Jabaloe

Jabaloe gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
Jabaloe

Twinkly wil auditie doen voor een toneelstuk. Daarom oefent hij samen met Bessy en Slampie de tekst van het stuk in. Twinkly speelt een cowboy die samen met zijn vriendin wil vertrekken uit Jabaloe Town. Maar door een misverstand denken Moe, Joe en Sheriff Jack dat Twinkly echt ...

Seizoen 3
De zes cowboys winnen met een gezamenlijk tombolaticket een mooie prijs: een paard. Maar voor wie is het paard? Joe heeft een idee. De cowboy die het langst zijn slechte gewoonte kan laten, krijgt de prijs.
Wanneer de beroemde superster Lady Gogo moet overnachten in Jabaloe Town is er een probleem, want Jabaloe Town heeft geen hotel. Moe besluit haar saloon om te bouwen tot 'Hotel Jabaloe'.
In de krant verschijnt een ranglijst van goede sheriffs. Sheriff Bean Bacon van Bean Bacon City staat op de eerste plaats. Sheriff Jack staat op de laatste plaats omdat hij te loom en te laks is en geen gezag heeft. Sheriff Jack besluit veel strenger te worden en past de regels in het wetboek van Jabaloe Town vanaf nu wel ...
Slampie heeft een dromenvanger gekocht. Alleen Moe en Slampie geloven dat de dromenvanger je wensdromen kan laten uitkomen. Maar wanneer de droom van Moe echt uitkomt, beginnen ook de anderen te geloven in de krachten van de dromenvanger. Sheriff Jack maakt daar maar al te graag misbruik van.
Moe wil een drank- en eetautomaat in haar saloon, zodat ze minder van hier naar daar moet lopen. Sheriff Jack belooft haar tegen een lage prijs een automaat te bezorgen. Maar met de automaat blijkt iets vreemds aan de hand.
In Jabaloe Town moet voor het eerst een burgemeester verkozen worden. Zowel Sheriff Jack als Twinkly stellen zich kandidaat. Slampie helpt Twinkly met zijn campagne en Moe werpt zich op als campagneleider van Sheriff Jack. Het ontaardt in een niet al te eerlijke strijd tussen Twinkly en Sheriff Jack om burgemeester te word...
Sheriff Jack krijgt een grote kans: hij kan sheriff worden in Smelly Valley. Jack zal binnenkort een beslissing nemen: in Jabaloe Town blijven of vertrekken naar Smelly Valley. De anderen willen dat hun sheriff blijft en organiseren een verrassingsfeest. Maar door een misverstand denkt Sheriff Jack dat de anderen hem weg w...
Twinkly krijgt een erfenis van een rijke achteroom. De andere cowboys willen een stukje van de erfenis, maar Twinkly deelt met niemand. Sheriff Jack heeft echter een plannetje om toch een deel van de erfenis te krijgen. Hij doet zich voor als Wally, de broer van Twinkly.
Moe is het beu om altijd gewone kost voor de cowboys voor te schotelen. Daarom besluit ze om van haar saloon een sterrenrestaurant te maken: 'Moe's Cuisine'. Maar gastronomische hapjes maken en de nodige etiquette volgen, blijkt niet zo gemakkelijk. Zeker niet wanneer Twinkly er zich mee moeit.
Alle cowboys zijn in de wolken wanneer Polly Poodles in Bean Bacon City komt optreden. Bessy is jaloers. Waarom vinden de cowboys die Polly Poodles zoveel beter dan haar? Bessy is ervan overtuigd dat zij een betere Polly Poodles is en vat samen met Twinkly het plan op om zich te vermommen in de zangeres.
Bessy heeft een toneelstuk gezien waarin een meisje en een jongen verliefd werden op elkaar omdat die jongen heldendaden verrichtte voor het meisje. Met de hulp van Twinkly besluit Bessy ervoor te zorgen dat Joe heldendaden kan verrichten voor haar, zodat Joe haar held wordt.
Moe Jabaloe ontvangt een uitnodiging voor het Koninklijk Bal in Royal City. Alleen cowboys van koninklijke afkomst krijgen zo'n uitnodiging. Moe is er daardoor van overtuigd dat er koninklijk bloed door haar aders stroomt. Ze begint zich al snel te gedragen als een echte prinses.
Moe en Joe besluiten om samen een krant te beginnen. Maar omdat de krant niet het verhoopte succes heeft, begint Moe Jabaloe met het schrijven van roddels. Het roddelblaadje wordt wel een succes, maar zorgt ook voor heel wat ruzie tussen de cowboys.
Omdat niemand het geluksklavertjevier van Sheriff Jack wil kopen, maakt hij de cowboys wijs dat ze ongeluk zullen hebben als ze zijn klavertjevier niet kopen. Om ervoor te zorgen dat ze het zeker kopen, helpt hij het ongeluk een handje.
Seizoen 2
De cowboys vernielen per ongeluk de nieuwe speciale hoed van sheriff Jack en durven hem dat niet te vertellen. Joe beslist om naar Vegas te gaan om daar een identieke hoed te kopen. Maar hij moet wel snel terug zijn, want sheriff Jack heeft besloten iedereen in de gevangenis te steken als ze hem niet vertellen waar zijn ho...
Sheriff Jack vindt net voor de saloon olie in de grond. Door het vinden van de oliebron zal hij stinkend rijk worden! Hij begint zich te gedragen als een echte oliebaron en spant de anderen voor zijn kar door hen vanalles te beloven.
Er raast een tornado door Jabaloe Town. Sheriff Jack vraagt aan Moe om een opvangcentrum op te zetten en eten te voorzien voor het geval er slachtoffers zouden vallen. Moe gaat aan de slag. Ze voorziet eten, drinken en bedden. Maar na de tornado blijkt enkel sheriff Jack zelf slachtoffer te zijn.
Moe overhoort een gesprek tussen Slampie en Twinkly en denkt verkeerdelijk dat Slampie vader wordt. Moe wil hem voorbereiden op het vaderschap en besluit Slampie te laten oefenen op baby Jack.
Moe vindt het tijd om de mooie periode met Lou achter zich te laten en een nieuwe man te zoeken. Ze laat Bessy een advertentie in de krant publiceren. Op die manier hoopt ze iemand te vinden. Ze omschrijft zichzelf wel wat jonger, knapper en liever dan ze is. Sheriff Jack merkt de advertentie van het jonge, knappe, lieve m...
Archief