Le Jardin Extraordinaire

Laatste aflevering
Le Jardin Extraordinaire

We maken een spectaculaire reis naar de hoorn van Afrika. Naar Ethiopië, dat gezien wordt als de bakermat van de mensheid. In Abessinië vind je prachtige landschappen die bewoond worden door al even prachtige dieren.

Le Jardin Extraordinaire gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 5
Afrika is een prachtig continent met weidse landschappen. Nochtans worden de wilde natuurgebieden daar ook alsmaar kleiner. Zo worden olifanten opgejaagd voor ivoor, maar vaak ook weggejaagd omdat ze de teelt vernielen. Ze staan symbool van het moeilijke evenwicht tussen de noden van de dieren en die van de mens.
Seizoen 4
Verlopen
Elk jaar trekken maar liefst 2 miljard trekvogels over Europa, maar toch zien we de meeste niet. Zo is er de zwartkopzanger, een vogel van amper 20 gram, die elk jaar een retourvluchtje Zweden-Spanje maakt. Maar hoe oriënteren vogels zich? En hoe kiezen ze hun bestemming? Want niet elke vogel trekt noodzakelijkerwijs van ...
Verlopen
Tijdens deze reis ontdekt Tanguy Dumortier de Italiaanse wereld van steen en mineraal. Op de kraters van de Vesuvius en de Etna en op de Eolische Eilanden vertelt hij over stenen, kiezels, mineralen en vulkanen, om de platentektoniek beter te kunnen begrijpen.
Seizoen 5
Vandaag zetten we een niet zo alledaags beroep in de spotlight: dierengids Baptiste Bataille biedt fotografische reizen aan op zoek naar wilde dieren. Hij zet expedities op in het spoor van de sneeuwpanter in de vallei van Spiti in India of van de beluga en de witte beer op de Noorse eilandengroep Spitsbergen.
Peru wordt bewoond door fantastische dieren en je vindt er een enorme verscheidenheid aan landschappen. Vandaag bezoeken we de Ballestaseilanden, de nationale parken Paracas en Manú, het tropische regenwoord, de Andes, het hoogvlakte en het onderzoeksstation van Cocha Cashu.
Afrika is een prachtig continent met weidse landschappen. Nochtans worden de wilde natuurgebieden daar ook alsmaar kleiner.  Zo worden olifanten opgejaagd voor ivoor, maar vaak ook weggejaagd omdat ze de teelt vernielen. Ze staan symbool van het moeilijke evenwicht tussen de noden van de dieren en die van de mens.
Archief