Top Of The Rocks

Laatste aflevering
Top Of The Rocks
Verlopen

Er is een gesteente dat de schoonheid van de wereld meer dan elk ander vormgeeft: zandsteen. Dit gesteente bestaat uit zandkorrels en is zowel poreus als sterk en heeft een bijna organische band met levende organismen, en vooral met dieren en mensen.

Top Of The Rocks gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
Verlopen
Een groot deel van onze bergen en de korst van de continenten bestaat uit dit bijna onbreekbare gesteente. Dit gesteente, beschouwd als de basis van de aardse wereld, is graniet.
Verlopen
Dit gesteente is herkenbaar aan zijn witte kleur. De grote bouwers kozen het voor hun meest indrukwekkende monumenten. Maar nog verrassender, het is ontstaan uit levende organismen en heeft er een band mee behouden. Dit gesteente, dat meer dan de helft van de aarde bedekt, is kalksteen.
Verlopen
Op de geologische tijdlijn vinden we een heel jong gesteente terug. Het komt uit het binnenste van de aarde en is geboren uit de kracht van de vulkanen. Dit gesteente ligt aan de basis van de meest emblematische landschappen, legendes en belangrijke evoluties van de dierlijke wereld. Het gaat over basalt.
Archief