Topdokters

April 2018
45:18

Seizoen 5 - Aflevering 9

Verlopen 4,0 338 x
In deze laatste aflevering van Topdokters vertellen de acht artsen waarom ze voor dit leven hebben gekozen.
Maart 2018
42:12

Seizoen 5 - Aflevering 8

Verlopen 4,0 265 x
In de voorlaatste aflevering van Topdokters maken we kennis met prof. Van Cutsem, digestief oncoloog in UZ Leuven en een wereldautoriteit in maag-, darm-, lever- en pancreaskankers. In Vlaanderen stond hij mee aan de wieg van de darmscreenings en het preventief stoelgangonderzoek voor 55-plussers.
45:36

Seizoen 5 - Aflevering 7

Verlopen 2,7 320 x
In deze aflevering werpt Topdokters een blik op het leven en werk van Prof. Bart Morlion: pionier in de pijnbestrijding aan de KU Leuven.
42:53

Seizoen 5 - Aflevering 6

Verlopen 2,8 278 x
Vanavond werpt Topdokters een blik op het leven en werk van Prof. De Waele: Brusselse, moeder van drie kinderen, klinisch nutritioniste en intensiviste in UZ Brussel. Op Intensieve Zorgen ligt een vrouw van 83 die moeizaam herstelt van een hartoperatie. Een nieuwe ingreep dringt zich op.
48:00

Seizoen 5 - Aflevering 5

Verlopen 4,2 410 x
Deze aflevering van Topdokters zoomt in op het werk en leven van Professor Liesbeth Lewi in het UZ Leuven. Als gynaecologe en meerlingspecialiste wordt Prof. Lewi dagelijks geconfronteerd met de vreugde en het verdriet van nieuw leven. Ze behandelt een vrouw met het tweelingtransfusiesyndroom, een ernstige aandoening waarin ze gespecialiseerd is. Als de toekomstige ouders niet kiezen voor een operatie, is de kans op een miskraam honderd procent. Maar ook een operatie houdt risico's in. Ze hebbe...
Februari 2018
46:44

Seizoen 5 - Aflevering 4

Verlopen 4,3 311 x
Dr. Robert Hes werkt als Nederlandse neurochirurg in AZ Klina in Brasschaat. Hij is gespecialiseerd in rug- en nekwervels en vaak de enige hoop voor vele rugpatiënten. In deze aflevering opereert hij een vrouw met scoliose: een zware verkromming aan de rugwervels. Maar de operatie verloopt niet volgens plan en Dr. Hes moet een plan B bedenken. Ondertussen moet Prof. T'Sjoen in het UZ Gent samen met een uitgebreid team beslissen wie in het transgendertraject kan starten.
44:16

Seizoen 5 - Aflevering 3

Verlopen 4,0 339 x
In de derde aflevering van Topdokters leren we professor Stefaan Nijs kennen, gespecialiseerd chirurg in het traumacentrum van UZ Leuven. Hij coördineerde op 22 maart 2016 de chirurgische ingrepen van vele slachtoffers die getroffen waren door de aanslagen. Ook maken we kennis met professor van Cutsem, digestief oncoloog en gespecialiseerd in de bestrijding van maag-, darm-, lever-en pancreaskanker. Hij krijgt een 84-jarige dame op consultatie die onrustwekkend veel vermagerd is.
47:33

Seizoen 5 - Aflevering 2

Verlopen 4,1 380 x
Professor Veerle Visser-Vandewalle neemt ons in de tweede aflevering mee naar de Domstad Keulen. Haar biotoop speelt zich af in de Uniklinik, waar ze de dienst 'functionele neurochirurgie' leidt. Ze is gespecialiseerd in diepe hersenstimulatie waarbij ze bewegings- en psychiatrische stoornissen behandelt. Een man die een tremor heeft aan handen en hoofd trok zich door zijn aandoening steeds meer terug uit het sociale leven. Na jarenlang allerlei behandelingen te ondergaan, ligt zijn laatste hoo...
47:27

Seizoen 5 - Aflevering 1

Verlopen 4,7 748 x
Prof. Guy T'Sjoen, endocrinoloog in UZ Gent, krijgt een spoedgeval binnen: een man die door een tumor aan de bijnier te veel adrenalinehormoon aanmaakt is in levensgevaar. Een vrouw uit Letland, die zwanger is van een drieling, komt speciaal naar België voor het advies van gynaecologe Prof. Liesbeth Lewi. Eén van de drie foetussen is ziek. Om de andere twee foetussen te helpen overleven, is opereren de enige optie. Een ingreep die niet zonder risico is. Op de afdeling Intensieve Zorgen van UZ B...
Augustus 2017
43:11

Seizoen 2 - Aflevering 8

Verlopen 4,4 525 x
Tijdens een internationale cursus in Amsterdam wordt Professor Offeciers onverwacht gehuldigd. Als erkenning voor zijn jarenlange werk in Nederland wordt hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Een hele eer die uiterst zelden te beurt valt aan iemand buiten Nederland. De totaal verraste professor is voor één keer sprakeloos.In zijn praktijk in Wilrijk behandelt Professor Offeciers doven en zwaar slechthorenden. Wanneer een 16-jarig meisje een cochleair implantaat krijgt kan ze vo...
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.