Maya de Bij

Laatste aflevering
12:00
Maya de Bij

Iedereen wil meewerken aan een verrassing voor Maya, omdat ze zoveel voor anderen doet. Het is echter moeilijk geheim te houden voor haar.

Maya de Bij gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
12:00
Willy is stuifmeelproever en heeft al zoveel geproefd dat hij niet meer weet welke het beste is voor de koningin. Hij vraagt Maya om hulp. Toch komt het verkeerde stuifmeel bij de koningin terecht.
12:00
Willy ontvlucht de korf omdat hij daar te hard moet werken. Maya en hij vinden Slink de slak. Hij zit vast aan de grond door te weinig slijm. Slink moet water krijgen om slijm aan te kunnen maken.
12:00
Doc Slick, een krekel, wil indruk maken bij de vrouwtjes en denkt dat hij meer succes zal hebben met de viool van Flip. Deze wil zijn instrument echter niet uitlenen.
12:00
Zig maakt grappen en stoort daarmee de werkers. Hij vertrekt en doet alsof hij het avontuur in de weide tegemoet gaat. Maya ontdekt zijn talent voor grappen en weet dat handig in te zetten.
12:00
Maya wil een verrassingsfeestje geven voor Lara omdat ze een prijs heeft gewonnen. Lara hoort dat ze niet uitgenodigd is. Ze laat Willy pollen eten met een vreemd effect: hij zegt alles wat hij denkt.
12:00
Willy moet de ingang van de korf bewaken. Er komt een lading bedorven stuifmeel binnen en Maya en Willy waarschuwen de koningin. Bees en Boos maken gebruik van de afwezigheid van een wachter en gaan de korf in.
11:00
Hanna is een uitwisselingsleerling van de Stokrooskorf. Maya onderbreekt Hanna wanneer zij antwoord geeft en zo begint de jaloezie van Hanna. Ze begint Maya te dwarsbomen.
12:00
Lara beweert dat niemand zoveel talent heeft als zij. Maya geeft een feest waarbij iedereen zijn of haar talent laat zien. Zij zorgt zelf voor een feestmaal, maar Bees en Boos gaan ermee vandoor.
12:00
Ursula heeft honger en Coco moet eten halen. Coco gaat achter Maya, Willy en Ben aan, maar die laten Coco en Ursula bessen eten. Dat bevalt eigenlijk best goed.
11:00
De kudde koeien in de wei laten koeienvlaaien achter. Ben en Kurt zijn er blij mee. Maar de koningin niet, want er ligt een vlaai voor de korf. En de koningin van de Stokrooskorf komt op bezoek.
11:00
Willy raakt door een klap op zijn hoofd zijn geheugen kwijt. Hij heeft geen idee dat hij een bij is. Wanneer hij een troep mieren tegenkomt, wordt hij ingelijfd in het mierenleger.
11:00
Ben is geschrokken van Igor de oorworm en heeft zijn mestbal achtergelaten. Maya gaat op zoek naar de bal en valt uit een boom. Ben en Willy gaan haar zoeken, doodsbang voor de gevaarlijke oorworm.
12:00
De koningin komt vast te zitten in een vleesetende plant. Rechter Bijenwas komt op bezoek en vindt dat een korf zonder koningin niet kan. Hij zegt dat Ludivine koningin moet worden.
11:00
Willy en Maya ontdekken een zieke eikenboom. Flip vertelt dat de boom ziek is omdat iemand de truffels opeet, die de wortels voeden. Molly en Polly blijken de boosdoeners.
11:00
Flip is moe en wil een slokje perensap, want daar knapt hij van op. Maar Maya en Willy kunnen niet door de schil van de peer heen bijten. Dankzij een plan van Maya maken de wespen een gat in de peer.
11:00
Maya's bloembed is kapot gemaakt. Willy helpt haar om een nieuwe bloem te vinden, maar dan komt Dina om er stuifmeel uit te halen. Rechter Bijenwas roept op tot een wedstrijd tussen Dina en Maya.
12:00
Paul versterkt de mierenhoop omdat er diefmieren gesignaleerd zijn. Dan blijkt de voorraad energiezaadjes beschimmeld te zijn.
11:00
Tijdens hun spel breken Maya en Willy per ongeluk de schelp van Shelby. Ze moeten een manier vinden om de barst te herstellen, voor het gevaarlijk wordt voor hun vriendinnetje.
12:00
Maya wil Mevrouw Rosie helpen. De oude dame verloor haar huis tijdens een storm. Ze wil haar broer zoeken die in een oude boom aan de andere kant van het meer woont.
Archief