Erediensten

Erediensten gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
Erediensten

De eucharistieviering komt vanuit de basiliek Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk in Mechelen. Het thema van de viering is 'Als een lied van vrede en barmhartigheid'. Voorganger is kan. Steven Wielandts, vicaris-generaal en rector. Diaken Koen Vandergoten assisteert. Pam Meysmans en P...

Maart 2024
Op Pasen spreekt paus Franciscus in Vaticaanstad zijn paasboodschap uit, gevolgd door de pauselijke zegen 'urbi et orbi'.
De eucharistieviering in eurovisie op Pasen komt vanuit de Sint-Remykerk in Profondeville. Voorganger is dominicaan Didier Croonenberghs. Concelebrant is pastoor Paul Yon. Het koor wordt geleid door Jasmine Daoud. Organist is Philippe Frippiat.
De protestantse eredienst met Pasen komt dit keer uit de Lutherse parochie Unité in Noisy-le-Grand, Seine Saint-Denis, en wordt voorgegaan door pastor Delphine Denninger-Kaiser.
De eucharistieviering komt vanuit de Sint-Odulphuskerk in Borgloon. Het thema van de viering is 'Palmzondag: de weg van de oneindige liefde'. Voorganger is pastoor Innocent Ouedraogo. Het koor Cantilone o.l.v. Ludo Claesen verzorgt de zang. Organist is Paul Steegmans.
Verlopen
De eucharistieviering komt vanuit de Onze-Lieve-Vrouwbasiliek in Scherpenheuvel. Het thema van de viering is: 'Gods liefde geeft ons leven'. Voorganger is pastoor Luc Van Hilst. Het parochiekoor o.l.v. Geert Narinx verzorgt de zang. Het orgel wordt bespeeld door Pierre Ramakers, organist-titularis van de basiliek.
Februari 2024
Verlopen
De eucharistieviering komt vanuit de Norbertijnenabdij Sint-Servaasparochie in Grimbergen. Het thema van de viering is: 'Dit is mijn Zoon, de welbeminde, luistert naar Hem'. Voorganger is abt Erik De Sutter. Concelebranten zijn pastoor en prior Johan Goossens en Elia Cantaert. Organist is Peter Thomas. Het gregoriaans abdi...
Verlopen
De eucharistieviering komt vanuit de Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Dadizele. Het thema van de viering is: 'Met mensen begaan'. Voorganger is pastoor-rector Marc Vantyghem. Het Koninklijk parochiaal zangkoor Cantabile onder leiding van Bart Feys verzorgt de zang. Brecht Degryse speelt op piano.
Verlopen
De orthodoxe eredienst komt vanuit de Orthodoxe Kerk van de Heilige Drie Hiërarchen in Hasselt. Thema: Feest van de H. Isidoros van Pelusium en de 15e zondag van Mattheüs. Voorganger is aartspriester Antonios Tarlizos.
Januari 2024
Verlopen
De eucharistieviering komt vanuit de H. Kruiskerk in Mortsel. Het thema van de viering is: 'Damiaan'. Voorganger is pastoor Tom Schellekens. Het Rabboeni-koor o.l.v. Peter De Vriendt verzorgt de zang. Pianist is Luc Van Hoof.
Verlopen
De eucharistieviering komt vanuit de Virga Jessebasiliek in Hasselt. Het thema van de viering is 'Ga mee om te zien'. Voorganger is pastoor-deken Ali Cornelissis. Diaken Flory Swerts assisteert. Damesensemble Quintina o.l.v. Isabella Bikkembergs verzorgt de zang. Organist is Johan Hermans.
December 2023
Verlopen
Op Kerstmis om 12 uur spreekt paus Franciscus in Vaticaanstad zijn kerstboodschap uit, gevolgd door de pauselijke zegen 'Urbi et orbi'.
Verlopen
De protestantse eredienst op kerstdag komt vanuit de collegiale kerk Saint-Germain in Moutier, gelegen in het hart van de Zwitserse Jura. Pastors Caroline Witschi en Quentin Jeanneret zullen de dienst leiden. De muziek wordt verzorgd door het plaatselijke parochiekoor onder leiding van Isabelle Gueissaz, die ook als solist...
Verlopen
De eucharistieviering in eurovisie in de kerstnacht komt vanuit de Sint-Franciscusbasiliek in Bolsward, Nederland. Voorganger is pastoor Arjen Bultsma. Het Sint-Franciscuskoor en Joachimkoor o.l.v. Cecilia Bekema verzorgen de zang. Boudien Janssen-Terbraak bespeelt het orgel. Nynke Heidinga speelt fluit.Ook de Stadsfanfare...
Verlopen
De eucharistieviering komt vanuit de Onze-Lieve-Vrouwbasiliek in Scherpenheuvel. Het thema van de viering is: 'Wees blij!' Voorganger is pastoor Luc Van Hilst. Het parochiekoor o.l.v. Geert Narinx verzorgt de zang. Het orgel wordt bespeeld door Pierre Ramakers, organist-titularis van de basiliek.
Verlopen
De eucharistieviering komt vanuit de Sint-Martinuskerk in Ganshoren. Het thema van de viering is 'Wakkere aandacht '. Voorganger is pastoor Johan Dobbelaere. Het koor 'Gaudicanto' uit Geraardsbergen onder leiding van Marc Gerain verzorgt de zang. Op orgel speelt Paul Vandeput.
November 2023
Verlopen
De eucharistieviering komt vanuit de Kapel van het WZC Sint-Eligius van de zusters Kindsheid Jesu Zeveneken in Lochristi. Het thema van de viering is 'Gij zijt allen kinderen van het licht '. Voorganger is de bisschop van Gent, Mgr. Lode Van Hecke. Het koor 'Zorg-zaam' staat o.l.v. Stijn Van Den Bossche. Gabrielle Christe...
Verlopen
De eucharistieviering komt vanuit de Sint-Amandus en Sint-Blasiuskerk in Waregem. Het thema van de viering is 'Kinderen van één Vader'. Voorganger is pastoor-deken kan. Henk Laridon. Concelebranten zijn Gildas Cambia en Ghislain Bossuyt. Diaken is Leonard Windels. Gildas Cambia zal de homilie verzorgen. Het koor 'Capelle S...
Verlopen
De eucharistieviering in eurovisie op het hoogfeest van Allerheiligen komt vanuit de Sint-Theresiabasiliek in Lisieux (Frankrijk). Voorganger is Mgr. Jacques Habert, bisschop van Bayeux en Lisieux.
Oktober 2023
De evangelische eredienst wordt uitgezonden vanuit Oudsbergen en verzorgd door The Revolution in samenwerking met de Evangelische Kerk De Herberg (Gruitrode) en de Pauluskerk (Genk).
Archief