Mijn Eerste Reis

Laatste aflevering
44:12
Mijn Eerste Reis

Huidig Miss België Emilie Vansteenkiste haalt herinneringen op in Kreta. Emilie reisde meermaals met haar moeder naar het Griekse eiland, omdat ze verliefd werden op deze prachtige plek. In 2021 verloor Emilie haar moeder aan kanker. Emilie keert nu voor de eerste maal terug naa...

Mijn Eerste Reis gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
48:11
Radio- en televisiepresentatrice Rani De Coninck reist naar Las Vegas. Rond haar 18e leefde Rani nogal teruggetrokken door een groot drama in haar gezin. Dat was een van de redenen waarom Rani's ouders haar in 1989 motiveerden om naar Amerika te reizen, waar er goede vrienden woonden. Die vrienden had het gezin op een bijz...
49:25
Politicus Sammy Mahdi is gefascineerd door Irak, het land waar de roots van vader Hussain liggen, maar trok er nooit eerder heen. Met hun twee (her)ontdekken ze nu het land, terwijl Hussain zijn jeugd herbeleeft en zijn zoon Sammy met trots aan de hele familie voorstelt.
44:32
Nieuwsanker Wim De Vilder ging tijdens zijn rechtenstudies op Erasmus in het Duitse Würzburg. In 1991 bloeide Wim er open, maakte hij er vriendschappen voor het leven en speelde zelfs zijn professionele moeder Martine Tanghe al een belangrijke rol.
45:24
Ex-wielrenner Sep Vanmarcke trekt, net zoals tijdens zijn allereerste vakantie in 1996, de Franse Alpen in. Hoewel de familie Vanmarcke het niet zo breed had, genoten ze er van verschillende prachtige gezinsvakanties. Sep ontplooide zich er onder de vleugels van zijn ouders, drie oudere broers en zus tot profwielrenner. ...
46:15
Zangeres Margriet Hermans herbeleeft, al even onbevangen als op haar 24e, haar studietijd in Madrid. In 1979 ging ze daar - na drie jaar aan de slag te zijn als leerkracht en een burn-out - op zoek naar zichzelf tijdens een sabbatjaar. In Madrid volgde Margriet Spaanse les en woonde ze een half jaar op een camping.
50:13
Actrice Maaike Cafmeyer keert terug naar het zuiden van Frankrijk. Tijdens haar jeugd bracht ze er meermaals haar gezinsvakantie door op een authentieke boerderij tussen de zonnebloemen. De mensen die ze daar ontmoette, inspireerden haar voor de rest van haar leven.
52:44
Stan Van Samang wandelt na 25 jaar opnieuw 'The Wicklow Way'. Hij trok op zijn 19e alleen op reis, op voettocht door Ierland, zijn muzikale idolen achterna.
Archief