Goed volk
In Goed Volk gebruikt Jeroen Meus zijn kookkunsten om besloten gemeenschappen beter te leren kennen. De kok verdiept zich via hun keuken in de leefwereld van deze minder gekende of gesloten leefgemeenschappen. Hij stelt vragen over hun voedingsgewoonten en probeert daarmee de ziel van de gemeenschappen bloot te leggen. Jeroen Meus bezoekt voor Goed Volk onder meer sumoworstelaars in Tokio, cowboys in Texas, een township in Zuid-Afrika, een bordeel in Nevada en het Franse vreemdelingenlegioen. Ook gaat hij in Goed Volk langs bij de inwoners van Foula, een van de meest afgelegen, onherbergzame eilanden van Groot-Brittannië en Europa. En verder neemt hij de eetgewoonten van de chassidim, ultraorthodoxe Joden, in Antwerpen onder de loep.
Laatste uitzending:27-01-2020 om 18:02 uur


Jeroen bij de gebroeders Verbaere


Jeroen in een township in Zuid Afrika


Jeroen bij de Hutterieten


Cowboys in Texas


Jeroen bij de Chassidische Joden van Antwerpen


Jeroen bij de boxers van Cuba

