Z-Healthcare

Mei 2019

Logistiek in het ziekenhuis van de toekomst 22/05/19

4,0 5 x
Ziekenhuizen staan vandaag, maar ook in de toekomst voor de uitdaging om hun processen zo efficiënt mogelijk te organiseren mét garantie voor de kwaliteit en de veiligheid van de zorg. Daarbij nemen steeds meer instellingen ook hun logistieke keten onder de loupe. Het OLV Ziekenhuis uit Aalst besliste tien jaar geleden al ...

Verslag Zorg aan Zet Festival 15/05/19

3,0 2 x
Met het Zorg aan Zet Festival heeft Zorgnet-Icuro een punt gezet achter een brede dialoogoefening over wat de klemtonen moeten zijn in het zorgbeleid van de toekomst. Meer dan 40 organisaties schaarden zich achter het initiatief en ruim 25.000 mensen namen deel aan de bevraging.

08/05/19

4,0 3 x
08/05/19 van Z-Healthcare is uitgezonden op woensdag 8 mei 2019 om 20:00 uur en was te zien op Kanaal Z.

Ethiek in het ziekenhuis van de toekomst 01/05/19

4,0 3 x
Het ziekenhuis van de toekomst zal een hoogtechnologische omgeving zijn waarin robotica en digitale toepassingen een belangrijke rol zullen vervullen. De kwaliteit van de zorg gaat er ontegensprekelijk op vooruit. Maar tegelijk rijzen er vragen over de betaalbaarheid en de solidariteit van ons zorgsysteem.
April 2019

Ethiek in het ziekenhuis van de toekomst 24/04/19

4,0 4 x
Het ziekenhuis van de toekomst zal een hoogtechnologische omgeving zijn waarin robotica en digitale toepassingen een belangrijke rol zullen vervullen. De kwaliteit van de zorg gaat er ontegensprekelijk op vooruit. Maar tegelijk rijzen er vragen over de betaalbaarheid en de solidariteit van ons zorgsysteem.

Analytics voor een beter gebouwenbeheer in het ziekenhuis 17/04/19

3,0 4 x
Steeds meer ziekenhuizen en zorginstellingen maken werk van een beter gebouwenbeheer en onderzoeken hoe ze hun technische installaties efficiënter kunnen maken. Installateurs zien een duidelijke trend om de factuur van techniek, energie en onderhoud te drukken.

Big data in het ziekenhuis van de toekomst 10/04/19

3,0 8 x
Big data in het ziekenhuis van de toekomst Digitalisering van de gezondheidszorg opent opportuniteiten op vele vlakken. Een ziekenhuis heeft bijvoorbeeld steeds meer data ter beschikking. Dankzij een Elektronisch Patiëntendossier kunnen die op een zinvolle manier worden gecentraliseerd en ontsloten.

Kunstencentrum De Loods 03/04/19

3,0 5 x
Er is al langer een trend naar vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg. En dat leidt op diverse plaatsen in Vlaanderen tot vernieuwende initiatieven. In Duffel werd het kunstencentrum De Loods opgericht om psychisch kwetsbare mensen toe te laten hun creativiteit te uiten maar ook om hun herstel te bevorder...
December 2017

8): Organisatie zorgtraject - 12/12/17

3,0 20 x
Patiënten worden niet alleen mondiger en bekijken de zaken kritischer. Ze stellen andere verwachtingen voorop voor hun zorgtraject en hun verblijf in een ziekenhuis. Om daaraan tegemoet te komen, is vandaag al een heel andere organisatie nodig.
November 2017

4): Technologie als hulpmiddel bij chronische ziekte - 15/11/17

3,0 16 x
Jean-Michel Willems is een voorbeeld van hoe je als patiënt met een chronische aandoening een vrij normaal leven kan leiden. Goeie informatie, technologische hulpmiddelen en een pak ervaring hebben ervoor gezorgd dat hij zijn toestand perfect onder controle heeft. Slechts af en toe is een consultatie in het ziekenhuis nodi...
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.