Z-Energy

November 2019

Een hemelwaterplan op maat voor Lichtervelde 05/11/19

3,0 3 x
Door de klimaatverandering krijgen we steeds vaker langere periodes van droogte in de zomer. En als het regent, wordt de intensiteit van de buien groter. Netbeheerder Fluvius ondersteunt lokale besturen om hierop in te spelen, met hemelwaterplannen op maat. Dat gebeurde ook in het West-Vlaamse Lichtervelde.
Oktober 2019

Een nieuwe WKK voor Varegro Oostrozebeke 29/10/19

3,0 6 x
Warmtekrachtkoppelingen hebben in diverse sectoren al hun nut bewezen. In de tuinbouwsector, die erg energie-intensief is, is het gebruik van een WKK al jaren ingeburgerd. Ook Varegro, een serrebedrijf uit het West-Vlaamse Oostrozebeke, plukt er al jaren de vruchten van.

Toekomststrategie voor stookolie 22/10/19

4,0 6 x
Alle sectoren in de wereld van energievoorziening, zetten volop in op maatregelen voor de energietransitie. Ook Informazout, het informatiecentrum voor de consument voor alles wat met stookolie te maken heeft, wil daaraan bijdragen. Het heeft een drieledige toekomststrategie voor stookolie ontwikkeld. En het bevorderen van...

WKK in residentiële gebouwen 15/10/19

4,0 4 x
Om de klimaatdoelstellingen te halen, moet er in diverse sectoren actie worden ondernemen. Ook in residentiële gebouwen valt bijvoorbeeld nog een belangrijke winst te realiseren. De eigenaars van het appartementsgebouw La Magnanerie uit Brussel beslisten alvast om er iets aan te doen. Zij schakelden over op een warmtekrach...

Ingebruikname van het eerste stopcontact op zee 08/10/19

4,0 9 x
België is een Europese voorloper inzake offshore windenergie. Met de ingebruikname van het Modular Offshore Grid, kortweg MOG, heeft hoogspanningsbeheerder Elia een belangrijke stap gezet voor de verdere ontwikkeling van offshore activiteiten in de toekomst.

De rol van de netbeheerder in de energietransitie 01/10/19

4,0 8 x
Energie blijft een thema dat op ruime interesse kan rekenen zowel bij het grote publiek als bij de beleidsmakers. In Vlaanderen is een belangrijke rol weggelegd voor netbeheerder Fluvius, het bedrijf dat een jaar geleden ontstond uit de fusie van Infrax en Eandis.
September 2019

Belgen zetten de stap naar rijden op CNG 24/09/19

4,0 6 x
Na een lange aanloop lijkt de Belg eindelijk klaar om voor zijn mobiliteit keuzes te maken die minder impact hebben op het milieu. Zo zit ook de verkoop van auto's die op gas rijden sinds een tijdje in de lift. Ook bedrijven als het Brusselse Sumy kiezen doelbewust voor rijden op gas.

Brabo versterkt het elektriciteitsnet voor de haven van Antwerpen 17/09/19

4,0 10 x
Om de stroomtoevoer in ons land te blijven garanderen, versterkt netbeheerder Elia het hoogspanningsnet. Zo zorgt het Brabo-project voor een duurzame en zekere bevoorrading, die essentieel is voor de verdere groei van de haven van Antwerpen.
Juni 2019

LNG in de transportsector 11/06/19

3,0 8 x
De transportsector is al geruime tijd op zoek naar alternatieven om zijn ecologische voetafdruk te beperken. Stilaan wint LNG, aardgas in vloeibare vorm, terrein als alternatieve brandstof voor vrachtwagens.

Digitale gas- en elektriciteitsmeters 04/06/19

3,0 4 x
Voortaan zullen in Vlaanderen alleen nog nieuwe, digitale gas- en elektriciteitsmeters worden geplaatst. Netbedrijf Fluvius werkt aan een groot project, waarbij tegen 2023 alvast 1,3 miljoen nieuwe meters zullen worden geplaatst. Daar zijn heel wat bedrijven bij betrokken.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.