Stargate Atlantis

Stargate Atlantis gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
Stargate Atlantis

Als blijkt dat de Asurans een vloot oorlogsschepen aan het bouwen zijn, doet de Apollo vast een preventieve aanval.

Seizoen 1
Het Stargateteam heeft al maanden niets meer gehoord van de Taranisbevolking. Kolonel Sheppard en zijn collega's zijn er niet gerust in en besluiten een bezoek te brengen aan hun planeet. Ter plaatse blijkt die volledig verlaten te zijn.
Het Stargateteam gaat op zoek naar een alternatieve energiebron op de bodem van de oceaan, dicht bij Atlantis. Volgens de database van de Ancients bevindt zich daar een geothermisch drilplatform. Zodra dokter Weir en haar collega's deze hebben teruggevonden, stellen ze alles in het werk om de besturingssystemen van de basi...
Seizoen 3
Op een zeldzame vrije dag nodigt wetenschapper Mike Branton dr. Weir uit voor een etentje. Hij moet echter zijn beste beentje voorzetten om haar te overtuigen in te gaan op zijn aanbod. Ook de andere teamleden genieten van hun dagje verlof. De rust op Atlantis is echter maar van korte duur. Er vindt een zware ontploffing p...
Het Stargate Atlantis-team doet een opmerkelijke vondst : ze vinden een ruimtestation met aan boord de laatste overlevenden van een eeuwenoude samenleving. In een poging te ontsnappen aan de Wraith ondergingen ze een tijdelijke dematerialisatie en werden ze opgeslagen in het station. De komst van het team van kolonel Shepp...
Bij hun aankomst op Atlantis vonden McKay en Sheppard een computerspel. Nietsvermoedend bestuurden ze drie jaar lang elk een virtuele, rivaliserende samenleving via de computer. Een verkenningsteam is er nu toevallig achter gekomen dat beide samenlevingen écht bestaan.
Tijdens de verkenning van een onbekend stukje Atlantis stuiten Sheppard en zijn team op een vervallen laboratorium, waar McKay per ongeluk bestraald wordt. Niet lang hierna blijkt hij over speciale superkrachten te beschikken.
Het Stargate-team vangt het gerucht op dat een onoverwinnelijke superheld een afgelegen dorp beschermt tegen allerlei indringers, waaronder de Wraith. Kolonel Sheppard en zijn collega's worden op pad gestuurd.
Teyla krijgt af te rekenen met vreemde hallucinaties: ze denkt voortdurend Ancients te zien, die in een onverstaanbare taal met haar proberen te communiceren. Een uitgebreid medisch onderzoek zorgt echter niet voor de verhoopte opheldering. Niet lang hierna zien ook Weir, dokter Beckett en Ronon de 'geesten'.
De Replicators hebben Atlantis veroverd. Generaal Landry geeft zijn team de opdracht de stad te vernietigen met een atoombom maar zijn manschappen negeren dit bevel. Generaal Jack O'Neill en Richard Woolsey bevinden zich immers nog steeds ter plaatse. Ze zijn erin geslaagd zich te verstoppen in een uithoek van de basis.
Het Stargateteam onderwerpt McKay en Carters nieuwe intergalactische snelweg, waarmee het Atlantisteam via een reeks van 34 Stargates in een sneltempo terug naar de Aarde zou kunnen reizen, aan een eerste test. De test verloopt perfect, maar terwijl McKay het experiment observeert vanuit de Daedalus, merkt hij een mysterie...
Luitenant-kolonel Sheppard maakt zich zorgen over het team van majoor Leonard, dat nog altijd geen verslag heeft uitgebracht van hun verkenningsmissie op een afgelegen planeet. Dokter Weir geeft Sheppard en zijn collega's toestemming om de situatie ter plaatse te onderzoeken.
Wanneer Jeannie Miller, de zus van Rodney McKay, toevallig een belangrijke wiskundige ontdekking doet die tal van mogelijkheden biedt voor de opwekking van energie, neemt het Stargate-hoofdkwartier onmiddellijk contact met haar op.
Sheppard en zijn team hebben een ontmoeting gepland met Ladon Radim, de nieuwe leider van de Genii, maar bij hun aankomst op diens planeet worden ze meteen onder vuur genomen door een groepje soldaten. McKay, Teyla en Ronon slagen erin te ontsnappen, maar Sheppard wordt gevangengenomen en overgebracht naar een onbekende pl...
Dokter Weir ontwaakt in een psychiatrisch ziekenhuis nabij Washington DC. Wanneer ze de dokters vraagt hoe ze daar is beland, vertellen die haar dat ze de Aarde nooit heeft verlaten. Meer nog, Atlantis bestaat niet volgens hen.
Dokter Weir en haar team ontdekken Asuras, een hoogtechnologische stad gebouwd door een buitenaardse beschaving die veel gelijkenissen vertoont met de Ancients. Weir hoopt een handelsverdrag te sluiten met Oberoth, de leider van Asuras, maar die weigert elke vorm van samenwerking.
Het Stargate Atlantis-team wordt bij de verkenning van een planeet aangevallen door de plaatselijke bevolking. Dokter Rodney McKay raakt gewond, maar kan ontsnappen en terugkeren naar Atlantis. Kolonel Sheppard, Teyla en Ronon hebben minder geluk.
Het Stargateteam belandt tijdens een verkenningsmissie op een afgelegen planeet, die geregeerd wordt door de charismatische Lucius Lavin. Zijn buitengewone vriendelijkheid werkt kolonel Sheppard al snel op de heupen: hij geeft zijn eenheid dan ook de opdracht om terug te keren naar Atlantis. Dokter Carson Beckett blijft al...
Het Stargateteam heeft een ruimteschip van de Wraith buitgemaakt. De internationale Stargatecommissie is echter niet opgezet met de manier waarop dokter Weir deze laatste missie van het team heeft geleid.
De twee Wraithschepen die de coördinaten van de Aarde hebben bemachtigd, zetten meteen koers naar de planeet. Ronon en dokter McKay bevinden zich aan boord van één van de twee schepen, nadat ze gevangengenomen werden tijdens hun laatste missie.
Archief