Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

Macro-Economie & Beleid

Macro-Economie & Beleid herbekijken

Maart 2023

NieuwDe Saudi die Credit Suisse deed kapseizen, moet opstappen

4,0 5 x
Vertrouwen komt te voet, maar vertrekt te paard. Het is een observatie die geldt voor de markten (al zeker voor de financiële) en die Ammar Al Kudairy nu De voorzitter van Saudi National Bank, de Saoedische hoofdaandeelhouder van Credit Suisse, is opgestapt.

NieuwNieuwe grondstoffenwet EU: ‘Visie en strategie, maar investeren we er wel genoeg in?’

3,0 4 x
Momenteel rekent Europa op China (en dus de facto op de Chinese Communistische Partij) voor het winnings- en raffinageproces van een groot aantal Grillige geopolitieke protagonisten domineren te veel de productieketen van batterijen, elektrische wagens, windturbines en zonnepanelen, vindt de Europese Unie.

NieuwVan Overtveldt over bankencommotie: ‘Van ‘too big to fail’ naar ‘much too big to fail’’

4,0 5 x
Eerder deze week raakte bekend dat de noodlijdende Zwitserse bank Credit Suisse is gered door zijn concurrent UBS. De twee weken voordien stond het Het Europees parlementslid Johan Van Overtveldt (N-VA) waarschuwt al jaren voor een nieuwe bankenschok.

Deal tussen UBS en Credit Suisse: 4 vragen beantwoord

4,0 6 x
Het noodlijdende Credit Suisse is gered door de bank UBS. Die operatie roept vier belangrijke vragen op.

Balans van de week: Geen respijt voor de Belgische begroting

4,0 8 x
Net voor het aanvatten van de begrotingscontrole kreeg de regering-De Croo opbeurend nieuws van het Monitoringcomité, de groep ambtenaren die de

Geert Noels over de begroting: ‘De koek is op, alleen heb je geen premier die dat zegt’ (video)

4,0 14 x
Geert Noels over de begroting: ‘De koek is op, alleen heb je geen premier die dat zegt’ (video) van Macro-Economie & Beleid is uitgezonden op vrijdag 17 maart 2023 om 20:30 uur en was te zien op Kanaal Z.

Britse regering verlengt energiesteun voor gezinnen

3,0 1 x
Een doorsnee gezin in het Verenigd Koninkrijk betaalt daardoor 2.500 pond voor elektriciteit en gas per jaar (omgerekend 2.830 euro). Dat blijft wel

EU wil elektriciteitsmarkt hervormen: ‘Systematische pleidooien voor vaste energieprijzen zijn heel bizar’

4,0 7 x
Volgens het huidige mechanisme van de Europese elektriciteitsmarkt bepaalt de gasprijs de prijs voor alle stroom die op de markt wordt verkocht. Dat is de Om situaties met enorme prijsvolatiliteit in de toekomst te vermijden, wil de EU de elektriciteitsmarkt reorganiseren.

Kan heel het financieel systeem besmet worden? 4 vragen over Silicon Valley Bank, de Amerikaanse versie van Dexia

1,5 6 x
In amper twee dagen tijd ging Silicon Valley Bank (SVB) op de fles. Ze was de zestiende bank van de VS en een belangrijke partner van de technologiesector

Bram Van Hecke (voorzitter Groene Kring) over het stikstofakkoord: ‘Tevreden dat er een akkoord is, maar verwacht niet dat jonge boeren gaan jui...

3,0 3 x
Bram Van Hecke (voorzitter Groene Kring) over het stikstofakkoord: ‘Tevreden dat er een akkoord is, maar verwacht niet dat jonge boeren gaan jui... van Macro-Economie & Beleid is uitgezonden op vrijdag 10 maart 2023 om 20:42 uur en was te zien op Kanaal Z.
Archief