Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

Telefacts Zomer

Telefacts Zomer herbekijken

Seizoen 1
40:00

Seizoen 1, Aflevering 19 - Marrakesh krabbelt overeind na de pandemie

4,0 67 x
Marrakesh, de rode stad in het zuiden van Marokko, met zijn terracotta-huizen, zijn kleurrijke souks en kleine steegjes waarin het heerlijk verdwalen is. De toeristische trekpleister, die tijdens de pandemie gebukt ging onder de strenge coronabeperkingen, krabbelt stilaan terug overeind.
40:00

Aflevering 12

4,0 13 x
De danseressen in de mythische Moulin Rouge doen al 133 jaar mensen dromen. Vroeger maakte hun lichaamsbouw niet echt uit, maar al decennialang zijn de eisen op dat vlak torenhoog. Bovendien zijn de meisjes echte atleten, die ook zwaar trainen.
40:00

Aflevering 10

3,0 54 x
De Seychellen, een magneet voor rijke toeristen en pasgetrouwde stellen die op zoek zijn naar een droomvakantie. Maar het zijn niet alleen hagelwitte stranden en wuivende palmbomen. Criminelen vinden er immuniteit in ruil voor investeringen. Ze kopen spotgoedkoop een stuk land en bouwen er de mooiste paleizen op.
40:00

Aflevering 8

4,5 106 x
Dubai staat bekend om zijn zon, zee en strand. Maar ook voor shoppers is het een echt paradijs. Je vindt er het grootste en decadentste shoppingcentrum van heel het Midden-Oosten. Er is zelfs een indoorskipiste. Niets is te gek in Dubai.
40:00

Aflevering 6

3,3 26 x
Een superjacht bezitten kost miljoenen. Eentje huren voor een week? Honderdduizenden euro's. Maar dat is voor mensen die een fortuin bezitten geen enkel probleem. Hoe meer luxe, hoe beter. Het personeel ziet aan boord vaak decadente dingen gebeuren, maar zij moeten ontzettend discreet zijn.
40:00

Aflevering 4

4,0 29 x
De Portugese Joana Andrade doet aan big wave surfing. Met haar 1m56 bedwingt ze letterlijk de grootste golven ter wereld. Surfen is als therapie voor haar. In de woeste oceaan vergeet ze al haar jeugdtrauma's. En om nog een stap verder te gaan, leert ze nu ook ijsduiken in Finland. Ze hoopt zo anderen te inspireren.
40:00

Aflevering 2

4,0 19 x
In 2001 werd de Amerikaan Clinton Young onterecht beschuldigd van een dubbele moord in Texas. Materiële bewijzen zijn er niet, maar hij lijkt er te zijn ingeluisd door drie jongens die hij kort daarvoor had leren kennen. Acht dagen voor de geplande executie gebeurt er een mirakel en ontsnapt Young toch aan de doodstraf.
40:00

Aflevering 14

3,0 42 x
Rusland is op het vlak van verkeersveiligheid het gevaarlijkste land van Europa. Er vallen dagelijks meer dan 50 verkeersslachtoffers. Veel van deze ongevallen worden met opzet uitgelokt door beruchte straatbendes. Russische automobilisten hebben het gehad met deze misdrijven en installeren massaal een dashcam in hun wagen.
40:00

Aflevering 13

4,0 44 x
Meer en meer bergbeklimmers uit de hele wereld willen ooit bovenop de Mount Everest staan. Maar het is er de laatste tijd zó druk dat er wachtrijen ontstaan en dat is ronduit gevaarlijk, zeker omdat de zuurstof er beperkt is. Gemiddeld sterven er elk jaar vijf klimmers op de berg. 'Telefacts Zomer' neemt je mee op tocht na...
40:00

Aflevering 11

4,0 43 x
De Oriental Express is een van de mooiste treinen ter wereld. De cabines die eerder suites lijken, doen niet onder voor die van de meest luxueuze paleizen. Het personeel staat bovendien klaar om aan elke behoefte te voldoen. Een uitzonderlijke reis van Bangkok naar Singapore in een wereld van luxe en comfort door adembenem...
Archief