist hem groot te brengen in haar grot. Maya wil haar vriend redden van de gevaarlijke spin.
11:00
Maya en Willy ontdekken dat de mieren een schat hebben gevonden: suiker. Ze weigeren deze schat te delen met de andere insecten van de weide, die ook hun deel willen. Al snel ontstaat er een gevecht tussen Paul en Kurt.
12:00
Nadat de mieren de mestbal van Paul stuk maken, besluit Kurt de rode mieren in te huren om het werk van Paul en zijn mannen over te nemen. Maar de rode mieren blijken een beetje té ijverig.
12:00
Maya probeert een show over vriendschap te maken voor een groot feest in de weide. Maar tijdens de repetities ontstaat er ruzie tussen de insecten. Lukt het Maya hen op tijd te verzoenen?
12:00
Het is bijna herfst en Flip heeft de blues. Hij speelt dag en nacht op zijn viool... en dat irriteert de weide insecten. Op een ochtend blijkt zijn viool gestolen te zijn. Boos besluit Flip de weide te verlaten. Maya is ten einde raad.
12:00
Flip vertelt een legende over een magische bloem. De wespen gebruiken dit verhaal om iedereen uit de korf te lokken en alle honing uit de kelder te stelen.
12:00
Willy gedraagt zich als een lafaard. Maya zorgt ervoor dat hij de drieling moet begeleiden tijdens een uitstapje voor school om hem zijn angsten te helpen overwinnen. Maar dit tripje loopt al snel verkeerd.
12:00
Bijenwas wordt onterecht beschuldigd van diefstal van koninginnengelei uit de voorraad. Hij wordt verbannen uit de korf. Maya helpt hem om zijn onschuld te bewijzen.
12:00
Maya geeft graag bevelen aan iedereen, aan Willy in het bijzonder. Maar wanneer het gaat over aanwijzingen geven aan de mieren, beseft ze dat het niet zo gemakkelijk is.
12:00
De mieren patrouilleren dag en nacht zonder rust. Maya raadt hen aan een vakantie in te lassen. Na advies van Flip, beslist Paul om voor altijd op vakantie te vertrekken.
Seizoen 1
11:00
Maya en Willy vinden tijdens hun zoektocht naar stuifmeel een geheime boomhut. Ze blijkt bewoond door Hendrik de mier die een maankijker bezit.
11:00
Maya en haar vriendje Willy komen Tekla de spin tegen. Ze is helemaal over haar toeren en de vriendjes hebben de grootste moeite om haar te kalmeren.
11:00
Maya helpt een vogel met een zeer pootje. Shelby wil vliegen en Maya en Willy bedenken allerlei manieren die allemaal mislukken. Tot de vogel terugkomt om Maya te bedanken.
11:00
Er loopt een rij eikenprocessierupsen door de wei en die laten haartjes achter die enorm jeuken. Maya wil ze naar de eikenboom leiden, zodat ze niet langer een spoor van kriebelhaartjes achterlaten.
11:00
Max ontmoet Bella, een rups, en is helemaal van slag. Maya zorgt ervoor dat ze samen in de schemer een romantische avond beleven, maar dan loopt het helemaal fout.
Archief