Onderzoeksrechters

Onderzoeksrechters gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
Onderzoeksrechters

Acht Vlaamse onderzoeksrechters laten voor het eerst in hun dossiers kijken en worden gevolgd in hun niet-alledaagse job. De kijker zit mee op de eerste rij. Hoe vertel je een verdachte dat hij is aangehouden? Hoe gaat dat precies, afstappen bij een misdaadplek?

Seizoen 1
48:00
Bij onderzoeksrechter Helsen in Turnhout zit een man die verdacht wordt van gokfraude. Hij zou de code van een goksite gemanipuleerd hebben om meer geld te 'winnen'. Onderzoeksrechter Van Linthout is de leugens van een speedgebruiker moe en laat hem dan ook ter plaatse een drugstest afleggen.
46:00
Onderzoeksrechter Gaudius wordt in het holst van de nacht gebeld om op onderzoek te gaan in een kraakpand waar een vechtpartij uit de hand is gelopen. Er is een lijk gevonden. Tot frustratie van onderzoeksrechter Van Cauwenberghe is er een computerprobleem waardoor hij een verhoor moet onderbreken. Onderzoeksrechter Franss...
48:00
Bij onderzoeksrechter Gaudius is de grens bereikt. Hij wijst een jongeman terecht die geen van zijn voorwaarden na een eerdere voorleiding is nagekomen. In Leuven stelen dieven op grote schaal bier, maar onderzoeksrechter Mathys zit hen op de hielen. Ze mogen zich komen verantwoorden op haar bureau. Ook in Mechelen blijkt ...
48:00
Onderzoeksrechter Franssens leidt in het holst van de nacht een inval op negen verschillende locaties. Er is een vermoeden van mensensmokkel. In Leuven grijpt een man na een nachtje drinken naar zijn machete om zijn gelijk te halen. Een andere man verliest hierdoor mogelijk een duim. Onderzoeksrechter Mathys onderzoekt wat...
47:00
We volgen een opleiding met de onderzoeksrechters van de toekomst. Ervaren onderzoeksrechters Van Linthout en Van Cauwenberghe geven hen les over cybercrime en de laatste afluisterapparatuur. In Antwerpen vindt de politie een kalasjnikov, politiebadges en zwaailichten in een opslagruimte. Onderzoeksrechter Franssens verhoo...
46:00
Onderzoeksrechter Mathys uit Leuven leidt een onderzoek naar mensenhandel en het uitbuiten van prostitutie. Bij een inval in een massagesalon worden twee verdachten opgepakt en grote sommen geld in beslag genomen. In Antwerpen beweert een Nederlandse jongeman bij Onderzoeksrechter Van Cauwenberghe dat hij de grens heeft ov...
48:00
Onderzoeksrechter Melis bezoekt de Antwerpse gevangenis met haar nieuwe griffier om haar te tonen waar aangehouden verdachten heen worden gestuurd. Want de moeilijkste beslissingen blijven die over de voorlopige hechtenis: de gevangenissen zitten namelijk overvol. Voor onderzoeksrechter Helsen in Turnhout verschijnen drie ...
48:00
Onderzoeksrechter Patrick Gaudius krijgt een man over de vloer die twee agenten arbeidsongeschikt heeft geslagen. Tijdens een emotioneel verhoor krijgt hij de kans om zich te verantwoorden, maar zijn suïcidegedachten baren onderzoeksrechter Gaudius zorgen.
48:00
Onderzoeksrechters worden gevolgd in hun niet-alledaagse job. Vandaag zit de kijker onder andere op de eerste rij tijdens de getuigenis van onderzoeksrechter Mathys in een assisenzaak.
Op de eerste rij, tijdens de verhoren (en bezoeken) van Vlaamse onderzoeksrechters. Hoe vertel je een verdachte dat hij is aangehouden? Hoe gaat dat precies, afstappen bij een misdaadplek?
De kijker zit op de eerste rij tijdens huiszoekingen in een cocaïnenetwerk en van verhoren van inbraakverdachten en van verdachten van afpersing van een rijke vriend en het schenden van de voorwaarden.
Vlaamse onderzoeksrechters laten voor het eerst in hun dossiers kijken en worden gevolgd in hun niet-alledaagse job. De kijker zit mee op de eerste rij bij hun onderzoek, verhoren of huiszoekingen.
Vlaamse onderzoeksrechters worden gevolgd in hun niet-alledaagse job. De kijker zit vandaag onder andere op de eerste rij tijdens de wedersamenstelling van een verdacht overlijden na een brand.
Vlaamse onderzoeksrechters worden gevolgd in hun niet-alledaagse job. Met vandaag onder meer een wedersamenstelling van een moord en een verhoor van iemand die verdacht wordt van een gewapende overval.
Acht Vlaamse onderzoeksrechters laten voor het eerst in hun dossiers kijken en worden gevolgd in hun niet-alledaagse job. De kijker zit mee op de eerste rij bij hun onderzoek, verhoren of huiszoekingen.
Archief