Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

Z-Expert

Z-Expert herbekijken

September 2017

Antwerp Symphony Orchestra trapt seizoen af 29/09/17

4,0 44 x
Het Antwerps Symphony Orchestra - een van de grote Vlaamse gesubsidieerde orkesten - wil meer eigen middelen en schakelt de ondernemerswereld in.

The Corporate Wellbeing Coach 28/09/17

4,0 35 x
Serge Haubourdin, voormalig topcoach van tenniskampioene Sabine Appelmans, verzamelt al zijn kennis over welzijn in het bedrijfsleven in een boek. Het kan HR-afdelingen helpen om burn-out te voorkomen in hun bedrijf.

Het merk België 26/09/17

3,0 42 x
Het marktonderzoeksbureau why5research heeft Belgen, Belgische moslims en Britten bevraagd over het merk België. De resultaten zijn ontluisterend.

"Op korte termijn hoge vraag naar grondstoffen voor batterijen" 22/09/17

3,0 49 x
Op korte termijn zal de vraag naar de grondstoffen voor batterijen voor elektrische wagens (lithium, nikkel, grafiet, kobalt) blijven stijgen. Op langere termijn is dat niet zo zeker, zegt Joris Franck van KBC Asset Management. Mogelijk zal kobalt minder toegepast worden.

"Theo blijft z'n eigen koers varen" 21/09/17

3,0 36 x
Bijna 30 jaar geleden kwamen de eerste brillen van het Belgische merk Theo op de markt. Eigenzinnige, kleurrijke monturen. De oprichter Wim Somers heeft recent de fakkel doorgegeven aan een nieuwe generatie, onder wie zijn zoon Mik Somers.

"Groots durven denken. En doen." 19/09/17

3,0 37 x
Groots durven denken, de lat hoog leggen en vervolgens de beslissingen nemen om dat doel te bereiken. Het is één van de manieren hoe Bol.com is kunnen uitgroeien tot de grootste webshop van Nederland en België. Michel Schaeffer was jarenlang marketingdirecteur en heeft alles neergepend in "Het geheim van Bol.com".

"Huizenprijzen kunnen volgend jaar dalen" 15/09/17

3,0 32 x
ING maakte een internationale enquête over huizenprijzen, ook in België. De verwachtingen die de Belgen hebben zijn niet altijd even realistisch.

Nieuwe wetgeving moet stigma rond faillissement wegnemen 14/09/17

3,0 30 x
Zopas is de nieuwe insolventiewet in het Staatsblad verschenen. Nieuw is dat voortaan ook organisaties en vrije beroepers failliet verklaard kunnen worden. Maar tegelijk zorgt men ervoor dat gefailleerden weer sneller aan de slag kunnen. Het stigma rond een faillissement moet verdwijnen.

Thuiszorg in de deeleconomie 12/09/17

4,0 46 x
In Antwerpen ging Helpper van start, een online platform waarop mensen buurtbewoners kunnen zoeken die een cent willen bijverdienen als kinderoppas, gezelschapsdame/heer, ... Vooral jonge mensen of pas gepensioneerden bieden zich aan als helper.

Meer aandelen, minder obligaties voor Noorse staatsfonds 08/09/17

4,0 43 x
Het grootste staatsfonds ter wereld, dat van Noorwegen, verandert z'n beleid: meer beleggen in aandelen, minder in obligaties. Als zo'n grote speler (850 miljard aan activa) dat beslist, is de kans op navolging groot. En kan er verkoopdruk komen op sommige obligaties. Koen De Leus (BNP Paribas Fortis) licht toe.
Archief