Z-Nieuws items

Juli 2018

Trump en Poetin willen plooien gladstrijken

4,0 0 x
In het Finse Helsinki heeft de Amerikaanse president Trump vandaag voor het eerst officiëel samengezeten met president Putin van Rusland. De twee staatshoofden spraken onder andere over nucleaire dreiging en de rol van Rusland bij de Amerikaanse verkiezingen. Volgens president Trump verliep het gesprek vlot en zullen beide landen het snel weer goed met elkaar kunnen vinden.

Fortis-gedupeerden krijgen een jaar voor hun claim

4,0 1 x
Fortis-gedupeerden krijgen een jaar voor hun claim van Z-Nieuws items is uitgezonden op maandag 16 juli 2018 om 17:12 uur en was te zien op Kanaal Z.

Fortis-gedupeerden krijgen een jaar voor hun claim

4,0 0 x
Fortis-gedupeerden kunnen tot 28 juli van volgend jaar een vergoeding aanvragen op grond van de schikking, die vorige week bindend is verklaard. Dat zegt Ageas, dat het roer overnam na de val van Fortis. De verzekeraar verwacht dat tot 200.000 aandeelhouders zullen deelnemen aan de schikking.

Aandeel Greenyard duikt 30%

3,0 2 x
Het aandeel Greenyard is zwaar onderuit gegaan. Na de communicatie over de listeriabesmetting in z'n diepvriesgroentenfabriek in Hongarije en de mogelijke link met 9 doden, verliest de groetenreus vandaag bijna een derde van z'n beurswaarde.

"Nog tijd om chaos te vermijden"

4,0 1 x
Europa roept op om de Wereldhandelsorganisatie te moderniseren. Dat is volgens EU-voorzitter Tusk de enige manier om toch nog een handelsoorlog te vermijden. Tusk deed de oproep op een Europees-Chinese top in Peking.

Schadevergoeding voor de Fortis-aandeelhouders

4,0 2 x
Bijna 10 jaar na de val van Fortis heeft het Gerechtshof in Amsterdam groen licht gegeven voor een schadevergoeding aan de gedupeerde aandeelhouders. Zes organisaties, waaronder het Nederlandse FortisEffect en het Belgische Deminor, vertegenwoordigen het gros van de gedupeerden.

"Massaal banenverlies bij komst vierde mobiele speler"

4,0 4 x
Als er een vierde, mobiele operator naar ons land komt, dan zullen massaal veel banen verloren gaan in de sector. Dat zegt technologiefederatie Agoria, waarbij ook Proximus, Telenet en Orange Belgium zitten.

VBO : verdere versoepeling van regels rond nachtarbeid nodig

3,0 8 x
Het Verbond van Belgische Ondernemers pleit voor een verdere versoepeling van de regels rond nachtarbeid in de e-commerce. Dat staat in het rapport 'Digitale Agenda 2.0' van de werkgevers. Daarin analyseren ze in welke mate onze economie zich aanpast aan de oprukkende digitalisering.

Petitie eist sluiting Tihange 2 en Doel 3

3,0 6 x
Meer dan een half miljoen Belgen, Nederlanders en Duitsers hebben een petitie getekend die de sluiting eist van kerncentrales Tihange 2 en Doel 3. Het initiatief komt van vier actiegroepen. Zij hebben vanochtend de handtekeningen overhandigd aan de nucleaire waakhond FANC.

PostNL opent in 2020 twee Vlaamse sorteercentra

4,0 7 x
PostNL wil in Vlaanderen over minder dan twee jaar twee hoogtechnologische sorteercentra voor pakjes operationeel hebben. Elk goed voor 180 banen. De locaties wil het Nederlandse postbedrijf nog niet noemen, maar ze zijn zo goed als beklonken, zegt PostNL.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.