Cathérine

December 2017
11:00

30 december 2017

Verlopen 3,0 217 x
De kleine Catherine houdt van dieren. Maar boven alles houdt ze van haar eigen kat. Wanneer ze opgroeit, vindt ze niet zo makkelijk aansluiting bij andere mensen en blijft haar kat het centrum van haar leven. Zal ze uiteindelijk een gek oud kattenvrouwtje worden?
34:55

Aflevering 8

Verlopen 3,7 99 x
Cathérine gaat twee dagen aan de slag bij Vlaamse boeren. Heel wat landbouwbedrijven gaan failliet, boeren betogen regelmatig tegen te strenge regels of te kleine winstmarges. Na de aflevering waarin Cathérine op pad ging met Animal Rights kregen we heel wat emotionele reacties. Cathérine zoekt uit hoe moeilijk de boer het heeft. En ze ontdekt hoe passioneel hij is.
41:00

Aflevering 7

Verlopen 3,7 117 x
Cathérine Moerkerke kijkt achter de schermen van Familie. De populaire soap lokt dagelijks 800 000 kijkers en is dé vaste waarde van VTM. Cathérine bedenkt mee verhalen voor de personages, bereidt scènes voor en ontdekt hoe schizofreen het is om dagelijkse het leven van eenzelfde personage te leiden.
41:07

Aflevering 6

Verlopen 4,0 76 x
Cathérine Moerkerke volgt Cindy Dandois, een Belgische vechtster, in de voorbereiding op het eerste MMA-event in België in de Antwerpse Lotto Arena. Mixed Martial Arts, een vechtsport die boksen, worstelen, kungfu, judo en andere combineert, is ontstaan in de underground-scéne. Het is dé hipste vechtsport van het moment met de Amerikaanse show die erbij hoort. Maar is het nu één grote show of is het wel degelijk topsport? Het kan alleszins pijnlijk zijn, zoals Cathérine zelf ondervindt.
42:09

Aflevering 5

Verlopen 4,0 124 x
Er zijn er meer dan 900 privédetectives aan het werk in België. Ze hebben een officiële vergunning om mensen te schaduwen en onderzoek te doen. Cathérine Moerkerke gaat met enkelen van hen op pad. Ze schaduwt samen met een detective een echtgenoot die een scheve schaats rijdt en ontdekt dat het niet simpel is om ongezien een auto te achtervolgen. Ze gaat mee op zoek naar namaakspullen en gestolen wagens. Cathérine komt zo in obscure milieus terecht: ze leert hoe je een gestolen wagen verkoopt, ...
November 2017
40:29

Aflevering 4

Verlopen 4,8 476 x
Cathérine ontmoet de meest agressieve dames van Vlaanderen. Ze zitten in de High Risk Unit in Zelzate, de best beveiligde psychiatrische vrouwenafdeling van het land. De 18 vrouwen hebben criminele feiten gepleegd, vaak gruwelijke. Het gaat over slagen en verwondingen, tot moord en brandstichting. Ze hebben hun eigen agressiviteit niet onder controle. Ze hebben vaak psychopathische eigenschappen en zijn door een rechter ontoerekeningsvatbaar verklaard.
37:23

Aflevering 3

Verlopen 4,0 212 x
Cathérine Moerkerke reist naar de sjeiks van Saoedi-Arabië om hun paarden te bekijken. Vlaamse fokkers verkopen er paarden voor miljoenen euro's. Paardenshows in het Midden-Oosten, het lijkt de meest decadente hobby ter wereld.
40:10

Aflevering 2

Verlopen 3,3 184 x
Cathérine Moerkerke gaat op stap met actievoerders van dierenrechtenorganisatie Animal Rights, zeer hot na hun actie rond het slachthuis van Izegem. Animal Rights slaagde er al een paar keer in om undercoverbeelden te verzamelen van shockerende situaties in vleesbedrijven.
Oktober 2017
41:40

Aflevering 1

Verlopen 3,0 261 x
Cathérine stapt binnen in de bevreemdende wereld van de Belgische tak van Scientology, een organisatie met internationaal tienduizenden volgelingen. Voor velen is het een echte religie. De Belgische tak zou een 500 leden hebben. Het is de eerste keer dat ze hier in België een cameraploeg toelaten. Maar journalisten zijn nog steeds niet hun beste vriend en Cathérine moet duidelijk binnen hun lijntjes lopen. Na de eerste opnamedag dreigen ze de deur te sluiten omdat Cathérine té kritische vragen...
December 2016
40:00

Aflevering 10

Verlopen 2,4 323 x
Cathérine gaat in de laatste aflevering van dit seizoen terug naar de mama van Bas, het jongetje dat een nieuw hart nodig had, uiteindelijk een transplantatie kreeg maar na een paar dagen aan complicaties overleed. Hij werd zelf orgaandonor. Cathérine blikt ook terug op andere reportages die ze dit jaar maakte. Ze krijgt bloemen van de Red Flames, die zich plaatsten voor het Europees Voetbalkampioenschap voor vrouwen. In Parijs ontmoet Cathérine Inge van de Moulin Rouge. Cathérine spreekt ook n...
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.