Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

Make Belgium Great Again

Seizoen 1
46:00

Aflevering 1

3,3 3 x
Frances Lefebure had het afgelopen jaar een missie. Een geheime missie. Samen met een groep tv-makers probeerde ze van ons land een betere plek te maken. Is het leven hier dan zo slecht? Zeker niet. Maar we worden elke dag geconfronteerd met problemen. Klein of groot. Het komt er altijd op neer: als niemand iets probeert, ...
51:00

Aflevering 2

3,5 0 x
Frances Lefebure en haar team proberen in deze aflevering iets te doen aan het grote plastic probleem. Een wereldprobleem eigenlijk. Want als we verder doen zoals we bezig zijn, zit er vanaf 2050 méér plastic in zee dan vis. En de verandering kan klein beginnen: gewoon bij jezelf. Om dat duidelijk te maken gaat Frances voo...
51:00

Aflevering 3

4,0 0 x
In de derde aflevering van Make Belgium Great Again trekt de ploeg de landgrenzen over om de gestolen fiets van een 14-jarige jongen terug te zoeken. En dat loopt niet helemaal zoals gepland.
48:00

Aflevering 4

4,0 0 x
Frances Lefebure probeert in deze aflevering een oplossing te vinden voor ongemakkelijke momenten in de lift. Ze bezorgt ook een familie een lang vervlogen herinnering terug.
48:00

Aflevering 5

3,0 0 x
1 op 8 mensen geeft toe verslaafd te zijn aan hun smartphone. Reden te meer voor Frances Lefebure om een klein experiment op te zetten met een groep jongeren over hun smartphonegebruik.
47:00

Aflevering 6

3,0 1 x
Frances en haar team trekken in deze aflevering ten strijde tegen eenzaamheid. Daarvoor lanceren ze een real life versie van Facebook: het Buurtboek. Zo gaan ze op zoek naar de Mark Zuckerberg in ieder van ons.
48:00

Aflevering 7

4,0 0 x
In de laatste aflevering van Make Belgium Great Again wil Frances Lefebure iedereen overtuigen om een cursus reanimatie te volgen. Als je weet dat elke dag 30 mensen een hartstilstand krijgen, weet je dat het hoog tijd is om allemaal te leren hoe je een mensenleven kan redden.
Seizoen 2
1:02:00

Aflevering 1

4,0 7 x
Frances Lefebure is helemaal terug! Samen met haar team roept ze alle Vlamingen op om van ons land een betere plek te maken. In de eerste aflevering wordt een grootschalige inzamelactie van klein elektro op poten gezet ten voordele van Rode Neuzen Dag en wordt er werk gemaakt van een bijzondere zoektocht.
1:02:00

Aflevering 2

3,0 2 x
In de tweede aflevering gaat Frances in heel het land aan de slag om de bijen te redden en wordt ze de grootste supporter van de liefde.
57:00

Aflevering 3

3,5 3 x
België hoort bij de 3 slechts presterende landen qua fietsdodelijkheid in Europa. In 2018 stierf er bijna elke week een fietser in ons verkeer en raakten elke dag 28 mensen gewond op de fiets. Een uitgelezen thema voor Frances en Make Belgium Great Again om mee aan de slag te gaan. In aflevering 3 gaan ze ook de strijd aan...
Archief