Mia & Me

Laatste aflevering
Mia & Me

Mia gaat voor de laatste keer terug om Centopia te redden. Yuko en Mo zitten gevangen, Onchao en Phuddle gaan toch naar de eenhoornstal. Panthea gaat na te zijn verslagen weer terug naar haar eigen paleis.

Mia & Me gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
Mia wordt plotseling naar Centopia geroepen maar er zijn technische problemen met de oplader van haar armband. Als hij het toch doet vergeet ze in de haast haar armband.
Mia en Paula kijken bij Vincent naar een film. Hij verveelt zich. Mia begint over Mo en Vincent is jaloers. Een stuk van de Trumptus moet bij de Rialto Rivier liggen. Die is opgedroogd en er liggen alleen maar schelpen.
Paula en Mia willen huiswerk maken bij Vincent, die het moeilijk vindt om zijn privé domein ter beschikking te stellen.
Mia helpt Vincent met het verkopen van dozen chocola, zodat hij de hoofdprijs, een computer kan winnen. Mia ontdekt dat Yuko en Mo liever even zonder haar zijn en gaat dan zelf op zoek naar een verdwenen Trumptus stuk.
Mia heeft met school een tuinieropdracht. Plots wordt ze naar Centopia geroepen. Een deel van de Trumptus ligt op de hoge Windrotsen. Mia bezeerd haar vleugel en kan er niet heen. Een draak die vroeger met Onchao speelde helpt haar.
Mia volgt Violetta voor een reportage over mode voor de schoolkrant. Plots wordt ze naar Centopia geroepen. Bij de landing in Centopia stoot ze haar hoofd en raakt haar geheugen kwijt.
Mia en Violetta moeten samen een werkstuk maken, maar Violetta is niet van plan om er zelf hard aan te werken. Phuddle heeft een orgel gebouwd dat eenhoorns zou moeten lokken, maar het heeft vooral een hypnotiserende werking op munculus.
Mia ontmoet een buitenlandse jongen die ze wel leuk vindt, maar Vincent vindt hem niets. Mia en Yuko belanden in de problemen met de eenhoorns, terwijl Mo een dag de taken van zijn vader moet waarnemen.
Paula vindt dat Mia andere kleren nodig heeft en zoekt een tweedehands jurk uit. Die blijkt van Violetta te zijn geweest. Er wordt een verkiezing gehouden en Mia en Yuko doen mee omdat Mo de jury is. De twee zijn jaloers op elkaar.
Renzo probeert zijn land te beschermen tegen een mollenplaag als Contessa hem een bod doet; ze wil zijn boerderij opkopen om hem zogenaamd tegen een overname van de bank te beschermen. Renzo gaat er niet op in.
Mia is het beu dat er over haar geroddeld wordt en verdenkt Paula. Paula gaat haar onschuld echter bewijzen. Mia is het beu dat ze voor dom gehouden wordt. Van Polytheus krijgt ze een lantaarn die al haar vragen beantwoord.
Mia en Paula worden 's nachts wakker door spookgeluiden. Het blijkt een grap van Violetta te zijn, maar ook in Centopia wordt Mia geconfronteerd met spookachtige geluiden.
Mia moet meedoen met een talentenjacht en gaat tappen. Violetta heeft haar tapschoenen weggenomen. Als Mia het boek ingaat, kan Onchao niet wachten om naar de vulkaan te gaan. Daar blijkt een ceremonie bezig om bij de kudde te horen.
Paula moet weer iets gemeens doen van Violetta, maar heeft lol met Mia en Vincent. Vanwege de troep die ze maken, moeten ze alle drie schoonmaken en dan ziet Paula per ongeluk Mia plotseling terugkomen uit Centopia.
Mia krijgt door Violetta een kusscène met Vincent bij toneelles. Vlak voor de kus moet ze naar Centopia. Violetta moet haar vervangen. Mia, Mo en Yuko gaan op zoek naar een tombe in de jungle.
Het is een bijzondere dag voor de eenhoorns, want hun favoriete boom staat in bloei. De elfen vrezen echter dat Panthea misbruik zal maken van het feit dat alle eenhoorns bij elkaar komen bij de boom. Ze proberen de dieren weg te leiden.
Paula gooit in opdracht van Violetta lijm over het boek van Mia en krijg spijt. Mia, Mo en Yuko vinden een drakenei dat uitkomt. Het draakje ziet Onchao als eerste en ze worden vrienden.
Ziggo, kat van Panthea, reist mee met Gargona, die op jacht gaat naar Onchao. Mia, Mo, Yuko en koningin Maya, gaan naar de Hangende Tuinen, de plek die Mayla in verband heeft gebracht met het orakel. Daar zoeken ze een deel van de trumptus.
Violetta bouwt de druk op Vincent op om erachter te komen waar Mia mee bezig is. Als Mia terug in het boek is, probeert ze met Mo en Yuko afleiding te zoeken voor Onchao.
Archief