Z-Energy

Mei 2019

2019 - Inspraak over nieuwe hoogspanningslijn Ventilus

4,0 1 x
Eind maart 2019 keurde de Vlaamse Regering de startnota voor het Ventilus-project goed, een nieuwe hoogspanningsverbinding in West-Vlaanderen. In de eerste fase voorziet de overheid communicatie en participatie over het project en daarom loopt vanaf eind april een twee maanden lange publieke inspraakperiode.

Industriële gasverbruikers en de energietransitie 14/05/19

3,0 3 x
De energietransitie vraagt inspanningen van alle maatschappelijke betrokkenen. Ook de industrie levert inspanningen om rationeler om te gaan met energie en om over te schakelen op meer duurzame bronnen. Maar dat lukt niet van de ene dag op de andere.

De rol van lokale overheden in de energietransitie 07/05/19

3,0 5 x
De energietransitie is geen makkelijke opdracht, zeker niet in België, waar de bevoegdheid over energie en klimaat verspreid zit over vele beleidsniveau's. Ook de lokale overheden hebben een belangrijke rol te vervullen. Netbedrijf Fluvius, de fusie van het vroegere Eandis en Infrax, wil hen daarbij ondersteunen.
April 2019

Belgisch-Duitse samenwerking voor offshore windenergie 30/04/19

3,0 3 x
Duitsland blijft één van de Europese gidslanden inzake energietransitie. In het uitgestrekte noordoosten komt al meer dan 56 procent van de stroom van hernieuwbare bronnen. Om de groene stroom van het nieuwe offshore windpark Arkona aan land te brengen, legde netbedrijf 50Hertz drie ondergrondse kabels aan over een afstand...

WKK zorgt voor flexibiliteit in het energiesysteem 23/04/19

4,0 6 x
De transitie naar een energiesysteem met meer hernieuwbare energie, brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Eén ervan omvat het opvangen van schommelingen in het energieverbruik, bijvoorbeeld wanneer er weinig hernieuwbare energie beschikbaar is. Warmtekrachtkoppelingen kunnen op zo'n momenten een belangrijke rol spele...

De rol van groen gas in de energietransitie 16/04/19

4,0 4 x
De energiemarkt is volop in verandering. Het is duidelijk dat alleen een combinatie van verschillende technologieën voor de energietransitie zal zorgen. Groen gas is daarin een belangrijke, duurzame schakel.

Elia realiseert het grootste investeringsprogramma uit haar geschiedenis.

4,0 3 x
Terwijl er op straat wordt gedemonstreerd voor een ambitieuzer klimaatbeleid, is de elektriciteitssector al volop bezig met de omslag naar een duurzamer energiesysteem. De massale komst van hernieuwbare energie heeft ingrijpende gevolgen voor het hoogspanningsnet. Elia realiseert momenteel het grootste investeringsprogramm...

Elektrisch rijden populair bij bedrijven 02/04/19

4,0 5 x
Vooral voor bedrijfsvoertuigen zit elektrisch rijden in de lift. Steeds meer ondernemingen schakelen over op duurzamere wagens. Ook netbedrijf Fluvius maakt daar werk van. Op de hoofdzetel in Melle werden de sleutels van 27 nieuwe dienstvoertuigen overhandigd aan de chauffeurs.
September 2017

20) - 26/09/17

3,0 26 x
Ook in ons land lijkt elektrisch rijden eindelijk door te breken. Een belangrijk element dat mee moet zorgen voor een vergroening van het wagenpark, zijn bijkomende laadpunten. De Vlaamse regering heeft netbeheerders Eandis en Infrax de opdracht gegeven om de plaatsing van nieuwe publieke laadpalen te coördineren via een j...

19) - 19/09/17Z-Energy (17) - 27/06/17Z-Energy (17) - 27/06/17

4,0 20 x
De Belgische energiemarkt blijft in volle evolutie. Steeds meer energiebedrijven ontwikkelen nieuwe activiteiten en diensten. Zo heeft een tijd geleden ook Total Gas & Power zijn intrede gedaan in de markt van hernieuwbare energie.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.