Z-Food

Juni 2016

12) - 02/06/16

3,0 31 x
In Europa zijn antibiotica als groeibevorderaar al 10 jaar verboden, maar in de rest van de wereld is dit nog niet overal het geval. Nuscience is een pionier in het zoeken naar alternatieven voor antibiotica en voert hierover samen met Flanders' FOOD onderzoek samen met partners uit de bedrijfs- en onderzoekswereld.
Mei 2016

11) - 26/05/16

3,0 15 x
Voor een laboratorium als Lavetan is het Sensors For Food project van Flanders' FOOD een belangrijk platform omdat voedingsbedrijven, technologieaanbieders en kennisinstellingen hierdoor informatie kunnen uitwisselen en beter kunnen samenwerken rond sensortechnologieën.

10) - 19/05/16

3,0 16 x
Flanders' FOOD zocht samen met imec toepassingen in de voedingsindustrie van de hyperspectrale beeldverwerkingstechnologie. Via deze technologie kan The Java Coffee Company in de toekomst de brandgraad van de koffiebonen op een snelle en accurate wijze analyseren en beoordelen.

9) - 12/05/16

3,0 19 x
Kemin uit Herentals zoekt naar producten uit nieuwe en duurzame grondstoffen die helpen om de houdbaarheid van voedingsproducten te verlengen. Bijvoorbeeld door het gebruik van rozemarijn, munt of microalgen. Voor nieuwe ontwikkelingen werkt Kemin o.a. samen met Flanders' FOOD.
December 2015

5) - 18/12/15

3,0 19 x
In de voorlopig laatste aflevering van Z- Food bekijken we hoe duurzame voeding de norm kan worden i.p.v. een niche. Een grote rol is hierbij weggelegd voor de overheid en aanbieders van voedingsproducten. Een bedrijf dat 100 % duurzame voeding op de markt brengt is Biofresh. Zij verdelen o.a de Indonesische rijst Sunria, die volgens de biologische SRI methode geteeld wordt. Dit project wordt ondersteund door de Ambassade van Indonesië.

4) - 11/12/15

3,0 32 x
Deze aflevering van Z-Food is gewijd aan de duurzame catering van grootkeukens. We nemen IKEA als case study. Deze aanbieder van meubelen en woonartikelen focust zich ook actief op het leveren van duurzame voeding aan haar klanten. Van vegetarische balletjes, over het recycleren van frituurolie en gas tot investeringen in gezondere maaltijden.

3) - 05/12/15

3,0 30 x
Bedrijven die inzetten op duurzame voeding slagen daar het beste in wanneer ook hun core business deze gedachten reflecteert. In aflevering 3 bekijken we Alpro als case study. Dit Europees voedingsbedrijf maakt plantaardige voeding & drinks op basis van Soja en andere ingrediënten. Naast een duurzaam aankoopbeleid wordt ook de milieu-impact van elk product geëvalueerd. Specifieke aandacht wordt besteed aan de certificatie van Soja volgens de ProTerra criteria.
November 2015

2) - 27/11/15

3,0 36 x
In de tweede aflevering van Z-Food zetten we Special Fruit in de schijnwerpers. Zij importeren speciale groenten- en fruitsoorten van over gans de wereld. De focus wordt gelegd op duurzame ketenontwikkeling en respect voor alle betrokken partijen. Dit uit zich bv. in sociale certificatie, en partnerships met kleine boeren. Speciale aandacht gaat ook uit naar het genereren van voldoende inkomsten voor iedereen actief in de keten.

1) - 20/11/15

3,0 26 x
In de eerste aflevering van Z- Food maken we kennis met Vredeseilanden. Zij ondersteunen boerenorganisaties in de teelt en distributie van duurzame voeding. Hierbij wordt ingezet op duurzaam aankoopbeleid, goede relaties tussen de partners in de keten en sensibiliseren van de consumenten. Om dit te realiseren werken ze ook met lokale spelers samen zoals Colruyt en Boerenbond.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.