Thuis

Laatste aflevering
22:36
Thuis

Judith moet slecht nieuws brengen, terwijl er eindelijk wat positief nieuws is voor Peter. Joren zit met serieuze twijfels. Simonne neemt het niet zo nauw met haar werkschema. Marianne wil de hulp van Karin inschakelen.

Thuis gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 27
23:15
Rosa volgt de goede raad van Waldek op. Er is sprake van geluidsoverlast op de Withoeve. Angèle klaagt over de afwezigheid van Sam. Tom helpt Peter beseffen dat het nog niet te laat is. Harry uit zijn onbehagen tegenover de verkeerde persoon.
24:09
Joren is serieus geschrokken, maar Eddy staat klaar om hem op te vangen en te steunen. Bob krijgt een late oproep. Femke moet haar woede onder controle houden. Harry en Nora werken hun frustraties uit op elkaar.
24:59
Tania krijgt het op haar heupen van haar collega's. De opdracht van Ilias kent een heel origineel einde waar ook Silke van onder de indruk is. Karin zet de puntjes op de i om haar reputatie te redden. Viv laat Joren weten dat er iemand op hem wacht, maar dat nieuws kent grote gevolgen.
24:44
Marianne beseft heel goed waar Karin mee bezig is als ze Tom ziet zweven na een zwoele nacht. Er doet zich een probleem voor op de wijngaard nadat Eddy en Joren daar gewerkt hebben; Adil is allesbehalve tevreden. Frank reikt Sam de helpende hand. Harry voelt een dreiging aan zijn adres.
23:24
Karin haar plan lijkt te werken. Frank doet een interessante vondst. Joren moet met Eddy naar de wijngaard. Nancy wil alles zo aangenaam mogelijk maken voor haar kleinzoon, maar vergeet hierdoor een beetje haar eigen dochter. Tamara maakt zich zorgen.
24:16
Harry komt tot een pijnlijk besef. Niels ziet Zihame die een afwijzing te verwerken krijgt. Tijdens een levering komt Rosa tot een belangrijk inzicht. Marianne ontvangt een leuke verrassing. Nancy probeert Dieter te overtuigen van haar plannen. Ilias geeft niet snel op.
24:37
Zowel Femke als Nancy weten het even niet meer. Karin krijgt slecht nieuws. Adil laat toe dat Thilly langere lunchpauzes neemt. Ilias hoopt opnieuw op een beetje hulp van Simonne. Frank houdt zich aan zijn belofte. Nancy loopt langs op het advocatenkantoor.
23:13
Een gevoel van triomf bij Silke verdwijnt na een preek die haar met beide voeten op de grond zet. Ook Eddy krijgt het niet gemakkelijk na twee uitbranders. Harry heeft onverwachte kosten. Sam kan eindelijk haar zorgen delen. Ilias wil Simonne bedanken.
22:54
Dieter raadt Nancy af om zich te moeien met het leven van haar dochter. Karin raakt geboeid door Marianne haar vertellingen. Eddy ontdekt wat Angèle gedaan heeft en is niet goedgezind; hij neemt wraak, maar het is de verkeerde die gestraft wordt.
24:19
Angèle ergert zich aan Ilias, maar tegelijk broeden er in haar hoofd ideeën om twee tortelduifjes een romantisch moment te gunnen. Paulien wordt geconfronteerd met een gelukkige gezinnetje. Sam krijgt een bittere pil te slikken.
24:09
Silke geeft haar ongezouten mening over Karin en dat wordt door de verkeerde persoon opgepikt. Nora en Stefaan maken een ontspannen wandeling en komen bekenden tegen. Britney is in de wolken en daar heeft Dieter alles mee te maken. Viv doet enkele ontdekkingen in het huis van Sam.
22:59
Nancy heeft geen medelijden met haar man en ze staat daarin niet alleen. Opnieuw is er een conflict tussen Femke en Peter; voor Peter is het genoeg geweest. Karin voelt zich helemaal in haar sas. Harry wil afspreken met Thilly.
23:18
Nancy probeert in te praten op Femke. Bij Ilias is er enige teleurstelling te bespeuren, maar dan doet er zich een nieuwe opportuniteit voor die hij met beide handen grijpt. Nora voelt zich gefaald als moeder.
22:33
De acties van Harry kennen serieuze gevolgen. De nieuwsgierigheid van Tom en Dries haalt de bovenhand. De emmer van Nancy loopt helemaal over en ze kan zich niet langer inhouden. Peter beseft dat hij de strijd ten volle moet aangaan.
23:46
Lowie verrast Bob en Tamara. Dieter spelt Ilias de les. Nancy is verbolgen. Britney volgt Nora een namiddag in het ziekenhuis. Simonne wordt verbaasd door Harry, die een compleet irrationele reactie heeft tegenover een klant in Bar Madam. Robin voelt zich enorm gegeneerd. Viv stelt haar eerste factuur op.
22:21
Silke is misnoegd met de laatste zet van Ilias. Femke en Tamara vinden dat Sam wat ontspanning verdient. Tania heeft het niet gemakkelijk. Kobe wil zijn moeder bedanken voor alles wat ze gedaan heeft. Stefaan passeert bij Rosa in de winkel; hij is op zoek naar wijn, maar hij krijgt veel meer dan dat.
22:49
Peter uit zijn gedachten bij Tom en begrijpt het allemaal niet meer. Het is de verjaardag van Rosa. Thilly heeft haar handen vol met een nieuw project. Viv oogt nerveus. Franks rug speelt hem opnieuw parten.
22:47
Femke beseft dat ze niet zomaar hoeft in te stemmen met alles. Het enthousiasme van Viv kent geen grenzen. Karin en Robin delen een geheim. Ilias baalt dat hij krap bij kas zit en daardoor moet inboeten op zijn plezier. Toch weet Silke zijn aandacht weer te trekken.
25:04
Bij Harry stapelen de frustraties zich op. Angèle ziet haar gelijk bevestigd. Karin kan niet langer toezien hoe haar zoon lijdt onder de hele situatie. Viv betrapt Lowie die heimelijk bezig is. Het geduld van Ilias wordt danig op de proef gesteld.

Thuis: de meest populaire soap van Vlaanderen

Al vanaf 1995 wordt de Vlaamse soap Thuis elke werkdag uitgezonden op televisiezender Eén. Na een aantal jaar groeide de serie uit tot een van de best bekeken televisieseries van Vlaanderen. Het is na Familie de langst draaiende soap in het land. De afleveringen trekken gemiddeld een miljoen kijkers. De serie ging van start op de toenmalige televisiezender TV1. Een aantal van de oorspronkelijke acteurs zijn Frank Bomans (Pol Goossen), Rosa Verbeeck (Annick Segal), Ann De Decker (Monika Van Lierde), Marianne Bastiaens (Leah Thys) en Simonne Backx (Marleen Merckx). Op 27 mei 2011 werd de 3000e aflevering uitgezonden.

Thuis draait om de relaties tussen een aantal families, waaronder de familie Bomans, Bastiaens en Verbeeck. Zo bestaat de familie Bomans bijvoorbeeld uit Frank, Simonne, Yvette, Angèle, Luc en Kaat. We volgen de familieleden tijdens hun relaties, ruzies en intriges. Andere families in de soap zijn onder meer de familie De Grote, Van Capelle, Cremers, Van Santen en Hoefkens. Een aantal bekende personages zijn Luc Bomans (Mark Willems), Angèle Backx (Lut Hannes), Karin Baert (Kadèr Gürbüz), Waldek Kozinsky (Bart Van Avermaet), Femke De Grote (Vanya Wellens), Nancy De Grote (Ann Pira), Eddy Van Noteghem (Daan Hugaert), Renzo Fierens (Frank Van Erum), Julia Van Capelle (Myriam Bronzwaar) en Peter Vlerick (Geert Hunaerts).

Een verhaallijn in Thuis draait om het liefdesleven van Ann, die lang weinig geluk in de liefde kon vinden. In ieder geval totdat ze Mayra leerde kennen. Ook de vete tussen Marianne en Rosa staat centraal in de soap. Deze is ontstaan doordat Rosa een verhouding had met Walter, de echtgenoot van Marianne. Verder is te zien hoe Peggy op zoek gaat naar haar echte vader, en hoe Frank, Jenny en Bianca een moord verdoezelen. Een andere verhaallijn is die van de jeugdbende waar Kristof bij betrokken raakt, waardoor hij weer contact krijgt met zijn moeder Linda. Ten slotte maken ook Frank en Simonne het nodige mee: van verhoudingen tot gevangenisstraffen en coma’s.

De binnenopnames van Thuis vinden plaats in studio Manhattan in Wilsele en de buitenopnames op verschillende locaties in Vlaams-Brabant (onder andere in Ternat, Asse, Dilbeek) en Ninove. De buitenscènes in de Zus & Zo worden gedraaid in hoeve Celongaet in Neerijse. Veelgebruikte locaties in Thuis zijn evenementenbureau De Withoeve, klussenbedrijf de Kabouters, café Frens en taxibedrijf Leo. Door de jaren heen zijn er meerdere vernieuwing doorgevoerd, waarbij er personages terug kwamen in de serie zoals Peggy Verbeeck (Sally-Jane Van Horenbeeck), Bianca Bomans (Merel De Vilder Robier) en Claire Bastiaens (Chris Thys). Er verdwenen echter ook personages zoals Martine Lefever (Christel Domen), Eric Bastiaens (Kurt Defrancq), Sam Bastiaens (Ronny Daelman) en Dorien De Backer (Tineke Caels).

Archief