Gilliams & De Bie

Laatste aflevering
52:00
Gilliams & De Bie

Seizoen 2, Aflevering 13 - De engelentrompet (deel 2) van Gilliams & De Bie is toegevoegd op dinsdag 4 juni 2024. Gilliams & De Bie is een programma bij VTM. Vlaamse politieserie over de Vlaamse inspecteurs Werner Gilliams en Rudy de Bie.

Gilliams & De Bie gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 2
44:00
Commissaris Gilliams wordt opgebeld voor een verdacht overlijden. Een late wandelaar die haar hond uitliet, vond een man die door het hoofd geschoten is. De bandensporen in de buurt bewijzen dat het lichaam er gedropt werd.
50:00
Gilliams studeert z'n rol in het toneelstuk 'De muizenval' in. De repetities lopen echter niet zo vlot als gehoopt. Ondertussen wordt op een kasteel in de buurt een moordspel voorbereid. De deelnemers hadden zich echter niet verwacht aan een echte moord.
50:00
Een dakloze vindt het lichaam van een man die gestorven is aan een overdosis heroïne. Het lichaam blijkt echter verplaatst te zijn.
53:00
Op een vuilnisbelt worden bij opruimwerken menselijke resten gevonden. In de schedel is duidelijk een kogelgat te zien. Het zou om een moord van al zeker 10 jaar geleden gaan.
52:00
Zyrmac, een farmaceutisch labo, staat op het punt verkocht te worden aan een machtige concurrent. De aandeelhouders raken het echter niet eens.
53:00
Gabriëlle Morland en haar echtgenoot Serge komen met hun auto in een ravijn terecht. De man is op slag dood. Aanvankelijk lijkt het om een banaal ongeluk te gaan maar er is meer aan de hand.
51:00
Een oude gepensioneerde man belt de politie vlak voor hij zelfmoord pleegt. Maar waarom belde hij de politie nog vlak voor hij stierf? Hij laat wel een ingesproken bericht na. Op hetzelfde moment is er ook sprake van een inbraakgolf in de buurt. Is er een verband?
52:00
Een dakloze vrouw vindt een stoffelijk overschot in een vuilniscontainer. De man blijkt neergeslagen en het lichaam werd verplaatst. Het blijkt om een rijke antiquair Serge te gaan. Z'n veel jongere vrouw lijkt niet echt op de hoogte te zijn van waar haar man mee bezig was.
51:00
Laat op de avond wordt in een vakantiepark een caravan opgeblazen. Wat oorspronkelijk een ongeluk lijkt, blijkt al snel een aanslag op de louche Johny. Z'n vrouw is niet op de hoogte van z'n dubbelleven en z'n avontuurtjes met andere vrouwen.
48:00
De succesvolle schrijver Jacob Ter Wael wordt in de bloemetjes gezet voor z'n mooie carrière en benoemd tot baron. Ondertussen wordt in de zandstraat Bea Lambaerts vermoord. Ze wordt gevonden door haar minnaar Eric Smets en haar aan drank verslaafde man Leo is de hoofdverdachte. Er blijken enkele diskettes verdwenen.
51:00
De jonge Tine wordt zwaar mishandeld door haar partner. Ze zoekt steun bij haar vriend Bart die haar aanmaant om bij haar huisgenoot weg te gaan en tijdelijk bij hem te komen wonen. De dochter van Gilliams wordt lastiggevallen door haar baas.
Seizoen 1
Een alleenstaande vrouw doet aangifte van de ontvoering van haar dochtertje. Alhoewel ze een preciese beschrijving kan geven van de dader, schiet het onderzoek maar niet op. Een emotionele televisie-oproep van de moeder zelf heeft evenmin resultaat, al heeft die wel een massale sympathiebetuiging tot gevolg. Hierdoor komt ...
Op korte tijd worden er in dezelfde omgeving twee - op het eerste gezicht - zelfmoorden gepleegd. Aanvankelijk behandelen Gilliams en De Bie die beide gevallen apart, maar gaandeweg blijkt er toch een verband te bestaan. Dan valt er een derde dode, die duidelijk géén zelfmoord heeft gepleegd. Hiermee neemt het onderzoek op...
Op een woensdagochtend vindt de ochtendploeg van het stedelijke crematorium in één van de ovens de resten van een verbrand lijk. Er is geen enkele aanwijzing te vinden aangaande de identiteit van de gecremeerde, noch in verband met wie 's nachts de oven heeft bediend. Werd er een perfecte moord gepleegd?
Archief