Programma's

April 2018

"Intellectuele eigendomsbescherming is vandaag geen probleem meer in China."

4,0 5 x
Dat zegt Pascal Coppens van nexxworks in Z-Talk Goossens. Coppens werkte 20 jaar lang in China, richtte er bedrijven op en hielp ook Belgische ondernemingen om hun business er uit te bouwen. "In 2001 is China toegetreden tot de Wereldhandelsorganisatie. Sinds dan hebben ze de belofte gedaan dat ze hun wetgeving rond intellectuele eigendom zouden verbeteren. Ze hebben er lang over gedaan, maar het is vandaag de best beschreven wetgeving in China.

Z-Talk Polspoel met John Crombez - 07/04/18

3,0 5 x
Z-Talk Polspoel met John Crombez - 07/04/18 van Programma's is uitgezonden op zaterdag 7 april 2018 om 11:00 uur en was te zien op Kanaal Z.
Maart 2018

Z-Talk Polspoel met Koen Geens - 31/03/18

3,0 4 x
Z-Talk Polspoel met Koen Geens over onder andere het recente vleesschandaal, Belgische Syriëstrijders en het stroomplan in Antwerpen.

"Sommige onafhankelijke bestuurders zitten er als een bloempot bij."

3,0 7 x
Dat zegt Hilde Laga, voorzitter van GIMV, in Z-Talk Goossens. Ze is te gast naar aanleiding van de publieke hoorzitting van de nieuwe corporate governance code. Laga schreef mee aan die nieuwe, vereenvoudigde regels voor deugdelijk bestuur in beursgenoteerde bedrijven. "Wij hebben in ons land de strengste wetgeving op het vlak van onafhankelijke bestuurders. Er zijn een tiental criteria waaraan die moeten voldoen. Het risico bestaat dat men te zeer focust op formele onafhankelijkheid en te wein...

"Concurreren met Google en Facebook vereist meer Vlaamse mediaconcentratie."

3,0 8 x
Dat zegt Marc Bresseel, medeoprichter van Duval Union, in Z-Talk Goossens. Bresseel is gepokt en gemazeld in de internationale marketing business met wereldwijde functies bij IPG en Microsoft Advertising. Duval Union, ook een geesteskind van André Duval, investeert in technologiebedrijven die bedrijven helpen om hun digitale transformatie te realiseren, vanuit een marketingbenadering. Volgens Marc Bresseel loopt het aloude model van klassieke reclame via media als televisie en krantenwebsites ...

Z-Talk Polspoel met Jean-Pascal van Ypersele - 03/03/18

3,0 5 x
Z-Talk met Jean-Pascal van Ypersele over zijn boek "In het oog van de klimaatstorm".
Februari 2018

"De Nationale Bank gaat z'n communicatie moderniseren."

3,0 7 x
Dat zegt Jan Smets, gouverneur van de Nationale Bank, in Z-Talk Goossens. "We willen ons communicatiebeleid op een nieuwe leest schoeien. Het is onze opdracht om aan iedereen duidelijk te maken wat wij doen en waarom we het doen in bevattelijke boodschappen. Daarbij zullen we verschillende doelgroepen beogen. Uiteraard blijft communicatie voor academici belangrijk. Dat wordt ook van ons verwacht in het Eurosysteem."

"Fraude bij overname Omega Pharma lijkt me onwaarschijnlijk."

3,0 8 x
Dat zegt Jean-Pierre Blumberg, zakenadvocaat bij Linklaters, in Z-Talk Goossens. Hij reageert op de schadeclaim van 1.9 miljard die de Amerikaanse farmareus Perrigo van Marc Coucke en investeringsfonds Waterland eist, enkele jaren na de overname van Omega Pharma. Volgens Perrigo hebben Coucke en Waterland de cijfers van Omega Pharma frauduleus opgesmukt en heeft het bedrijf daardoor schade geleden.

Z-Beurs 09/02/18

3,0 7 x
Z-Beurs 09/02/18 van Programma's is uitgezonden op vrijdag 9 februari 2018 om 17:14 uur en was te zien op Kanaal Z.

"Vele Belgische bedrijven onderschatten digitale revolutie."

3,0 8 x
Dat zegt Georges Liebens, CEO van Internet of Things bedrijf Bagaar, in Z-Talk Goossens. "Veel bedrijven zijn zich niet bewust van de snelheid waarmee de digitale technologie verandert. Dat gaat nu echt super snel. Grote spelers in de wereld, zoals Google en Facebook, zijn een gevaar voor de kleinere industrie in Europa, die zich heel snel gaan laten inhalen.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.