Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

Z-Energy

Juni 2020

Brussels Airport Company heeft een WKK in gebruik genomen 30/06/20

3,0 9 x
Als centraal gelegen nationale luchthaven gelegen is Brussels Airport de ideale toegangspoort van Europa. Voor de uitbating is Brussels Airport Company verantwoordelijk. Voor dit bedrijf staat de duurzame ontwikkeling van de luchthavenactiviteiten centraal. Warmtekrachtkoppelingen hebben in diverse sectoren al hun nut bewe...

Gemeente Ham-sur-Heure kiest voor rijden op CNG 23/06/20

4,0 8 x
Lokale overheden hebben een belangrijke rol te vervullen in de energietransitie. Door hun beleidskeuzes kunnen ze ook een voorbeeldrol opnemen. Dat besefte ook de gemeente Ham-sur-Heure. Ze investeerde voor haar voertuigenpark bewust in wagens op CNG. Op termijn zal de gemeente over een eigen CNG-pomp beschikken, een proje...

16/06/20: Een WKK-installatie bij de voedingsgroep Puratos

4,5 10 x
Het familiale Belgische voedingsbedrijf Puratos levert wereldwijd ingrediënten aan bakkers, patissiers en chocolatiers. Het heeft de ambitie om tegen 2025 CO2-neutraal te worden. Het investeerde onder meer in een warmtekrachtkoppeling, één van de meest rendabele methodes om op een efficiënte manier elektriciteit en warmte ...

De uitdagingen van extra coronamaatregelen op werven 09/06/20

4,0 5 x
Aan elke werf zijn risico's verbonden. Strikte maatregelen helpen om de veiligheid te verhogen. Bij netbeheerder Elia is dat niet anders. Werken aan hoogspanning is nooit zonder risico, de extra coronamaatregelen zorgen voor bijkomende uitdagingen.

Les combustibles liquides pauvres et neutres en carbone 02/06/20

4,0 10 x
Verwarming van gebouwen vertegenwoordigt een aanzienlijk deel van ons globale energieverbruik en kan dus sterk bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. Daarom introduceert de verwarmingssector geleidelijk aan koolstofarme en koolstofneutrale brandstoffen.
Mei 2020

2020 - FAME als alternatief voor huisbrandolie 26/05/20

4,0 6 x
De energietransitie wordt steeds concreter. Ook traditionele sectoren maken werk van innovaties om bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen. Voor transport en verwarming wordt volop ingezt op alternatieve vloeibare brandstoffen. Zo loopt in ons land een proefproject waarbij FAME, een biobrandstof op basis van natuurlijke...

19/05/20

3,0 8 x
19/05/20 van Z-Energy is uitgezonden op dinsdag 19 mei 2020 om 20:00 uur en was te zien op Kanaal Z.

Veilig terug aan de slag 12/05/20

4,0 13 x
Nu de corona maatregelen langzaamaan versoepeld worden, pikken steeds meer bedrijven de draad op en nemen ze maatregelen om op een veilige en hygiënische manier het werk te hervatten. Bij Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet voor elektriciteit, moet een taskforce die voorbereidingen in goede banen leien.

Werken bij Fluvius tijdens de coronacrisis 05/05/20

3,0 14 x
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werden door de overheden een reeks maatregelen ingevoerd die ook een belangrijke impact hebben op het bedrijfsleven. Het Vlaamse netbedrijf Fluvius volgt de situatie op de voet en heeft zijn werking aangepast aan de richtlijnen.
April 2020

Scholen investeren in energiezuiniger gebouwen 28/04/20

4,0 7 x
In het kader van het klimaatbeleid verwachten de overheden ook inspanningen van scholen. De meeste instellingen hebben een verouderd patrimonium dat ze stapsgewijs energiezuiniger maken. Zo gebeurt het ook in Instituut Mater Salvatoris in Kapellen, een middelbare school met 600 leerlingen.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.