Bal National

Laatste aflevering
Bal National

Wim roostert tomaten met smaakmakers en mixt ze tot een coulis. Daarbij serveert hij balletjes van lamsgehakt, gevuld met schapenkaas en een kaassaus. Tomaten zijn ook de ideale kuipjes om rijkelijk t

Bal National herbekijken?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
"Wortelen zijn één van meest populaire groenten. Wim serveert ze met gehaktballetjes en een kruidige satésaus. De wortelen zijn ook de basis voor een groentesaus, geserveerd met kippenworst, kaas, spe
Belgische telers hebben de bloemkool geperfectionneerd tot één van onze meest populaire groenten. Wim bereidt een gevulde bloemkool en schuift ze in de oven samen met een vleesbroodje van kippengehakt
"We hebben de aardappelknol met creativiteit geadopteerd. Wim vult ballen van stevige aardappelpuree met kruidig rundergehakt en lepelt er een appelsaus bij. Hij serveert ook aardappelwafeltjes bij ee
"Meer 'national' kan witloof niet zijn. Eerst vult Wim gehakballen met een vulling van gestoofd witloof, béchamelsaus, kaas en Belgische mosterd. Daarbij komt aardappel-witloofstoemp. En Wim gaat 'new
In deze aflevering van Bal National bereidt beenhouwerszoon Wim vers lamsgehakt. Het is de basis voor twee recepten met balletjes. Wim bereidt het vlees 'shakshuka-stijl' met Brugse kaas. Nadien rolt
In het perfecte vogelnestje zit een ei verstopt met een smeuïge vloeibare dooier. Bij deze klassieke gevulde gehaktbal hoort uiteraard een gladde tomatensaus. Simpelweg lekker met wat pasta erbij. Wim
In deze aflevering van Bal National bakt Wim ovenverse trendy tijgerpistolets. Hij tovert ze nadien om in twee rijkelijke broodjes gehaktbal. Eén keer gaat hij helemaal barbecue style. Het tweede broo
In deze aflevering van Bal National bereidt Wim twee gerechten met balletjes waar geen gram vlees aan te pas komt. Hij rolt vegan balletjes op basis van rode bonen en lijnzaad en serveert ze 'chili st
In deze aflevering van Bal National bereidt Wim het ideale 'deeg' voor gehaktbrood. Met kwaliteitsgehakt én een papje van in melk geweekte beschuit. Hiermee kan iedereen op 1000-en-1 manieren creatief
Balletjes in gele tomatensaus met aardappelsla -- Balletjes in madeirasaus met pommes noisette
Deze zomer brengt Wim het festival naar jouw tuin met het lekkerste festival food. Wim maakt een smeuïge potato-bun van briochedeeg dat door zijn luchtige structuur perfect is om te doppen in een fluf
Wim Ballieu toont hoe je indruk kan maken met de lekkerste koude schotels. Wat dacht je van een traag gegaarde porchetta met mosterd en platte peterselie die geserveerd wordt als een carpaccio met ver
In de zomer zet Wim graag een eigen bereide aperitieftafel klaar. Wim maakt de klassieker onder de aperitiefhapjes. Bitterballen. En als slagerszoon maakt Wim bitterballen zoals een slager dat doet, m
De zon schijnt en Wim krijgt zin in verse asperges. Eerst vult Wim gehaktballen van lamsvlees met een vulling van asperges in een smeuïge roux met peterselie en hij dresseert die op een torentjegroen
Archief