Last Days

Last Days gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
44:00
Last Days
Verlopen

Overal ter wereld wordt anders omgegaan met de dood. Maar hoe zit het hier bij ons? Lieve mag een week lang over de schouders meekijken bij uitvaartcentrum Pues in Herent, een familiebedrijf dat al vier generaties lang voor onze doden zorgt.

Oktober 2018
45:00
Verlopen
Op Allerheiligen vieren de Mexicanen 'Día de Muertos', het dodenfeest. Dan bouwen de levenden samen met de doden een feestje, op het kerkhof. Mexicanen hebben iets met de dood, en Lieve wil weten wat. Een hele week hangt ze rond op het grootste kerkhof van de stad Oaxaca.
43:00
Verlopen
In India is er één plek waar elke hindoe wil sterven: de spirituele hoofdstad Varanasi.  Van over het hele land komen pelgrims naar hier om er hun overleden familieleden te cremeren. De brandstapels van Varanasi branden non-stop, met gemiddeld zo'n 200 crematies per dag.  Lieve krijgt als enige vrouw toegang tot de belangr...
45:00
Verlopen
Cuba telt het hoogste aantal 60-plussers van heel Latijns-Amerika en de cijfers blijven stijgen.  De bejaarden op dit socialistische eiland groeiden op onder Fidel. Fidel is dood nu, maar Lieve wil weten wat het betekent om in het Cuba van nu oud te worden en te sterven.
September 2018
46:00
Verlopen
In Ghana is een begrafenis de 'place to be'. Elk weekend schuimen de Ghanezen begrafenissen af, op zoek naar het beste feestje.  Begrafenissen zijn hier uitgegroeid tot grote spektakels waar heel veel geld aan uitgegeven wordt.  Ook Lieve trekt van de ene naar de andere begrafenis, en probeert te achterhalen waarom de Ghan...
43:00
Hoe word je 100 jaar? Voor het antwoord trekt Lieve naar het Japanse eiland Okinawa. Hier wonen de oudste mensen ter wereld. Het eiland is een geliefde plek bij wetenschappers die onderzoek doen naar het lange leven.
46:00
Dood betekent vaak vergeten, maar niet bij de Torajastam op het Indonesische eiland Sulawesi. Daar leven ze samen met hun doden. Lieve kan het amper geloven en reist naar de andere kant van de wereld om de unieke dodencultuur van de Toraja's van dichtbij mee te maken.
48:00
Sun City, gebouwd in 1960, was het allereerste dorp ter wereld exclusief voor 55-plussers. Met 40 000 inwoners is het nog altijd een van de grootste in zijn soort.  Lieve is zelf bijna 55 en behoort dus officieel tot de doelgroep. Ze vraagt zich af of ze zou passen in een dorp met alleen maar senioren, en mengt zich een we...
Archief