Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

Z-Energy

Juni 2020

Les combustibles liquides pauvres et neutres en carbone 02/06/20

4,0 2 x
Le chauffage des bâtiments représente une partie appréciable de notre consommation globale d'énergie et peut donc contribuer fortement aux objectifs climatiques. C'est pourquoi le secteur du chauffage introduit progressivement des combustibles liquides pauvres et neutres en carbone.
Mei 2020

2020 - FAME als alternatief voor huisbrandolie 26/05/20

4,0 2 x
De energietransitie wordt steeds concreter. Ook traditionele sectoren maken werk van innovaties om bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen. Voor transport en verwarming wordt volop ingezt op alternatieve vloeibare brandstoffen. Zo loopt in ons land een proefproject waarbij FAME, een biobrandstof op basis van natuurlijke...

19/05/20

3,0 2 x
19/05/20 van Z-Energy is uitgezonden op dinsdag 19 mei 2020 om 20:00 uur en was te zien op Kanaal Z.

Veilig terug aan de slag 12/05/20

4,0 5 x
Nu de corona maatregelen langzaamaan versoepeld worden, pikken steeds meer bedrijven de draad op en nemen ze maatregelen om op een veilige en hygiënische manier het werk te hervatten. Bij Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet voor elektriciteit, moet een taskforce die voorbereidingen in goede banen leien.

Werken bij Fluvius tijdens de coronacrisis 05/05/20

3,0 9 x
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werden door de overheden een reeks maatregelen ingevoerd die ook een belangrijke impact hebben op het bedrijfsleven. Het Vlaamse netbedrijf Fluvius volgt de situatie op de voet en heeft zijn werking aangepast aan de richtlijnen.
April 2020

Scholen investeren in energiezuiniger gebouwen 28/04/20

4,0 5 x
In het kader van het klimaatbeleid verwachten de overheden ook inspanningen van scholen. De meeste instellingen hebben een verouderd patrimonium dat ze stapsgewijs energiezuiniger maken. Zo gebeurt het ook in Instituut Mater Salvatoris in Kapellen, een middelbare school met 600 leerlingen.

HVO, een koolstofneutraal alternatief voor stookolie 21/04/20

3,0 3 x
Stookolie wordt meer en meer gecombineerd met hernieuwbare energiebronnen. Zo komt de sector tegemoet aan de groeiende belangstelling voor milieuvriendelijker transport en verwarming. Eén van de innovaties waar volop aan gewerkt wordt, zijn koolstofneutrale vloeibare brandstoffen, zoals HVO.

14/04/20

3,0 2 x
Tijdens deze coronacrisis vraagt de Belgische overheid aan cruciale sectoren, zoals de energiesector, om waar mogelijk het werk voort te zetten. Bij Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet, gelden al een tijd verscherpte coronamaatregelen. De meeste medewerkers werken nu van thuis uit. Alleen diegenen met een cruciale ...

Digitale meter voor een beter zicht op het energieverbruik 07/04/20

3,0 2 x
Sinds 1 juli 2019 plaatst Fluvius enkel nog digitale meters voor elektriciteit- en aardgas. Wie al een digitale energiemeter heeft, kan op verschillende manieren een beter zicht krijgen op zijn energieverbruik. Een hele reeks Vlaamse bedrijven heeft al een toepassing of app ontwikkeld waarmee je de digitale meter 'slim' ku...
Maart 2020

2020 - Steden maken hun patrimonium energiezuiniger 24/03/20

4,0 6 x
Lokale overheden spelen een belangrijke rol in het Belgische milieu- en klimaatbeleid. Meer dan 400 steden en gemeenten ondertekenden reeds het Burgemeestersconvenant en engageerden zich om de CO2-uitstoot fors te verminderen. Ook de stad Mechelen deed dat en stelde een Klimaatplan 2030 op om de doelstellingen te halen. De...
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.