Telefacts Zomer

Augustus 2017
42:50

Aflevering 26

Verlopen 3,0 97 x
Op 31 augustus is het dag op dag 20 jaar geleden dat prinses Diana overleed in een auto-ongeluk. Sindsdien is haar verhaal veranderd van een buitengewone gebeurtenis in het directe verleden tot een beginnende geschiedenis. De reportage Het verhaal van Diana schetst haar leven aan de hand van interviews, archiefmateriaal en exclusieve gesprekken met Diana zelf, die haar directheid en ontwapenende oprechtheid tonen.
47:29

Aflevering 25

Verlopen 2,5 89 x
In Telefacts Zomer praten Prins William en Prins Harry beide openlijk over hun moeder, prinses Diana, en over hoe ze hun leven gevormd heeft. De exclusieve reportage biedt een fris en onthullend inzicht in haar leven door de persoonlijke en intieme getuigenissen van haar twee zonen, vrienden en familie, waarvan velen nog nooit eerder in het openbaar hebben gesproken. Een uniek portret van prinses Diana naar aanleiding van de 20ste verjaardag van haar overlijden.
42:23

Aflevering 23

Verlopen 4,5 44 x
Vechten met blote vuisten, het is verboden maar steeds populairder in Groot-Brittannië. Ex-gedetineerden en harde mannen bekampen elkaar in ongereguleerde bokswedstrijden tot één van hen niet meer staat. Hoe bloederiger het eraan toe gaat, hoe beter. Een cameraploeg volgt enkele vechtersbazen en ontdekt de clandestiene wereld van deze gevaarlijke sport.
41:35

Aflevering 21

Verlopen 3,0 70 x
Zou Kim Jong Un, de dictator van Noord Korea, daadwerkelijk een kernoorlog durven beginnen? De vraag houdt de afgelopen dagen zowat de hele wereld bezig. Punt is dat er over Kim Jong Un maar weinig geweten is, behalve natuurlijk wat het Noord-Koreaanse regime zelf wil prijsgeven. In Telefacts Zomer praten ex-vertrouwelingen van Kim Jong Un voor het eerst over al wat het daglicht niet mag zien.
40:29

Aflevering 20

Verlopen 3,0 48 x
Drie jonge meisjes sterven nog voor ze 21 zijn. Ze kennen elkaar niet, maar hebben wel één ding gemeen: hun levensverhalen gaan viraal de wereld rond en zo blijven ze in zekere zin voortleven. Hoe krachtig zijn sociale media om als individu wereldwijd iets in beweging te zetten?
40:06

Aflevering 19

Verlopen 1,5 109 x
Eén op de twee Amerikanen speelt elke week op de loterij. In de afgelopen twee jaar wonnen niet minder dan 10 Amerikanen ieder meer dan 150 miljoen dollar. Anders dan in België is het geen taboe om publiek te maken dat je van de ene dag op de andere multimiljonair bent geworden. In Telefacts Zomer laten een aantal lottowinnaars binnenkijken in hun 'nieuwe leven'. Wat doen ze met al dat plotse geld?
Juli 2017
42:04

25 juli 2017

Verlopen 3,0 64 x
In Amerika worden elke week vijf ouders gedood door hun kinderen. In 2013 schoot de toen 14-jarige Nathon Brooks zijn ouders in het hoofd terwijl ze sliepen. Als bij wonder overleefden ze beide het schot. We volgen Nathon en zijn ouders tijdens hun verwerkingsproces, waarin ze de gebeurtenis een plaats proberen te geven en proberen te begrijpen waarom hun zoon dit deed.
39:01

13 juli 2017

Verlopen 4,5 50 x
Een elektrische sportwagen op kindermaat of een kristallen schommelpaard. Exclusief speelgoed is een markt apart. Enkele Britse bedrijven hebben er zich volledig op toegelegd. Ze maken speelgoed voor de kinderen van de rijkste mensen ter wereld. Want wat doe je als je miljardair bent en je kind werkelijk al alles heeft?
40:31

11 juli 2017

Verlopen 3,0 36 x
Jagen op een leeuw, een olifant of een beer. De jacht was lange tijd vooral een mannelijke bezigheid, maar de laatste jaren doen steeds meer vrouwen het. Voor Jacine Jadresko en Rebecca Francis is het hun passie. Ze hebben fans in de internationale jachtwereld, maar ze krijgen ook heel wat kritiek én worden zelfs bedreigd op het internet.
Juni 2017
39:50

Aflevering 8

Verlopen 3,0 43 x
Formule 1-piloot worden is een droom van veel kinderen, maar de kans om ooit een zitje in het racecircuit te bemachtigen is ongeveer even groot als de lotto winnen. En toch zijn er duizenden die het proberen. De beste opstap is daarvoor de kartingwereld, want daar zijn ook Lewis Hamilton, Max Verstappen en vele anderen begonnen. Telefacts Zomer schetst de keiharde competitie van het kartingcircuit, waar de druk enorm hoog is om te presteren.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.