SOS Piet XL

Laatste aflevering
24:00
SOS Piet XL

Het gezin van Annemie uit Baasrode is dol op scampi's in currysaus, maar Annemie slaagt er niet in een gerecht te maken waar iedereen van kan genieten. De saus is pappig en smaakt niet lekker. Pauline Slangen wil intussen een kaastaart maken, want ze houdt van patisserie. Helaas...

SOS Piet XL herbekijken?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 6
25:00
Rudy uit Hekelgem wil zijn vrouw Sarah verrassen met een heerlijk, vers sneetje brood. Sarah eet al meer dan tien jaar glutenvrij, maar het brood dat ze in de airfryer maken, is vaak brokkelig en droog. Birgit Herteleer heeft ook dringend Piets hulp nodig: haar waterzooi is in de eerste plaats... een waterig zootje.
24:00
Heidi uit Geluwe droomt van een perfecte consommé, maar haar resultaat is een teleurstelling: flets van kleur en zonder de verwachte smaakexplosie. Ondertussen willen Ianthe Tavernier en Joren Dumont een simpel gerecht bereiden, maar in hun keuken heerst chaos. De preipuree smaakt naar ajuin en de tartaarsaus mislukt. Kan ...
25:00
Ricky uit Wevelgem waagt zich aan gevulde flensjes met garnalen, maar zijn keukenavontuur loopt niet van een leien dakje. De flensjes scheuren, de saus mislukt en het resultaat is allesbehalve verfijnd. Ondertussen probeert Stephanie Planckaert de iconische chocoladetaart uit Matilda te maken. Alleen is er nergens een rece...
25:00
Linda uit Meulebeke bakt elke donderdag iets lekkers voor haar kleinkinderen. Alleen de Brusselse wafels willen maar niet lukken. Ze zitten vol gaten, het deeg rijst niet en ze worden niet goed doorbakken. Hoe krijgt ze luchtige, krokante wafels? Slongs Dievanongs is gek op de Italiaanse keuken, maar haar zelfgemaakte ravi...
25:00
Nadia uit Koekelare heeft Algerijnse roots en wil couscous maken die net zo lekker is als die van haar vader. Helaas is de couscous te droog en de bouillon smaakt naar water. William Boeva is niet alleen een comedian, maar ook een gepassioneerde hobbykok met een voorliefde voor pikant eten. Hij wil chicken wings serveren m...
Seizoen 5
25:00
Henk en Chantal uit Kruisem zijn buren die allebei gepassioneerd zijn door koken. In de keuken vullen ze elkaar perfect aan, maar hun reepaté is helaas een misser. Het resultaat is een waterige, onsmakelijke massa met brokken. Belle Perez wil haar gegratineerde coquilles tot in de puntjes perfect presenteren, maar de coqui...
23:00
Nele werkt als orthopedagoog in een woonzorgcentrum, waar een aantal bewoners een eigen kookclub hebben. Over één gerecht zijn ze het echter niet eens: de toatjespap. Piet gaat langs met de oplossing. Laura Lynns dochter is gek op chocoladekoekjes en mama Laura probeert ze te maken met zo min mogelijk suiker. De koekjes zi...
24:00
Charlotte houdt van quiche lorraine, maar niet van de smaak van eieren. Chef Piet heeft gelukkig voor elk probleem een oplossing. Birgit Van Mol kookt dan weer geregeld Indonesische gerechten. Zo eet ze graag soto, een maaltijdsoep, die doorgaans met kip wordt bereid. Maar Birgit wil daar graag een vegetarische versie van ...
25:00
Nippy heeft weinig geduld in de keuken en wil dan ook een snelle manier vinden om vol-au-vent te maken. Al ziet het gerecht er eerder uit als waterzooi van kip. Liesa Naert is een verdienstelijke kok, maar haar aubergines à la parmigiana willen maar niet lukken. Chef Piet leert haar de kneepjes van het vak.
24:00
Siham uit Wevelgem wil graag haar zalm zelf roken en heeft daarbij een inventief systeem bedacht, maar helaas is haar zalm te droog en te bitter. Ingeborg wil voor haar kleinkind dan weer gezonde boekweitpoffertjes bereiden. In haar keuken heerst er echter een grote chaos. Ingeborg weegt namelijk niets af en doet alles met...
25:00
David uit Liedekerke wil zijn vrienden graag een lekkere Spaanse paella serveren. Helaas ziet het eindresultaat er meer uit als een papje. De kip is niet gaar, de rijst voldoet niet aan de verwachtingen en de chorizo is keihard. Intussen waagt Jacky Lafon zich aan een cordon bleu met broccolistoemp, maar de broccoliroosjes...
26:00
Vincent uit Edegem is een hobbykok die al eens een moeilijker gerecht wil uitproberen: pulled pork met verse brioches. Helaas is het vlees taai en zijn de brioches smaakloze sponzen. Gene Thomas waagt zich aan een gezonde spinazie-artisjoksalade met crispy shiitake, maar hij vindt de juiste ingrediënten niet om de salade t...
25:00
Kelly uit Sint-Kruis heeft moeite met het bakken van een appelcake. Ze wil graag suiker vervangen door een alternatief, maar het resultaat is een ingezakte cake. Ondertussen verorbert wereldkampioen indoorroeien Ward Lemmelijn kilo's pasta, eieren en kip om in topvorm te blijven. Toch lukt het hem niet om een smakelijke pa...
Seizoen 1
29:00
Met de kerstdagen in zicht trekt Piet een laatste keer door Vlaanderen. Starten doet hij in Geel bij Natalia. Zij is gek op kalfszwezeriken, maar krijgt ze niet goed gebakken. Piet wordt stil van al dat Kempens keukengeweld. Afsluiten doet hij in Hoboken bij Pascal Braeckman. De echtgenote van Pascal is verzot op garnaalkr...
28:00
Piet start in Brasschaat bij Vincent waar hij in 2004 een eerste keer langs ging. Vincent maakte toen een kaassoufflé op basis van een gerecht uit de Guust Flater-stripreeks. 18 jaar later wil Piet weten of Vincent nog steeds weet wat hij toen geleerd heeft. Vervolgens rijdt Piet naar het Limburgse Zonhoven, waar Pat Krims...
29:00
Piet Huysentruyt trekt opnieuw door Vlaanderen om de culinaire problemen van kijkers en BV's aan huis op te lossen. Vandaag brengt hij o.a. Goedele Liekens en Maureen Vanherberghen & Sieg De Doncker een bezoekje.
28:00
Piet gaat onder meer langs bij Nathalie Meskens en De Romeo's. Nathalie, nochtans zelf zeer goed in vegan koken, probeert al een hele tijd een vegan tompoes te maken, maar slaagt er niet in. Isie wilt heel graag een dikke côte à l'os bakken voor haar zoon, maar die moet saignant zijn en daar wringt het schoentje. En Piet b...
29:00
Piet zet zijn tocht door Vlaanderen verder. Vandaag bezoekt hij Ruben, die dertien jaar geleden fruit flambeerde op een houtskoolbarbecue. Het leverde toen hilarische beelden op. Vervolgens helpt Piet Margriet Hermans met het maken van krokant gefrituurde kip.
28:00
Piet Huysentruyt trekt de baan op om bekende en onbekende Vlamingen bij te staan met hun grote of kleine culinaire problemen. Hij brengt daarnaast ook een bezoekje aan de meest spraakmakende hobbykoks uit 18 seizoenen 'SOS Piet' en ontdekt hij of ze nog weten 'wat ze geleerd hebben die dag'. Lukt hun gerecht ondertussen we...
Archief