Z-Energy

2019

Brabo versterkt het elektriciteitsnet voor de haven van Antwerpen 17/09/19

4,0 4 x
Om de stroomtoevoer in ons land te blijven garanderen, versterkt netbeheerder Elia het hoogspanningsnet. Zo zorgt het Brabo-project voor een duurzame en zekere bevoorrading, die essentieel is voor de verdere groei van de haven van Antwerpen.

LNG in de transportsector 11/06/19

3,0 8 x
De transportsector is al geruime tijd op zoek naar alternatieven om zijn ecologische voetafdruk te beperken. Stilaan wint LNG, aardgas in vloeibare vorm, terrein als alternatieve brandstof voor vrachtwagens.

Digitale gas- en elektriciteitsmeters 04/06/19

3,0 4 x
Voortaan zullen in Vlaanderen alleen nog nieuwe, digitale gas- en elektriciteitsmeters worden geplaatst. Netbedrijf Fluvius werkt aan een groot project, waarbij tegen 2023 alvast 1,3 miljoen nieuwe meters zullen worden geplaatst. Daar zijn heel wat bedrijven bij betrokken.

WKK in de glastuinbouw

3,0 5 x
De glastuinbouw is één van de sectoren waar warmtekrachtkoppelingen een belangrijke rol spelen. Voor deze energie-intensieve sector biedt een WKK diverse troeven. De installatie draait in functie van de warmte- en CO2-vraag in de glastuinbouw, maar laat de telers ook toe om flexibel in te spelen op de prijsschommelingen op...

2019 - Inspraak over nieuwe hoogspanningslijn Ventilus

4,0 11 x
Eind maart 2019 keurde de Vlaamse Regering de startnota voor het Ventilus-project goed, een nieuwe hoogspanningsverbinding in West-Vlaanderen. In de eerste fase voorziet de overheid communicatie en participatie over het project en daarom loopt vanaf eind april een twee maanden lange publieke inspraakperiode.

Industriële gasverbruikers en de energietransitie 14/05/19

3,0 4 x
De energietransitie vraagt inspanningen van alle maatschappelijke betrokkenen. Ook de industrie levert inspanningen om rationeler om te gaan met energie en om over te schakelen op meer duurzame bronnen. Maar dat lukt niet van de ene dag op de andere.

De rol van lokale overheden in de energietransitie 07/05/19

3,0 8 x
De energietransitie is geen makkelijke opdracht, zeker niet in België, waar de bevoegdheid over energie en klimaat verspreid zit over vele beleidsniveau's. Ook de lokale overheden hebben een belangrijke rol te vervullen. Netbedrijf Fluvius, de fusie van het vroegere Eandis en Infrax, wil hen daarbij ondersteunen.

Belgisch-Duitse samenwerking voor offshore windenergie 30/04/19

3,0 8 x
Duitsland blijft één van de Europese gidslanden inzake energietransitie. In het uitgestrekte noordoosten komt al meer dan 56 procent van de stroom van hernieuwbare bronnen. Om de groene stroom van het nieuwe offshore windpark Arkona aan land te brengen, legde netbedrijf 50Hertz drie ondergrondse kabels aan over een afstand...

WKK zorgt voor flexibiliteit in het energiesysteem 23/04/19

4,0 11 x
De transitie naar een energiesysteem met meer hernieuwbare energie, brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Eén ervan omvat het opvangen van schommelingen in het energieverbruik, bijvoorbeeld wanneer er weinig hernieuwbare energie beschikbaar is. Warmtekrachtkoppelingen kunnen op zo'n momenten een belangrijke rol spele...

De rol van groen gas in de energietransitie 16/04/19

4,0 8 x
De energiemarkt is volop in verandering. Het is duidelijk dat alleen een combinatie van verschillende technologieën voor de energietransitie zal zorgen. Groen gas is daarin een belangrijke, duurzame schakel.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.