Once Upon A Time In Northern Ireland

Laatste aflevering
Once Upon A Time In Northern Ireland
Verlopen

In 1993 leidt een bom op een drukke zaterdag tot een week van gruwelijk geweld. Er was vaak sprake van valse hoop op een einde van het conflict, maar uiteindelijk zorgt het verlangen naar verandering in 1998 voor mogelijke vrede voor de volgende generatie. Maar tegen welke prijs?

Once Upon A Time In Northern Ireland gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
Verlopen
14 bloedige dagen in maart 1988 markeren een nieuwe fase van schokkende wreedheid. De spanningen lopen op als de Britse politie en het leger de paramilitaire organisaties infiltreren om inlichtingen in te winnen. Niemand is te vertrouwen en angst en achterdocht vieren hoogtij.
Verlopen
We zien de verwoestende gevolgen van de IRA-hongerstakingen door de ogen van drie gewone, maar opmerkelijke vrouwen. Vergelding, autobommen en moorden maken nu deel uit van het dagelijks leven in Noord-Ierland.
Verlopen
Tegen 1972 is er een diep gesegregeerde samenleving ontstaan. Het geweld is geëscaleerd en het Britse leger is constant aanwezig. Katholieke en protestantse arbeidersgemeenschappen worden gecontroleerd door rivaliserende paramilitaire organisaties.
Verlopen
In 1968 kennen de spanningen tussen de katholieke en protestantse gemeenschappen een hoogtepunt na tientallen jaren van relatieve vrede. De hoop op gelijkheid vervliegt als een burgerrechtenbeweging die gelijke rechten eist voor katholieken, wordt onderdrukt. Het Britse leger wordt ingezet en Noord-Ierland verzandt in een...
Archief