Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

Z-Nieuws items

September 2020

Regering De Croo verschilt nauwelijks van paars-geel project

3,0 6 x
"Wallonië mag bepalen en Vlaanderen betalen", vindt Vlaams Belang. N-VA heeft 't over een 'grijs federaal regeerakkoord'. Waarnemers vinden dan weer dat de nieuwe regering er alles aan doet om de oppositie de wind uit de zeilen halen.

Inex investeert 10 miljoen in duurzamere verpakking

4,0 6 x
Koningin Mathilde heeft vandaag noodgedwongen zónder koning Filip een bezoek gebracht aan Oost-Vlaanderen. Ze deed er ondermeer de zuivelfabriek van Inex aan. Het familiebedrijf in het Oost-Vlaamse Bavegem zet steeds nadrukkelijker in op duurzaamheid. Zo produceert het sinds dit jaar in een nieuwe productielijn ook melk in...

Umicore wil 165 banen schrappen in Olen

3,0 6 x
Materialengroep Umicore wil 165 banen schrappen in z'n fabriek in Olen. Umicore raffineert daar ondermeer kobalt, maar wil die activiteit overbrengen naar z'n veel grotere kobaltraffinaderij in Finland. Dat levert schaalvoordelen op. Bij de operatie zouden geen naakte ontslagen vallen.

Vivaldi-partijen mikken op ondenemers- en klimaatvriendelijke centrumregering

3,0 5 x
Uiteindelijk was er nog een nachtelijke marathonvergadering nodig om het regeerakkoord volledig rond te krijgen. De nieuwe regering pakt uit met een centrumprogramma, waarin de zeven Vivaldi-partijen hun accenten terugvinden.

Minister Crevits geeft openingscollege economie aan UGent

4,0 6 x
Crevits heeft het openingscollege economie gegeven aan de UGent, waar ze zelf rechten studeerde. Een nieuwigheid voor de faculteit, voor de eerstejaarsstudenten daar. Maar ook voor de minister zelf.

Volledige kernuitstap eind 2021 opnieuw bekeken

3,0 5 x
Voor de kernuitstap houdt de toekomstige Vilvaldi-regering -volgens De Tijd en De Standaard- een slag om de arm. 't Is voorlopig nog altijd de bedoeling alle kerncentrales te sluiten in 2025, zoals in de wet op de kernuitstap is afgesproken. Maar er is een noodscenario voor het geval de bevoorradingszekerheid in het gedran...

Armoede stijgt in bijna alle Vlaamse gemeenten

3,0 3 x
In de afgelopen 12 jaar is armoede toegenomen in meer dan 90% van de steden en gemeenten in Vlaanderen. Met die spectaculaire cijfers komt koepelorganisatie Decenniumdoelen die verscheidene armoede organisaties verenigt. Vooral in gemeenten en steden die in 2008 nog relatief weinig armoede kenden, is de stijging het groots...

De Vlaamse regering maakt 4,3 miljard euro vrij voor haar relanceplan

4,0 1 x
Het plan kreeg de titel 'Vlaamse veerkracht' en moet de welvaart en het welzijn van de Vlamingen helpen versterken na corona. Vlaams minister-president Jambon spreekt van 'het meest ambitieuze investeringsplan dat een Vlaamse regering ooit in de steigers heeft gezet'.

Vakbonden voeren nationale actie voor hogere uitkeringen en een sterkere sociale zekerheid

3,0 3 x
Overal in het land vonden kleine acties plaats. Die werden vooral gericht tegen de werkgevers. Tot grote ergernis van de bonden willen die het niet hebben over de welvaartsenveloppe voor de verhoging van uitkeringen en pensioenen zolang er ook niet over de lonen wordt gepraat.

Armoede stijgt in bijna alle Vlaamse gemeenten

4,0 5 x
Met die spectaculaire cijfers komt koepelorganisatie Decenniumdoelen die verscheidene armoede organisaties verenigt. Vooral in gemeenten en steden die in 2008 nog relatief weinig armoede kenden, is de stijging het grootst.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.