Prinsessia

Januari 2018
14:00

De schoolkrant

3,0 0 x
Roos is de enige die enthousiast is over de schoolkrant en begint er meteen aan. De andere prinsessen vinden haar krant maar saai, dat kunnen zij beter!
14:00

Operatie brief

4,0 0 x
Morgen begint het grote congres voor de schooldirectrices, dus juf Flora zal een hele week afwezig zijn. Helaas betekent dat een hoop extra opdrachten voor de prinsessen! Daar hebben Roos en Linde helemaal geen zin in en ze bedenken een manier om onder het huiswerk uit te komen. Kamiel moet erop toezien dat de prinsessen hun opdrachten maken, dus moet hij denken dat juf Flora toch geen huiswerk heeft gegeven.
15:00

De wissel

4,0 0 x
Terwijl juf Flora kijkt hoe Basiel bezig is in de keuken, krijgt ze zelf ook de kookkriebels. Ze heeft wel zin om even van taken te wisselen en een tijdje geen directeur te zijn, want daar komt zoveel stress bij kijken! Juf Flora wordt nu dus kokkin, Basiel wordt lakei en Kamiel wordt directeur. Ze denken natuurlijk allemaal dat de taken van de ander wel leuk zullen zijn, maar zal alles wel vlot verlopen in het kasteel?
14:00

Zensessia

3,5 2 x
Roos ontdekt de kracht van meditatie en verkondigt allerlei wijsheden. Het duurt niet lang voordat de andere prinsessen Roos als een goeroe zien en haar advies blindelings volgen.
14:00

Stoere Madelief

3,0 2 x
Iedereen vindt Madeliefje heel schattig en lief, maar dat vindt ze niet meer leuk. Zeker nadat de studenten van de prinsenschool haar hebben uitgelachen. Violet wil haar helpen: Madeliefje krijgt een spoedcursus 'stoer zijn'!
15:00

Heks Flora

3,0 2 x
Morgenavond speelt juf Flora mee in een toneelstuk waarin ze een heks speelt. Dat moet nog een verrassing blijven voor de prinsessen, dus Kamiel en Basiel helpen haar repeteren. Tijdens het voorbijlopen hoort Iris toevallig een paar zinnen uit het stuk en ze denkt dat juf Flora echt een heks is die de mannen in haar macht heeft. De andere prinsessen geloven haar niet, tot ze 's nachts zien hoe heks Flora haar heksendans oefent!
13:00

De kookwedstrijd

3,0 3 x
Als prinses moet je ook goed kunnen koken, want een koningin moet later ook een goede kok kunnen kiezen. Na de kookles besluit juf Flora om een kookwedstrijd te organiseren. Zij zal samen met Basiel de jury zijn en de prinsessen nemen het tegen elkaar op. Niet iedereen kookt heel graag, maar iedereen wil natuurlijk wel graag winnen!
14:00

Zoem!

3,0 3 x
Net als het dappere snijdertje wil Iris zeven vliegen in één klap doodslaan. Ze zet overal de ramen open zodat er vliegen binnen kunnen, maar Madeliefje wordt vriendjes met een vlieg die haar kamer binnenkomt. Terwijl ze verstoppertje speelt met de vlieg slaat Iris hem plots dood en Madeliefje is ontroostbaar!
14:00

Kolonel Kazimir

3,0 1 x
Kamiel krijgt telefoon van zijn broer Kazimir. De beroemde kolonel komt een bezoekje brengen aan Prinsessia en iedereen is meteen door het dolle heen. Behalve Kamiel dan, want die is jaloers op alle aandacht die zijn broer krijgt. Ondertussen denkt Basiel dat er muizen of ratten in de keuken zitten en Iris helpt ze te vangen, net als de rattenvanger van Hamelen.
14:00

Superbasiel

4,0 2 x
Het stripverhaal van Supermax is zo spannend dat Basiel bijna geen tijd meer heeft om te koken! Liefst van al zou Basiel zelf ook een superheld worden. Gewoon doen, zegt Madeliefje! Al snel vliegt Superbasiel door het kasteel om iedereen ter hulp te schieten, want overal ziet hij problemen en gevaarlijke situaties.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.