Mystères D’Archives

Laatste aflevering
Mystères D’Archives
Verlopen

Antarctica, 1929. De Amerikanen zetten voor het eerst voet aan grond op dit weinig verkende continent. Ze zijn de eersten die de Zuidpool via de lucht bereiken, met een vliegtuig aangeboden door Ford. Deze ultramoderne expeditie wordt op touw gezet door de jonge ontdekkingsreizi...

Mystères D’Archives gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 4
Verlopen
1939: enkele dagen na het begin van de oorlog in Europa start Charlie Chaplin met de opnames van zijn film 'The great dictator' in Hollywood. Hij wil zo de gevaren van het nazisme en de Jodenvervolging door Hitler aan het licht brengen. Aan de hand van beeldfragmenten in kleur die zijn broer Sydney maakte tijdens de opname...
De derde editie van het Wight Festival in 1970 ging de geschiedenis in als een van de laatste grote bijeenkomsten van de hippies. Vijf dagen en nachten lang traden er meer den 40 groepen op. Hoe was zo'n bijeenkomst mogelijk? En waarom is het festival niet voortgezet?
Moskou, 1959: de Russen komen massaal de eerste expo bezoeken die georganiseerd wordt door de VS in de USSR. Op de dag van de inauguratie keert Nixon zich voor de ogen van de camera's tegen Nikita Chroesjtsjov in een totaal geïmproviseerd debat. Het televisiedebat was geboren!
De oorlog in Vietnam woedt volop wanneer Jane Fonda en Joan Baez, twee zeer geëngageerde Amerikaanse beroemdheden, achtereenvolgens naar Hanoi gaan, terwijl de Amerikaanse bombardementen alleen maar erger worden. Hoe werden ze daar ontvangen en begeleid? Welk belang hadden de Noord-Vietnamese autoriteiten bij hun bezoek?
Archief