Stukken van Mensen

Mei 2018
49:16

Seizoen 3 - Aflevering 7

4,0 28 x
De dealers zijn enorm onder de indruk van een mantel uit de 18 eeuw die niemand minder dan Stijn Helsen komt verkopen en ze halen dan ook alles uit de kast om een deal te sluiten. Maar ook de andere verkopers hebben zich goed voorbereid en willen het onderste uit de kan halen. Welke dealer gaat er met een Delphine Böel, een prachtige treinkapstok van Henri Vandevelde en een bijzonder schilderij uit Congo naar huis ?
49:28

Seizoen 3 - Aflevering 6

3,0 37 x
Schrijver Benny Baudewyns won in 2002 een literaire prijs voor zijn thriller. Hij kreeg er een met diamanten bezette boksbeugel voor, gecreëerd door niemand minder dan Wim Delvoye, maar die wil hij nu van de hand doen. De dealers kunnen verder nog bieden op een vaas van Emile Gallé, originele beelden uit de eerste Smurfenfilm en een anoniem mannenportret. Het werk tovert meteen een lach op de gezichten van de experten, want de geportretteerde lijkt verdacht veel op dealer Patrick van der Vorst....
50:51

Seizoen 3 - Aflevering 5

2,0 45 x
De dealers halen in deze aflevering alles uit de kast voor een bijzondere mantel van Dries Van Noten. Dit met de hand geborduurd stuk uit 2005 werd vervaardigd uit uiterst luxueuze stoffen en benadrukt het talent van een van Belgiës meest gerenommeerde modeontwerpers. Wat passeert er nog de revue? Twee unieke Franse tuinvasen, een werk van Vlaams schilder Roger Raveel en enkele eeuwenoude beelden afkomstig uit de Chinese Han-Dynastie.
April 2018
50:02

Seizoen 3 - Aflevering 4

4,5 59 x
Regisseur Jan Verheyen staat meestal achter de camera, maar speelt vanavond zelf de hoofdrol in de onderhandelingen over zijn geanimeerd muurbord van Steamboat Willie. De dealers zijn ook helemaal wild van een iconische foto van Mick Jagger, een bijzondere duivelstoel en het laatste tourcontract van Edith Piaf.
48:14

Seizoen 3 - Aflevering 3

4,0 29 x
Welke kunstkenner sluit een deal met absurdistisch kunstenaar Herr Seele en mag zich de nieuwe eigenaar noemen van een piano versierd met diens geesteskind Cowboy Henk? De experten kunnen verder nog bieden op een exclusief Fabergé-uurwerk, een hotelkaartje van Marilyn Monroe en een bijzondere biljarttafel.
50:15

Seizoen 3 - Aflevering 2

4,0 11 x
Vier verkopers maken opnieuw hun opwachting met enkele unieke objecten. Een boksbroek getekend door Muhammed Ali en Joe Frazier, een stukje ruimtevaartgeschiedenis, een bijzondere kattenkop en een exclusieve Corvette uit 1978 doen de dealers watertanden. Wie haalt er zijn portefeuille boven en verleidt de verkopers met een goed bod?
Augustus 2017
47:08

Seizoen 2 - Aflevering 10

Verlopen 4,0 121 x
Wim heeft een uitzonderlijk object meegenomen: een opgezette leeuw die een natuurlijke dood is gestorven en begin jaren 70 is opgezet.
47:20

Seizoen 2 - Aflevering 9

Verlopen 4,0 52 x
Bekijk hier de negende aflevering van Stukken van Mensen.
44:59

Seizoen 2 - Aflevering 8

Verlopen 4,5 38 x
Paco verrast de dealers met een werk van formaat: een straataffiche van het sigarettenmerk Tigra uit de jaren 50 gemaakt door de Amerikaanse kunstenaar Al More.
49:09

Seizoen 2 - Aflevering 7

Verlopen 3,0 24 x
François komt aankloppen met bijzondere kook- en wijnboeken van de Spaanse kunstenaar Dali, opgedragen aan zijn vrouw én gehandtekend door Dali zelf.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.