Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

Kinderen Van Het Verzet

Kinderen Van Het Verzet herbekijken

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 6 - De Mythes Over Het Verzet

3,0 14 x
Welk imago heeft het verzet? Deze laatste aflevering met experten focust op de manier waarop Vlaanderen sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is omgegaan met de herinnering aan het verzet. Met medewerking van dr. Koen Aerts (UGent), Pieter Lagrou (ULB), Nico Wouters (CegeSoma), Babette Weyns (UGent), Michèle Corthals ...

Seizoen 1, Aflevering 5 - Erfenis Van Een Oorlog

4,0 8 x
De Tweede Wereldoorlog ligt al 75 jaar achter ons, maar voor kinderen van verzetsmannen is hij nog dagelijks aanwezig. De oorlog heeft hun leven getekend. Hun engagement op sociaal en maatschappelijk vlak is gelinkt aan het verleden en velen zette de strijd die hun ouders voerden tegen extreemrechts, vandaag nog voort.

Seizoen 1, Aflevering 4 - Helden Op De Barricade

4,0 8 x
In de jaren vijftig en zestig verenigen oud-verzetslieden zich en proberen ze te wegen op het publieke debat. Ze strijden voor een strenge bestraffing van collaborateurs en erkenning voor hun eigen verzetsdaden. Later verzetten ze zich met man en macht tegen de plannen om amnestie aan collaborateurs te verlenen. Dat die co...

Seizoen 1, Aflevering 3 - Een Oorlog Die Nooit Stopt

4,0 8 x
De oorlog is voorbij, maar in veel gezinnen is hij nog elke dag aanwezig. Kinderen groeien op met de oorlogstrauma's van hun ouders. Spreken over de oorlog is taboe. Wie het oorlogsverleden oprakelt, rijt daarmee ook oude wonden open.

Seizoen 1, Aflevering 2 - De Hel Van De Kampen

4,0 11 x
September 1944. Het grootste deel van België is bevrijd, maar de oorlog is nog niet voorbij. Tienduizenden Belgen zitten nog vast in naziconcentratiekampen in Duitsland. De familie is onwetend over hun lot. Het is bang afwachten wie terugkomt en wie niet. En wanneer de overlevenden terugkomen, zijn hun verhalen zo gruwelij...

Seizoen 1, Aflevering 1 - In Het Verzet!

4,0 27 x
Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen...

De mythes over het verzet

4,0 55 x
De mythes over het verzet van Kinderen Van Het Verzet is uitgezonden op dinsdag 26 november 2019 om 21:15 uur en was te zien op Canvas.

Erfenis van een oorlog

4,0 89 x
Erfenis van een oorlog van Kinderen Van Het Verzet is uitgezonden op dinsdag 19 november 2019 om 21:20 uur en was te zien op Canvas.

Helden op de barricade

4,3 67 x
Helden op de barricade van Kinderen Van Het Verzet is uitgezonden op dinsdag 12 november 2019 om 21:20 uur en was te zien op Canvas.

Een oorlog die nooit stopt

4,0 74 x
Een oorlog die nooit stopt van Kinderen Van Het Verzet is uitgezonden op dinsdag 5 november 2019 om 21:20 uur en was te zien op Canvas.
Archief