Where The Wild Men Are

Mei 2018
45:00

Australia

3,0 54 x
In de afgelegen noordwestelijke kaap van Australië ligt Wilderness Island. Hier ontmoet Ben een man met een opmerkelijk verhaal, Jim, die zich noodgedwongen heeft moeten vestigen in de beruchte en angstaanjagende 'Cyclone Alley'. Het leven op deze afgelegen en zanderige plek begint vlak na zonsopgang. Er is geen vers water meer, dus Ben weet meteen wat gedaan. Niet enkel Jim is door het lot tot op deze plek gebracht. Vriendin Kim onderging hetzelfde lot.
45:00

Morocco

3,0 57 x
In Marokko trekt Ben het Atlasgebergte in. Daar ontmoet hij Dina Zughyar en Mostafa Jabbour. Die hebben Amerika gelaten voor wat het was, om een leven te beginnen in een lemen huisje. De twee leerden elkaar in 2012 kennen via het internet en trouwden een week later al.  Eerst was Kentucky hun thuisbasis, maar daar zeiden ze al snel vaarwel tegen. Maar het koppel zit in geldnood. Ben wil helpen waar hij kan. Daarom helpt hij bij het omploegen van het land en trekt hij naar de lokale soek.
April 2018
44:00

North Carolina

Verlopen 3,0 53 x
Ben trekt naar een geheime locatie in de Appalachen om er een tijdje bij een bosbewoner door te brengen.  Tod Kershaw leeft er in zijn eigen community. Ben komt te weten waarom de vroegere ingenieur alle moderniteit uit het leven heeft geschrapt om in de bossen te gaan wonen en te leven volgens zijn eigen regels, in een stam die andermans afval verwerkt.  Ben logeert er in een van de meest basic verblijven tot nog toe en ontdekt er het genot van vuurtjes stoken, klei opgraven om potten te bakke...
45:00

Ibiza

Verlopen 4,0 84 x
In een afgelegen vallei op Ibiza trekt Ben naar een lokale commune, opgericht door Chris Dews, een ex-marineofficier die 30 jaar lang aan zijn woning heeft gewerkt op het eiland. Hij wil te weten komen waarom de zelfverzekerde playboy zijn wilde leventje op zee heeft omgeruild voor een back to basics-bestaan. Ben helpt er mee aan groepstaken, ruimt mee de stranden op en neemt een modderbad.
Maart 2018
45:00

Canada

Verlopen 1,5 79 x
Ben reist naar de Canadese wildernis en leeft er enkele dagen in het gezelschap van Julius Strauss en zijn vrouw Kristin, in een afgelegen lodge. Julius, een voormalig oorlogscorrespondent, trok naar Canada om gids te worden bij de grizzlyberen. Het koppel heeft veel moeten doorstaan om z'n droom te realiseren. Het is hoogseizoen en Julius en Kristin bereiden net een 24-urentocht voor.
44:00

Hungary

Verlopen 4,0 72 x
De Zuid-Afrikaanse Julia Pryke en haar Britse man Gareth hebben in Hongarije voor een paar duizend euro's een afgelegen huis gekocht op het internet.  Ben komt er alles te weten over het leven van het koppel in hun piepkleine landhuisje en eet samen met hen buiten bij het kampvuur.  Ondanks de taalbarrière probeert Ben kippen te kopen op de lokale markten en leert hij een konijn slachten en stropen, allemaal in het bijzijn van een bijzondere gast: Julia's moeder.
45:00

Tanzania

Verlopen 3,0 70 x
Ben trekt naar Tanzania, waar hij de Californische Noelle en haar Britse man Moli ontmoet. Het koppel heeft het stadsleven omgeruild voor de Afrikaanse wildernis. Ze organiseren er safari's in een van de minst bezochte parken van Tanzania. Ben komt er alles te weten over het dagelijkse leven van het koppel te midden van de gevaarlijkste dieren. Een emmer doet dienst als toilet en een bad nemen doe je in de nabije rivier vol krokodillen en nijlpaarden...
Februari 2018
44:00

Washington

Verlopen 4,5 110 x
In het noordwesten van de VS trekt Ben naar de Britse Lynx Vilden. Deze voormalige punkrock-wildebras leeft intussen al meer dan de helft van haar leven in de wildernis, waar ze slaapt, jaagt en eet. Haar adres is in de North Cascades in Washington, maar haar thuis zijn de bossen in de omgeving. Lynx leert Ben een aantal trucs om te overleven zoals onze voorouders uit de prehistorie dat deden en ze hoopt dat ieder van ons haar levensstijl aanneemt.
Januari 2018
44:00

Mongolia

Verlopen 4,0 71 x
Ben reist naar de ijskoude toendra van Mongolië, waar hij een trip van drie dagen onderneemt. Hij verblijft er bij Micky en Trina Cofer, die samen met hun vier kinderen Amerika hebben ingeruild voor een leven als missionaris in een land waar ze amper van gehoord hadden. Ondanks de ijskoude temperaturen en enkele bijna-doodervaringen, ontdekt Ben dat zijn gastheren een grote invloed hebben gehad op deze afgelegen streek.
Juli 2017
43:00

Sweden

Verlopen 4,7 76 x
Sweden van Where The Wild Men Are is uitgezonden op dinsdag 25 juli 2017 om 21:59 uur en was te zien op Canvas.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.