Het Lichaam van Coppens

Februari 2018
48:16

Aflevering 1

Verlopen 4,3 209 x
Kan je jezelf wegschieten met een katapult? Met hout, fietsbanden en veel fantasie bouwen ze hun eigen katapult. Maar durven ze het ook aan om hun eigen lichaam in naam van de wetenschap weg te schieten? Verder maken Staf en Mathias een jongensdroom waar: ze scheuren met een aerodynamische klasbak op het circuit van Zolder. Ware het niet dat ze die aerodynamische vormen zélf met karton en plakband op de wagen aanbrengen. Hoe sterk is vacuüm? En zou je zo met een simpele soepkom een wagen kunne...
47:11

Aflevering 1

Verlopen 3,0 28 x
Kan Het Lichaam van Coppens naar de ruimte reizen? Om deze vraag van een antwoord te voorzien, moeten Mathias en Staf zonder meer hun grenzen verleggen. Ze zoeken ook uit of het mogelijk is om over eieren te lopen, gewichtsloos te worden en voelen aan den lijve of het klopt alcohol het lichaam warm houdt.
50:36

Aflevering 1

Verlopen 4,0 25 x
'Hoe voelt het om te vliegen als een vogel?' Die kijkersvraag konden Mathias en Staf niet negeren. Om hun grote droom - en die van vele anderen - waar te maken, bouwen ze zichzelf om tot een menselijke zeppelin en dat leidt tot adembenemende taferelen. De kleine pieterman: een klein en vooral zeer giftig visje dat zorgt voor een vloedgolf aan pijnlijke voeten aan de Belgische kust. Staf en Mathias laten zich vrijwillig steken en gaan op zoek naar de ideale remedie. De broers halen ook het kind ...
51:36

Aflevering 1

Verlopen 3,0 30 x
In de eerste aflevering van het derde seizoen wagen de broers Coppens zich aan de aller heetste peper ter wereld en zetten ze hun eigen kinderen voor een bord met snoep waar ze moeten afblijven. Bovendien reizen Staf en Mathias naar Finland om een boot - die kan varen - uit ijs te bouwen.
49:08

Aflevering 1

Verlopen 3,0 36 x
De broers Coppens onderzoeken in deze eerste aflevering van Het Lichaam van Coppens waarom je soms misselijk wordt in een draaimolen en testen uit hoe je het best ontsnapt uit een auto die in het kanaal gereden is. Verder zoeken Staf en Mathias in Noorwegen uit hoelang je in ijskoud water kan zitten. In de studio ontvangen ze Wim Hof, beter bekend als The Iceman, en die pakt uit met een ijzingwekkende stunt.
49:19

Aflevering 10

Verlopen 4,0 12 x
In de tiende aflevering van Het Lichaam van Coppens gaan de broers op zoek naar de beste remedie tegen de pijn van brandende pepers, onderzoeken ze waarom mensen vloeken en ondernemen ze een poging om een ballon op zonne-energie de lucht in te krijgen.
52:36

Aflevering 11

Verlopen 4,0 14 x
De broers Coppens blikken tijdens deze laatste aflevering terug naar de meest spectaculaire momenten uit de twee afgelopen seizoenen van Het Lichaam van Coppens. Met ongeziene beeldfragmenten, bloopers en speciaal voor deze uitzending gemonteerde filmpjes, gunnen Staf en Mathias iedereen een blik achter de schermen van hun programma. De beeldfragmenten worden voor de gelegenheid afgekruid met straffe verhalen en sappige anekdotes van op de set.
48:09

Aflevering 2

Verlopen 3,0 20 x
In de tweede aflevering rijdt Staf met de snelste fiets ter wereld onder de deskundige begeleiding van de Technische Universiteit Delft. Staf en Mathias experimenteren daarnaast gretig met de wet van het behoud van energie, die stelt dat energie nooit verloren kan gaan of zomaar gecreëerd kan worden. Het enige wat ze nodig hebben is een Chinese vrijwilliger met een doodswens en een aambeeld. Daarnaast kijken de Coppens-broers wat er gebeurt als je een ballenmachine op een rijdende auto monteert...
46:42

Aflevering 2

Verlopen 3,0 16 x
In de tweede aflevering van Het Lichaam van Coppens kruipen de broers Mathias en Staf in het hoofd van een vlieg, proberen ze over water te lopen en proeven ze visuele prikkels.
53:00

Aflevering 2

Verlopen 4,5 17 x
Voor het eerst duiken Staf en Mathias de geschiedenis in en treden in de voetsporen van hun grote held Leonardo Da Vinci. Die tekende in 1483 de allereerste parachute. De jongens spaarden koste noch moeite om de parachute van De Vinci ook écht te bouwen. Zijn er giftige slangen in België? En wat doet dat gif met je lichaam? Staf leent zijn bloed aan een bijzonder spannende proef met een verrassende uitkomst. Verder gaan de Coppens-broers duiken met tuingereedschap en onderzoeken ze de waarheid ...
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.