Vikings

Februari 2017
40:00

Aflevering 10

4,0 607 x
Een vloot van Franse schepen nadert de Vikings. Met nog een laatste kans in het vizier om Parijs in te nemen en de Fransen te verslaan, maken Ragnar en zijn troepen een gewaagde beslissing. Ragnar en Rollo gaan eindelijk de confrontatie met elkaar aan, waarmee ze hun lot bezegelen. Jaren verstrijken in Kattegat en Bjorn wordt om een gunst gevraagd die het verloop van de geschiedenis van de Vikings voorgoed kan veranderen.
41:00

Aflevering 9

4,0 209 x
De Vikingen bestormen Parijs voor de tweede keer met hun boten en beschikken nu over ingenieuze constructies van Floki. Ragnar heeft maar één doel: Rollo vermoorden. Aethelwulf en Alfred arriveren in Rome waar ze de Paus ontmoeten en in Wessex zijn er spanningen tussen koning Ecbert en koning Aelle. Keizer Charles staat voor een moeilijk besluit en in Kattegat doet Sigurd een vreselijke ontdekking.
Januari 2017
42:00

Aflevering 7

4,0 145 x
Ragnar stelt voor om zowel vanaf de rivier als vanaf het land Parijs aan te vallen. Het is het begin van een intense strijd tussen Rollo en de Vikings. Rollo beveelt de Franken om de Vikingschepen in brand te steken en te laten kapseizen, zodat ze geen kant meer op kunnen. Tijdens de strijd redt Bjorn Harald en Halfdan, en Ragnar redt Floki. Ecbert verlaat Mercia en ontmoet prins Wigstan, die hem vertelt dat de Mercianen Kwenthrith niet zullen accepteren als koningin. Ondertussen in Kattegat zi...
41:00

Aflevering 8

3,4 118 x
Het leiderschap van Ragnar wordt na de strijd tegen Rollo en de Franken in vraag gesteld, maar hij houdt nog een ander groot plan achter de hand. In Parijs vertelt Odo Charles dat hij Rollo niet zomaar mag vertrouwen. Rollo en Gisla hebben informatie voorhanden die de positie van Rollo aan het Franse hof kan versterken. Ecbert keert terug na zijn ontmoeting met prins Wigstan en brengt Kwenthrith op de hoogte van het gesprek.
42:00

Aflevering 5

4,0 194 x
Zowel in Parijs als in Wessex hangt er verraad in de lucht. Ragnar en Bjorn bespreken of ze koning Harald geloven en op hem kunnen rekenen. Vertrouwelingen smeden een complot tegen Odo, terwijl Ecbert zijn steun verleent aan Kwenthrith. Ondertussen onthult Ragnar zijn grootste geheim aan Yidu, maar ook Torvi doet een openbaring aan Bjorn. Koning Haralds broer Halfdan komt aan in Kattegat en laat Ragnar weten dat hij klaar is om aan te vallen. In Hedeby zorgt een zwangerschap voor heel wat vreug...
41:00

Aflevering 6

4,5 93 x
Ragnar onthult zijn plan om Parijs opnieuw binnen te vallen en neemt Ubbe en Hvitserk mee. Voor zijn vertrek vraagt Ragnar de Ziener nog hoe hij zal sterven en dat zal zijn wanneer de blinde man hem ziet. Op het moment dat de strijders Kattegat verlaten, keert Harbard terug. Op de tocht trotseert Ragnars vloot woelig weer, maar de ware uitdaging ligt in Frankrijk, waar Rollo hen opwacht met zijn nieuwe Franse geallieerden. Ondertussen stuurt Ecbert Aethelwulf en Alfred op bedevaart naar Rome.
46:00

Aflevering 3

4,0 160 x
Ragnar vertelt Floki dat zijn acties zware gevolgen zullen hebben, maar een mysterieuze bezoeker vraagt hem om vergiffenis. Bjorn staat voor nieuwe uitdagingen in de wildernis en moet het opnemen tegen een gevaarlijke rivaal. Rollo kan niet ontsnappen aan de minachting van zijn bruid Gisla.
43:00

Aflevering 4

4,5 142 x
Bjorn en een Noorse koning worden onthaald in de Grote Hal in Kattegat, terwijl Floki in de kou moet blijven staan. Koning Aelle arriveert in Wessex om Kerstmis te vieren en in Parijs staat de toekomst van Rollo op het spel zolang hij zijn bruid Gisla niet voor zich kan winnen.
45:00

Aflevering 1

3,8 875 x
De grootse veldslag in Parijs, waar koning Ragnar de vijand nipt versloeg, is voorbij. Zijn terugkeer naar Kattegat loopt echter niet zoals gepland, want de leider van de machtige Vikingen is er erg aan toe. Ragnar ligt gekluisterd aan zijn bed, terwijl er heel wat op komst is waarop hij geen controle kan uitoefenen. Ondertussen beveelt Bjorn dat Floki gearresteerd wordt voor de moord op Athelstan en Rollo bedriegt zijn Viking-bondgenoten.
41:00

Aflevering 2

4,3 288 x
Terwijl Ragnar en Floki het nog steeds oneens zijn met elkaar in Kattegat, probeert Rollo in Parijs zijn nieuwe bruid, Prinses Gisla, voor zich te winnen. Ondertussen worden de overlevingstechnieken van Bjorn op de proef gesteld in de wildernis en geeft koning Ecbert zijn zoon Aethewulf de taak om koningin Kwenthrith te redden in Mercia.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.