Rick Stein's Long Weekends

2019
44:00

Palermo

4,0 11 x
Rick sluit zijn culinaire rondreis af met een bezoek aan Palermo, in het noorden van Sicilië. De fascinerende stad is een smeltkroes van verschillende culturen, wat de gastronomie er uniek en onweerstaanbaar maakt. Rick viert feest op het stadsfestival, krijgt kooklessen van een hertogin en waagt zich zelf aan een Siciliaa...
44:00

Thessaloniki

3,0 19 x
Rick trekt naar de hoofdstad van de Griekse gastronomie: Thessaloniki, aan de noordkust van de Egeïsche Zee.  In deze diverse stad, waar Oost en West elkaar gevonden hebben, smullen jonge studenten van verse zeevruchten, bijzondere mezze en mierzoete lekkernijen.  Rick is net op tijd voor de jaarlijkse perzikenoogst en op ...
44:00

Aflevering 8

4,0 20 x
Rick zet zijn reeks van culinaire stedentrips voort met een bezoek aan de historische Zuid-Spaanse stad Cádiz. Hij wordt betoverd door de smalle straatjes, vol met bars die de lekkerste tapas serveren.  Terug thuis bereidt hij 'arroz verde', groene rijst, en 'flamenco-eieren', een bijzonder gerecht met eieren en tomaten.
43:00

Aflevering 7

3,0 6 x
Rick trekt naar het mekka van de moderne Scandinavische keuken: Kopenhagen, waar grensverleggende chefs prachtige gerechten bereiden, enkel en alleen met lokale producten. Hij gaat rozenbottels plukken en pekelt kiemen, schors en bloemen. Hij leert ook enkele traditionele gerechten kennen, zoals het wereldberoemde smørrebr...
44:00

Aflevering 6

3,0 9 x
Rick reist naar Lissabon, bekend voor zijn zeevruchten en mogelijk de beste vlaaien van de wereld.  In de Portugese keuken vinden we tal van sporen terug uit de tijd van de ontdekkingsreizen: kaneel en koriander uit het oosten, tomaten en pepers uit Amerika.  Rick bereidt enkele lokale specialiteiten zoals kabeljauwbeignet...
44:00

Aflevering 5

4,0 9 x
Rick trekt naar Bologna, de gastronomische hoofdstad van Italië. Hij leert er zelf pasta maken, geniet van konijn gevuld met parmaham en parmezaan en bezoekt tal van middeleeuwse trekpleisters. Even buiten de stad bezoekt hij een kaashoeve en een varkensboerderij, waar hij smult van de heerlijke lokale specialiteiten.
44:00

Aflevering 4

4,0 9 x
Rick bezoekt Wenen, waar hij geniet van comfortfood zoals tafelspitz, goulash en de beroemde wienerschnitzel. Wenen heeft zelfs zijn eigen lokaal geproduceerde wijn. Rick bewondert de architectuur van de stad en doet zich te goed aan apfelstrudel en sachertorte. En een bezoek aan Wenen is uiteraard niet compleet zonder de ...
44:00

Aflevering 3

3,0 8 x
Rick geniet van een lang weekend in Berlijn, een ooit zo verdeelde stad, die nu barst van het culinaire talent. Hij proeft van gepureerde zonnebloemzaden, artisjoktaartjes en bevroren pijnboompitten. En uiteraard is er ook nog keuze genoeg voor de meer traditionele Bourgondiërs: varkenspootjes en gehaktballen domineren nog...
44:00

Reykjavik

4,0 8 x
Rick trekt naar het Hoge Noorden om er de keuken van Reykjavik te ontdekken: een smörgåsbord met het beste wat IJsland te bieden heeft: sappig lamsvlees, roggebrood gebakken in vulkanisch zand, langoustinesoep en natuurlijk het perfecte stukje kabeljauw.  En dat in combinatie met vulkanische meren, geisers, watervallen en ...
44:00

Bordeaux

4,0 7 x
Rick Stein begint aan een reeks culinaire weekends, op zoek naar uitmuntende gerechten en briljante recepten. Hij bezoekt markten, restaurants, wijnbouwers, cafés en bars. En hij begint aan zijn avontuur in het herfstige Bordeaux.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.