Samson en Gert Winterpret

Samson en Gert Winterpret herbekijken

Januari 2020

Komen eten

4,7 101 x
De vrienden van Samson en Gert stellen voor om dit jaar het nieuwjaarsdiner te verzorgen. Om te bepalen wie dit mag doen, houden ze een wedstrijd, maar beide teams bakken er letterlijk niets van. Het diner zal bij Samson en Gert doorgaan.

Van Leemhuyzen vermist

3,7 111 x
Van Leemhuyzen wil in de terugreis niet opgeplooid zitten in het busje en gaat alvast in het busje zitten. De anderen zijn hem kwijt en denken dat hij vermist is. Ze willen hem aangeven als vermist tot ze hem gelukkig in het busje vinden.

De lawine

3,0 29 x
Door toedoen van De Burgemeester en Van Leemhuyzen die z'n gezang beu zijn, lijkt Alberto ingesneeuwd te zijn.  Als Gert gewoon kan binnenwandelen, ziet hij dat het een list is. Gert en Alberto geven de anderen een koekje van eigen deeg.

Pakjes wisselen

4,0 39 x
Omdat Alberto een paar pogingen doet om zijn cadeautje te openen, pakt Gert een appel in. Alberto trapt erin en ruilt zijn cadeau met de Burgemeester nog voor hij het geopend heeft. Er zitten bonbons in. Hij is verwonderd en verraadt zich.

Alberto wandelaar

4,0 30 x
Gert bereidt allerlei lekkers voor voor Van Leemhuyzen en De Burgemeester die gaan wandelen. Alberto is jaloers en doet alsof hij mee gaat wandelen om alvast te kunnen snoepen. Gert begrijpt ondertussen niet waar al het eten naartoe gaat.

De kerstboodschap

4,0 18 x
De Burgemeester wil naar het dorp gaan om de inwoners toe te spreken, maar door weersomstandigheden kan hij niet vertrekken.  Gert zal via live-stream de kerstboodschap op het internet zetten. Het lukt, maar iedereen wil zijn zegje doen.

Briefjes uit de hoed

4,0 22 x
Wanneer iedereen taakjes moet uitvoeren bedenkt De Burgemeester een slimme list om eronder uit te komen: wanneer ze namen trekken zit zijn naam nooit in de hoed. Gert komt erachter en stopt de naam van de burgemeester 3 keer in de hoed.

Te veel kerstmannen

3,0 64 x
Samson is ongerust dat de Kerstman hem niet zal vinden. Zijn vrienden besluiten één voor één om voor kerstman te spelen, zonder dat ze dit van elkaar weten. Opeens zijn er drie kerstmannen aanwezig, maar gelukkig komt de echte kerstman ook.

De feesttrui

4,0 35 x
De unieke kersttruien van Alberto en Van Leemhuyzen geraken onderling verwisseld. De twee vrienden begrijpen niet wat er gebeurd is nu de ene een te grote en de andere een te kleine trui heeft. 's Avonds wordt de vergissing duidelijk.

Van Leemhuyzen verhuist

4,0 45 x
De Burgemeester en Van Leemhuyzen zijn elkaar beu. Van Leemhuyzen gaat eerst bij Samson en Gert wonen en dan bij Alberto, maar zowel hij als de burgemeester kunnen het niet gewoon worden. Ze beginnen elkaar hoe langer hoe meer te missen.
Archief