Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

Z-Nieuws items

Februari 2020

Lidstaten zoeken oplossing voor meerjarenbegroting

4,0 2 x
In Brussel zoeken de staatshoofden en regeringsleiders van de 27 lidstaten nog altijd naar een oplossing voor de meerjarenbegroting. Dat is het budget waarover de Europese Unie de komende 7 jaar kan beschikken. Door het vertrek van Groot-Brittannië komt er minder geld in de pot. Maar een aantal lidstaten is niet van plan h...

Belfius keert fors minder dividend uit aan Belgische staat

4,0 2 x
Belfius heeft vorig jaar een recordwinst geboekt van 667 miljoen euro. Dat blijkt op de voorstelling van de jaarcijfers. Toch keert de bank een fors lager dividend uit aan haar aandeelhouder, de Belgische staat. Belfius heeft kapitaal nodig om te groeien, klinkt het.

Orange start kortgeding tegen verkoop VOO

4,0 2 x
Telecomgroep Orange Belgium vecht de verkoop aan van het Waalse kabelbedrijf VOO aan investeringsfonds Providence. Volgens Orange verliep de verkoopsprocedure niet volgens de regels van het spel.

Recordaantal vacatures in Belgische biotech

3,0 2 x
De Belgische biotech is aan het boomen. De sector verwacht dat er dit jaar een recordaantal banen zullen bijkomen. Vooral hoogopgeleide wetenschappelijke profielen - de zogenaamde STEM-profielen - zijn gegeerd. Maar daaraan is nu al een tekort op de arbeidsmarkt.

Vlaamse regering en sociale partners willen 120.000 extra mensen aan de slag krijgen

3,0 2 x
De Vlaamse regering wil de komende 5 jaar 120.000 extra mensen aan het werk zetten. Ze heeft daarover een akkoord gesloten met vakbonden en werkgevers. Vlaanderen wil vooral mensen stimuleren die nu niet actief op zoek zijn naar een job.

Europa erg verdeeld over post-brexit-begroting

3,0 2 x
Op dit moment buigen de Europese staatshoofden en regeringsleiders in Brussel zich over een aartsmoeilijke puzzel: de Europese begroting voor de komende zeven jaar. Da's altijd al een lastige klus, maar nu de Brexit een gat laat van zo'n zeventig miljard, is het nog moeilijker. Voor Europees president Charles Michel is de ...

Valomet recupereert de metalen uit ons vuilnis

4,0 1 x
Na jaren onderzoek en testen heeft Suez in Gent een nieuwe recyclagefabriek opgestart. De fabriek recupereert aluminium, koper en zelfs goud en zilver uit de assen van verbrandingsovens. Want nog heel wat waardevolle metalen belanden in de bruine zak. Suez recycleert op deze manier 12.000 ton metaal per jaar.

Landbouwers vrezen voor Europese subsidiestroom

4,0 2 x
De Europese landbouwers hebben geen vertrouwen in de eerste post-brexit begroting. Zij vrezen de dupe te worden van de bezuinigingsdrift van de noordelijke landen. Ze trokken met een 150-tal tractoren naar het Europees kwartier in Brussel, om druk te zetten op de onderhandelaars.

MRM Health haalt 14 miljoen op bij AvH & familie Colruyt

3,0 2 x
Het Gentse biotechbedrijf MRM Health gaat met veertien miljoen van start om medicijnen te ontwikkelen op basis van darmbacteriën. Een eerste mogelijk medicijn, dat chronische darmontstekingen bestrijdt, zou eind dit jaar klinisch getest kunnen worden. Het zal nog zeker vijf jaar duren voor er een eerste geneesmiddel op de ...

Z-Beurs 19/02/20

4,0 1 x
Z-Beurs 19/02/20 van Z-Nieuws items is uitgezonden op woensdag 19 februari 2020 om 19:57 uur en was te zien op Kanaal Z.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.