De Kroongetuigen

De Kroongetuigen gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
48:00
De Kroongetuigen

Jeroen Wils reconstrueert 'de zaak-Decommere', over een gepensioneerde man die twee van zijn partners vermoordde, uit jaloezie. Aan de hand van getuigenissen van de speurders en nabestaanden vertelt hij het verhaal.

Seizoen 1
47:00
Op woensdagavond 7 november 2001 ontdekt de politie drie levenloze lichamen in de woning van het gezin Pieters in Merksem. De slachtoffers zijn mama Nicole en haar twee kindjes. Ze werden alle 3 de keel overgesneden. De sporen wijzen naar Paul Pieters, de vader van het gezin, maar hij houdt zijn onschuld vol. Ook tijdens h...
Seizoen 3
47:00
Op een zwoele nacht in 2002 organiseert de scouts van Onze-Lieve-Vrouw-Waver, vlak bij Mechelen, hun jaarlijkse fuif in een grote feesttent net buiten het dorp. Het evenement verloopt al jaren zonder enige problemen, tot op die ene zomernacht het ondenkbare gebeurt.
Seizoen 2
46:00
Op 13 maart 1996 sterft lottowinnaar Géry Muyle bij een brand in zijn huis. Een accidentele brand luidt de conclusie, maar nadien duiken er elementen op die doen uitschijnen dat het misschien toch een moord zou kunnen zijn, met geld als motief.
49:00
In januari 1995 en mei 1999 werden de lichamen teruggevonden van respectievelijk de 56-jarige Marie-José De Nocker en de 29-jarige Yolanda Prinsen. Beiden werden seksueel misbruikt en daarbij gruwelijk verminkt. Ondanks de overweldigende bewijzen tegen hem hield de vermoedelijke dader Claudy Pierret zijn onschuld staande.
53:00
Tweede deel van deze dubbelaflevering over de zaak-Dutroux, een van de ingrijpendste en spraakmakendste gerechtelijke dossiers uit onze geschiedenis. In 1995 werden An en Eefje en Julie en Mélissa ontvoerd en vermoord door Dutroux en zijn kompanen. Alleen Laetitia en Sabine konden worden bevrijd.
53:00
De zaak-Dutroux is het ingrijpendste en spraakmakendste gerechtelijke dossier uit onze geschiedenis, dat ook onze maatschappij radicaal veranderd heeft. Het verloop en de gevolgen van de zaak worden uitgespit door middel van getuigenissen van onderzoekers, experten, magistraten en enkele nabestaanden.
49:00
Documentairereeks van Jeroen Wils waarin de verhalen worden verteld achter waargebeurde misdaden die ons land hebben beroerd. In De Kroongetuigen komen onderzoekers, deskundigen en nabestaanden aan het woord en worden de feiten en de verhoren van de daders gereconstrueerd op basis van de authentieke informatie uit het gere...
Seizoen 1
44:00
In oktober 1997 doet een man aangifte bij de Rijkswacht: er ligt een dode vrouw in zijn studio. Ze is gedood met zeventig messteken. De man die aangifte doet, is Willy Deleu. Hij staat bekend als de Slachter van Menen. Hij werd 22 jaar eerder, in 1975, al eens veroordeeld tot 20 jaar dwangarbeid voor de moor op zijn toenma...
45:00
In november 1992 wordt Aalst brutaal opgeschrikt door de moord op twee politieagenten. De dubbele moord slaat diepe wonden, niet alleen bij de nabestaanden van de slachtoffers, maar ook bij het politiekorps. En bij uitbreiding in heel Aalst, want voor het eerst in de gerechtelijke geschiedenis van ons land stelt een stad z...
45:00
Dertig jaar geleden wordt Elverdinge, een gehucht van Ieper, opgeschrikt door een vijfvoudige familiemoord. In een afgelegen tweewoonst vermoordt een 17-jarige jongen zijn beide ouders, zijn grootmoeder, zijn oom en tante. Onder meer de onderzoeksrechter en de gerechtspsychiater die de vijfvoudige moord onderzochten vertel...
49:00
Maandag 29 september 2003 is een dag die bij veel Geraardsbergenaars voor altijd in het geheugen gegrift staat. Die nacht vond, op de Markt van Geraardsbergen, een gruwelijke roofmoord plaats in café Het Vraagteken. Drie jonge mensen werden er, voor nauwelijks 3.600 euro, door twee broers in geldnood vermoord.
45:00
Begin jaren 70. In de streek van Muizen, bij Mechelen, heerst paniek. In een periode van acht maanden tijd worden meerdere vrouwen aangevallen en verkracht. In 1971, drie dagen voor Kerstmis, bereikt de onrust een hoogtepunt wanneer op een verlaten fabrieksterrein langs het jaagpad aan de Dijle in Mechelen, het levenloze l...
48:00
De 30-jarige Renate Jonkers, die regelmatig werkt als 'levend standbeeld', heeft zich aangesloten bij de sekte van de charismatische 45-jarige Belgische Kroaat Drazen Zabek. Een healing op 30 december 2007 krijgt een vreemde wending. Pas maanden later wordt duidelijk wat er zich die avond heeft afgespeeld.
51:00
Reconstructie van de ontvoering in 1978 van baron Charles-Victor Bracht, de steenrijke zakenman uit Schoten, door ex-militair Marcel Van Tongelen. De zaak, die een dodelijke afloop kende, beroerde destijds heel Vlaanderen. Ontvoerder Van Tongelen kreeg in 1980 de doodstraf en kwam elf jaar later vrij.
47:00
Op 30 juni 2007 gaat de 18-jarige Gabby Hessels met een groep vrienden naar de jaarlijkse openluchtfuif in Zichen-Zussen-Bolder. Ze zou bij haar vriend Bart blijven slapen, maar daar komt ze nooit aan. Al snel wordt er een grote zoekactie op poten gezet. Uiteindelijk wordt het 18-jarig meisje vermoord teruggevonden in een ...
50:00
Seizoen 1, Aflevering 2 - Kim De Gelder van De Kroongetuigen is uitgezonden op dinsdag 25 oktober 2022 om 22:00 uur en was te zien op VTM.
53:00
Seizoen 1, Aflevering 1 - Ronald Janssen van De Kroongetuigen is uitgezonden op dinsdag 18 oktober 2022 om 0:27 uur en was te zien op VTM.
48:50
Verlopen
Documentairereeks van Jeroen Wils waarin de verhalen worden verteld achter waargebeurde misdaden die ons land hebben beroerd. In De Kroongetuigen komen onderzoekers, deskundigen en nabestaanden aan het woord en worden de feiten en de verhoren van de daders gereconstrueerd op basis van de authentieke informatie uit het gere...
47:33
Verlopen
In de herfst van 1996 werden in Moorsel drie mensen van hetzelfde gezin vermoord. De Kroongetuigen praat met de nabestaanden van de slachtoffers en met de speurders die het onderzoek voerden. Daarnaast brengt De Kroongetuigen een realistische reconstructie van de feiten en van de letterlijke verhoren van de daders.
Archief