Z-Impact

2016

10) - 03/02/16

3,0 23 x
We leven in een maatschappij die in ijltempo digitaliseert. Voor heel wat organisaties heeft dat een bijzondere impact. Business consultants helpen daarom zowel overheden, bedrijven als socialprofitorganisaties bij strategische projecten die hun werking veranderen en verbeteren.

8) - 20/01/16

3,0 24 x
Een fusie van organisaties is een ingrijpend proces. Om het samengaan van twee of meerdere partijen te laten slagen, zijn er verschillende succesfactoren. Maar alles start bij een heldere strategie waarin de klant centraal staat.

7) - 13/01/16

3,0 19 x
Ons land beschikt over een uitgebreid waterwegennet. Waterwegen & Zeekanaal is één van de beheerders van dat net, die actief is in het westen en het centrum van Vlaanderen. Vorig jaar heeft het bedrijf een nieuwe manier van werken geïntroduceerd. Het koos voor een projectgedreven aanpak, waarbij ook portfolio management veel belangrijker werd.

6) - 06/01/16

3,0 27 x
In de dienstensector is een golf van digitalisering bezig. Steeds meer organisaties willen hun klanten op een efficiënte en performante manier informeren en services aanbieden. Ook het ziekenfonds CM implementeert momenteel een nieuwe, digitale strategie.
Afleveringen 2015

5) - 30/12/15

3,0 26 x
We leven in een maatschappij die in ijltempo digitaliseert. Voor heel wat bedrijven heeft dat een bijzondere impact. In de retailsector maken online spelers opgang. Voor klassieke winkelketens zoals Hubo komt het er nu op aan om een omnichannel aanbod te doen aan klanten.

4) - 23/12/15

3,0 23 x
Hoe kan een gemeentebestuur het beste ten dienste staan van zijn inwoners en bedrijven? Het is een vraag die leeft bij heel wat lokale besturen. De gemeente Ukkel investeert bijvoorbeeld in een nieuw gebouw voor al haar diensten. De investering zal op termijn een besparing opleveren, maar de burgemeester ziet vooral mogelijkheden om de dienstverlening nog te verbeteren.

3) - 16/12/15

3,0 20 x
De economie evolueert razendsnel. Om concurrentieel te blijven, moeten bedrijven niet alleen innoveren en nieuwe markten aanboren. Ook het beheersen van de kosten en het optimaliseren van de organisatie is een belangrijk aandachtspunt. Business consultants kunnen daarbij zowel strategisch als bij de implementatie van nieuwe processen bijstand verlenen.

2) - 09/12/15

3,0 58 x
Professionalisering is vandaag niet alleen aan de orde in het bedrijfsleven, maar ook in de socialprofitsector. De gezondheidszorg staat bijvoorbeeld voor grote veranderingen. Het UZ Brussel heeft zijn missie, visie en strategie aangepast aan die evoluties in de gezondheidszorg. Maar om ze ook te vertalen tot op de werkvloer, deed het ziekenhuis een beroep op business consultants.

1) - 02/12/15

3,0 25 x
De economie evolueert almaar sneller, en dat heeft een impact op zowel bedrijven, publieke instellingen als de nonprofitsector. Meer dan ooit komt het erop aan de eigen werking kritisch tegen het licht te houden en zich voor te bereiden op de toekomst. Dat gebeurde ook bij Fost Plus.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.