Z-Nieuws items

September 2018

Grote olielanden stuwen prijs op

4,0 1 x
Een vat ruwe Brent-olie kost nu al 80 dollar. De olieprijs maakte opnieuw een sprong omdat de grote producenten de kraan niet verder willen opendraaien. Er is een tekort ontstaan op de oliemarkt door de Amerikaanse sancties tegen Iran. Maar Saoedi-Arabië en Rusland zijn niet geneigd om dat gat te dichten, zo bleek op de OP...

Handelsoorlog: VS en China overleggen niet meer

4,0 2 x
China beschuldigt de VS van pesterijen in de handelsoorlog tussen beide landen. De nieuwe Amerikaanse heffingen op Chinese import zijn vanaf vandaag van kracht. Op 200 miljard dollar aan Chinese goederen om precies te zijn. De Amerikanen bazuinen uit dat ze deze handelsoorlog gaan winnen. De Chinezen willen niet meer onder...

Antwerps stadspaleis te huur als kantorencomplex

3,0 4 x
Langs de Antwerpse leien staat een goed bewaard stadspaleis te huur, van ruim 1600 vierkante meter. Zowel buiten als binnen oogt het beschermde pand indrukwekkend. 't Is heel uitzonderlijk dat zulk historisch erfgoed op de huurmarkt terechtkomt. En dus hangt er een stevig prijskaartje aan vast.

Arvesta: nieuwe naam en nieuw élan voor Aveve

3,0 3 x
Aveve wordt Arvesta. Een nieuwe naam, maar ook een nieuw élan voor de toeleverancier aan land- en tuinbouwers. Want de omzet stagneerde de laatste jaren. De afdelingen gaan nu efficiënter samenwerken. Er komt meer innovatie, met nieuwe landbouwproducten en een stap richting digital farming.

Steeds meer overgewicht op de werkvloer

4,0 2 x
Meer dan de helft van de Belgische werknemers is te zwaar - één op de vijf is zelfs obees. Dat blijkt uit een grootschalige studie van IDEWE, dat aan preventie en bescherming op het werk doet. Vooral in de transport en de bouw zijn de Belgen te zwaar. Volgens IDEWE moeten bedrijven meer doen om hun werknemers in beweging t...

Dumarey redder van Franse Ford-fabriek?

3,0 1 x
De West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey is opnieuw op overnamepad. Nu zou hij met zijn Punch Powerglide een Ford-fabriek in het Franse Bordeaux willen overnemen. Ford wil die fabriek sluiten. Binnen twee weken valt het verdict. De Franse regering speelt een actieve rol in het dossier.

Maatwerkbedrijf bouwt hightech cleanroom voor farmaklanten

4,0 6 x
Het maatwerkbedrijf De Wase Werkplaats heeft zijn farmasite in Temse een serieuze upgrade gegeven. Met een injectie van zes miljoen euro heeft de geneesmiddelenverpakker nu één van de grootste cleanrooms van Vlaanderen. Het stelt zo'n 200 mensen met een beperking te werk.

Dienstenchequekantoren van Randstad en Tempo Team smelten samen

4,0 3 x
De dienstenchequekantoren van Randstad en Tempo-Team smelten samen onder de merknaam Tempo-Team. De Randstad Group wil met die fusie haar groei stimuleren. Want de markt van huishoudhulp via dienstencheques is nog erg versnipperd, met heel veel kleine aanbieders. Omdat de marges laag zijn, zit er een fusiegolf aan te komen...

Europese leiders krijgen brexit-knoop niet ontward

3,0 2 x
Een akkoord over de Brexit lijkt niet binnen handbereik na de top in Salzburg. De EU stelt zelfs een ultimatum. Alleen als er op de Europese top op 17 en 18 oktober genoeg vooruitgang wordt geboekt, komt er een extra top in november om de deal af te kloppen. En niemand sluit een no deal-scenario uit.

O'Tacos restaurantketen kent groeispurt

3,0 3 x
Na Antwerpen en Leuven, opent de Franse fastfoodketen O'Tacos nu ook een restaurant in Gent. Het heeft er al negen in Franstalig België. O'Tacos is sinds vorig jaar overgenomen door het Belgische investeringsfonds Kharis Capital. Dat heeft ook Burger King en Quick in portefeuille. O'Tacos mikt op een jong publiek.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.