Gino's Italian Escape

Gino's Italian Escape gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
21:59
Gino's Italian Escape

De laatste trip van Gino brengt hem bij het pittoreske Iseomeer, een verborgen parel. Hij vist er op sardienen en maakt een visgerecht klaar voor de reizigers van een heel bijzondere toeristentrein, de Treno dei Sapori, die langs het Iseomeer rijdt terwijl de gasten aan boord va...

Seizoen 7
22:07
In Milaan, de modehoofdstad van Italië, neemt Gino in een van de drukste en impressionantste treinstations van Europa de trein naar Treviglio, waar de Bianchi-fietsen geproduceerd worden. Hij maakt kalfsvlees Milanese klaar voor een groep fietsers, voor hij naar Bergamo trekt. In die middeleeuwse stad ontmoet hij ijsmaker...
22:08
Gino is in Pisa, beroemd voor zijn scheve toren en de Vespa. Daarna neemt hij de trein naar Lucca, de geboorteplek van Puccini. Hij komt alles te weten over vioolspelen en maakt vervolgens een eenvoudig aspergegerecht klaar. Eindigen doet Gino vandaag in Firenze, de hoofdstad van Toscane. Daar krijgt hij een persoonlijke ...
22:08
Om zijn trip in Bologna goed te starten geniet Gino van een heerlijke panino met mortadella, een favoriet uit zijn kindertijd. Dan trekt hij naar Mantova, de rijststreek van Italië, waar hij een eigen versie van rijstpap klaarmaakt op een heus rijstfestival. In Verona staat hij model voor een groep studenten in de tekenk...
22:08
Met een supersnelle trein trekt Gino naar het majestueuze Gardameer om een regattawedstrijd bij te wonen. Voor hij opnieuw de trein neemt, maakt hij een stevige worst-en-bonenstoofpotje klaar. In Bolzano, met z'n vele Duitstalige inwoners, voelt Gino zich niet meer in Italië, al helemaal niet wanneer hij gedwongen wordt o...
22:06
Gino trekt naar de parel van de Italiaanse Rivièra, Cinque Terre en maakt een prachtige treinreis langs de kust. Hij ontmoet er een zingende bloemenverkoper op de markt, maakt minestrone met kaasciabatta en brengt een bezoekje aan Bartolo en Lise, die er hoog in de heuvels een wijngaard verbouwen. Na een spannende monora...
22:05
Gino neemt de trein doorheen het Toscaanse platteland. Hij stopt in Asciano, waar de inwoners hun eigen Palio-paardenrace à la Siena houden, maar dan met ezels. In de Chiantistreek drinkt hij niet alleen wijn, hij baadt er ook in, een oude Romeinse traditie. Op het menu staan deze keer farfalle met champignons en spinazie ...
22:07
Gino begint zijn Italiaanse avontuur in het Franse Alpendorpje Breil-sur-Roya, waar hij zijn treinrit door de Alpen richting Turijn neemt. Hij ontmoet een dokter die zijn ronde te paard doet en maakt een ritje in een authentieke Fiat 500 op het dak van de beroemde Lingotto-fabriek. Tussendoor neemt hij ook de tijd om heerl...
Seizoen 6
23:00
Vandaag bereikt Gino de laatste bestemming van zijn tocht langs de Adriatische kust, Santa Maria di Leuca. Hij ontmoet er priester Don Gianni en maakt voor hem en de nonnen een risotto met kip en saffraan klaar. Daarna bewondert hij het uiteinde van de Italiaanse hiel vanop het water, waar de Adriatische Zee eindigt en de ...
22:00
Gino komt aan in Alberobello, met hun kegelvormige trullihuizen, waar hij alles over te weten komt. Daarnaast leert hij ook orecchiette maken, waarmee hij zijn eigen versie bereidt van de klassieke pastaschotel orecchiette alle cime di rape. In het prachtige Lecce staat Gino een echte verrassing te wachten. Terug aan de ku...
23:00
In Apulië bezoekt Gino een boerderij waar ze zo wat alles kweken, van vijgen tot amandels tot olijven.  Gino kan niet anders dan een gerecht te maken met als hoofdingrediënt olijfolie, spaghetti peperoncino. Met slechts vijf ingrediënten de ultieme pastaschotel.  In het witte stadje Ostuni maakt Gino zijn versie klaar van ...
22:00
Gino is halfweg zijn tocht langs de Adriatische kust en verkent de prachtige bergen van het Gargano Nationaal Park. In een boerderij waar ze nog steeds op traditionele wijze caciocavallokaas maken, bereidt hij een heerlijke parmigiana di melanzane.  Nadien trekt hij naar Polignano a Mare, waar de inwoners eerder vleeseters...
22:00
Gino laat het vasteland achter zich en vertrekt richting de afgelegen Tremitische Eilanden in het midden van de Adriatische zee. Gino krijgt een rondleiding op het grootste eiland en gaat dan op zoek naar wat kruiden voor zijn heerlijke viskebab. Nadien gaat hij de wondere wereld onder water verkennen voor hij met nog wat ...
23:00
In dit deel van zijn tocht komt Gino ergens waar hij nooit eerder was geweest, de verborgen parel van de Conero Riviera, ook wel het nieuwe Toscane genoemd. Gino bezoekt een oude wijngaard waar hij een zoete snack maakt die perfect bij hun rode wijn past. Later gaat hij het water op, op zoek naar de perfecte locatie om zij...
22:00
Vandaag trekt Gino naar het zuiden om twee Unesco-erfgoedsites te bezoeken.  Hij begint bij het prachtige Ravenna waar hij een piadina-platbrood bakt en ons vertelt hoe je de beste pesto kan maken. Daarna trekt Gino naar voor hem onbekend terrein, San Marino, de oudste natie ter wereld waar hij een heerlijke panettone en h...
23:00
Gino keert terug naar zijn thuisland, Italië om er een van de best bewaarde geheimen prijs te geven: de Adriatische kust. Zijn reis start in Venetië, waar hij de stad rondvaart met een van de jongste gondeliers. Nadien gaat hij aan het koken. Hij maakt een typisch Venetiaanse lunch, cicchetti. Hij trekt over de lagune naar...
Seizoen 5
22:00
De Eolische Eilanden zijn terug te vinden op menige bucketlist. Het is meteen ook de eindbestemming van Gino's epische reis langs de kusten. Hij brengt een bezoekje aan twee contrasterende eilanden: Salina en Panarea, en uiteraard wil hij te weten komen welke bijdrage zij leveren aan de Italiaanse keuken. Een heleboel, zo ...
22:00
Gino ontrafelt in deze aflevering de geheimen van de ruige en wilde regio Calabrië. Het landschap is er adembenemend, net als een reeks typerende ingrediënten. Deze week draait alles rond vuur en pikant, met chilipepers die tranen in de ogen doen ontstaan, een nieuwe salamisoort en een ingrediënt dat even Italiaans als En...
22:00
Gino ontrafelt in deze aflevering de geheimen van de ruige en wilde regio Calabrië. Het landschap is er adembenemend, net als een reeks typerende ingrediënten. Deze week draait alles rond vuur en pikant, met chilipepers die tranen in de ogen doen ontstaan, een nieuwe salamisoort en een ingrediënt dat even Italiaans als En...
23:00
Gino gaat terug naar de plek waar hij opgegroeid is, de baai rond Napels. Dit is de bakermat van de pizza, van streetfood en van overheerlijke zeevruchtenschotels. Een echt voedselwalhalla. Gino leert ons eerst hoe je hét echte Napolitaanse ontbijt klaarmaakt. Voor de lunch kiest hij voor een klassiek visgerecht en na een ...
Archief